De wereld is momenteel geobsedeerd door zwaarlijvigheid, waar de plotselinge verandering in denkwijze mensen ertoe heeft gebracht te geloven dat er op een bepaald moment niets mis is met zwaarlijvigheid. een moeder zou zeggen dat ze het fijn vindt dat haar zoon goed wordt gevoed en gezond wordt gehouden, dus dik zijn is gewoon iets uit zijn jeugd. De jongeren zeggen dat dit het moment is waarop ze alles kunnen eten wat ze willen zonder lichamelijke problemen, dus waarom zouden ze er niet het beste van maken? Op volwassen leeftijd zeggen mensen dat de helft van hun leven voorbij is aan strikte regels en dat ze deze tijd verdienen om zichzelf te zijn. Hoewel obesitas een trending topic is met veel voorkeur voor en tegen conflicten, zijn hier enkele van de ernstige gevaren die u kunt ervaren als gevolg van obesitas.

bijwerkingen van obesitas

Oprechte problemen:

Nu heeft obesitas alles te maken met je hart en hartproblemen. De enige flab die je kunt zien, is in je uitwendige lichaam, precies onder de huidlagen die zichtbaar zijn en dat is hoe we weten dat we zwaarlijvig zijn. Maar houden we echt rekening met de verschillende vetopslagen in de innerlijke mechanismen van ons lichaam? Vaak zijn er gevallen geweest waarin de kransslagaders onder druk komen te staan ​​onder extreme vetophoping of het hart zijn normale ritmische hartslag niet kan voortzetten vanwege de overmatige vetdruk. Dit leidt tot menig hartprobleem, inclusief de voor de hand liggende beroerte.

Slapeloosheid modus:

Je zou niet echt willen dat je zoon zwaarlijvig is nadat je dit punt hebt gehoord. Er is een medische term die slaapapneu wordt genoemd, waarbij een persoon tijdens zijn of haar slaap kortademig wordt of automatisch de luchttoevoer naar haar longen tijdelijk onderbreekt. Dit komt voornamelijk door de overtollige vetophoping in en rond de wind of voedselpijp die ze onder druk zet of vernauwt. Obesitas is grotendeels verweven met deze situatie.

Risicovol tijdens de zwangerschap:

Als u op dit moment zwanger bent en uw zwaarlijvigheid op dit moment uw vriend is, is de kans groot dat u het risico loopt uw ​​baby te verliezen door extreme vetophoping wanneer de baby in uw orgaan verstikt voelt vanwege minder goede ruimte en minder luchttoevoer. Dit is in de eerste plaats de reden waarom een ​​zwangere moeder deskundig wordt geadviseerd om andere overtollige vetten en calorieën dan de voorgeschreven hoeveelheid te verminderen.

Levensduur:

Het is bewezen dat iemand die zwaarlijvig is, automatisch een paar jaar van zijn levenslijn aftrekt. Obesitas is een groot probleem in onze organen waar elk deel van het orgaan kan ophouden te werken onder de druk van de vetten en daarom verantwoordelijk is voor een mindere levenslijn.

Stijging in bloeddruk:

Artsen zeggen dat mensen met obesitas of overgewicht meer kans hebben op een hoge bloeddruk, wat niet gezond voor ons is. Hoge bloeddruk wordt vaak de stille moordenaar genoemd, omdat presymptomen niet echt hun ding zijn. Ze vallen plotseling aan, wat resulteert in een angstaanjagende beroerte of hartaanval.

Kankerrisico:

Een nieuw uitgevoerd onderzoek toonde aan hoe zwaarlijvige mensen meer risico lopen op kanker dan de niet-zwaarlijvige groep. Meestal verbergen de kankercellen zich in het vet en vertonen ze geen symptomen tot het allerlaatste stadium wanneer het dominant en ernstig wordt.

suikerziekte:

Obesitas is vaak gerelateerd aan diabetes, waar vanwege het overtollige vet de insulinesecretie kan haperen. Nu mondt een haperend insulineprobleem vaak uit in diabetes waarbij de insulineproductie wordt belemmerd door een lage secretie of productie. Het is voornamelijk diabetes type 2 dat zwaarlijvige mensen treft.

Vruchtbaarheidsproblemen:

Dit heeft vooral te maken met het vrouwenvolk waar herhaaldelijk is gezien dat een zwaarlijvige vrouw meer pogingen en meer kansen neemt om zwanger te worden dan een niet-zwaarlijvige vrouw. Dit komt omdat de zwaarlijvigheid ook verantwoordelijk is voor veranderingen in de hormoonafscheiding en daarom kan zwangerschap voor hen een beetje problematisch zijn.