ябълки ядат плодове червени ябълки

10 -те храни, които ще гарантират здраво сърце

Винаги се нуждаете от почивка, нали? Замисляли ли сте се как е сърцето ви! Със сигурност не трябва да се натоварва с много. А при някои хора това стига толкова далеч, че дори не могат да забавят ритъма между тях.

Така че не е чудно, че толкова много хора развиват сърдечни заболявания. Така че това, което бихме искали да ви препоръчаме днес, е да донесете някои продукти у дома, които ще ви подкрепят по пътя към трайно здраво сърце. Ако ядете редовно, ще се почувствате наистина по -комфортно и по -здравословно.

 Яжте патладжан

здраво сърце патладжан яжте зеленчуци

Чесънът е особено полезен за сърцето

здраво сърце яде чесън здравословна храна

Защо не добавите лук към ястието си?!

лук яжте здравословна храна здравословен начин на живот

Патладжани за здраво сърце

До а здраво сърце трябва да осигурите собствения си организъм с фолати. Ще ги намерите в изобилие в патладжаните. Затова е препоръчително да се вземе колкото е възможно повече от него. Това означава, че рискът от инсулт е много по -малък.

Здравословното действие на патладжана

здраво сърце патладжан яде здравословна храна

Глог

Глогът е следващото растение, което трябва да запомните. Това се нарича плодово лекарство по някаква причина. Интересното е, че всички части на това зелено растение са много здрави. Можете да подобрите кръвоносната система и работата на сърдечния мускул.

По този начин артериалното налягане и сърдечният ритъм се подобряват значително

здраво сърце глог яде храна

Глогът е здравословна храна

здраво сърце здравословна храна глог

Фазаново око (Adonis volgensis)

Чувал ли си за него? Той съдържа биологични връзки, които са много важни за здраво сърце. Особено хората с високо кръвно налягане и други подобни проблеми трябва да консумират много от него. Също така е много важно за всеки, който е много нервен и е развил сърдечни проблеми на тази основа.

Adonis volgensis, наричан още фазаново око

здраво сърце фазан око Adonis volgensis

Гроздови семки

Гроздовите семки се открояват като мощни антиоксиданти. Ще имате силни капиляри, вени и артерии, ако го консумирате в изобилие. Така че сърцето ви ще има по -малко работа. Тогава той остава здрав по -дълго. Това лекарство също е много полезно при хипертония и проблеми с вените. Доказано е, че активните съставки имат ефект, който може да се сравни с аспирина.

Яденето на гроздови семки също е здравословно

здрави сърце имат храна гроздови семки

Черно грозде

здравословно сърце гроздови семки здравословна храна

Кайсиеви ядки

Тук мненията се различават доста. Те съдържат много опасното вещество витамин В17. Но в същото време се казва, че ще помогне срещу рака. Растителните мазнини ги правят едно от най -добрите средства за атеросклероза. Те също така съдържат калий и така ви помагат незабавно да поддържате здраво сърце.

Здравословни или опасни ли са кайсиевите ядки??

здравите сърдечни кайсии ядат ядки

Кайсии и техните ядки

кайсии яде ядки здравословен начин на живот

Ленени семена

Те са идеални за профилактика срещу различни видове рак. Съставките са мастни киселини, които не могат да бъдат заменени с нищо подобно. Те от своя страна са жизненоважни за сърдечния мускул. Консумацията ще стимулира сърдечния ритъм и ще намали отхвърлянето на холестерола.

лук

Лукът прави дълъг път в опитите си да се бори с различни сърдечни заболявания. Това е антибиотик, който идва от природата.

Той съдържа кверцетин и това е просто уникално за тази цел

лук яжте идеи за здравословна храна

чесън

Най -добрият начин да имате здраво сърце е да ядете и много чесън. Това е естествен антибиотик. Той помага за производството на повече азотни оксиди в стените на кръвоносните съдове.

Скилидки чесън

скилидки чесън яде чесън здраво сърце

Ябълки

Те също съдържат кверцетин. Не е толкова, колкото лукът. Но това също увеличава вашите собствени шансове в дългосрочен план здрави сърце имам.

Пресни зелени ябълки

ябълки за здраво сърце зелени ябълки