Hoe vaak heb je waarschuwingen van je moeder gehoord die je smeken om voorzichtig te zijn met de kou buiten als je niet ten prooi wilt vallen aan een longontsteking? Hoe vaak heeft je oma hetzelfde gezegd? Ook al heeft dit niet direct te maken met verkoudheid of verkouden zijn, het zijn de ziekteverwekkers waar ze het over hadden. Er zou eens een tijd zijn dat dit een veel voorkomende maar dodelijke ziekte zou zijn waarbij de arme patiënt koude rillingen en rillingen doormaakte en vaak zelfs zijn leven aan deze ziekte opofferde.

Ze waren vaak gescheiden omdat de mensen onwetend waren van de ziekte. Ze dachten dat het besmettelijk was. Dit zijn nu allemaal verhalen uit de mond van je grootmoeder en niet meer dan dat. De tijden waren toen anders. Van clusters van dorpen tot de grootstedelijke steden, longontsteking heeft nu veel verminderd om plaats te maken voor andere gemodificeerde ziekten. Inmiddels hebben de artsen een superprocedure bedacht om ervoor te zorgen. Maar voordat we de diepte in gaan, hier is een kort inzicht in wat dit precies is.

Longontsteking Symptomen en oorzaken

Longontsteking is in de eerste plaats een op de longen georiënteerde ziekte die voornamelijk bacterieel, viraal, schimmel- of parasitair is. Het is een of meer van deze pathogenen die ontstekingen in de longblaasjes van de longen veroorzaken, wat longontsteking wordt genoemd. Onze long is in tweeën gedeeld met longen die luchtzakjes bevatten. Deze luchtzakken zijn wat wordt gedefinieerd als longblaasjes. Deze luchtzakjes worden gevuld met vloeistof of pus door een van de bovengenoemde pathogenen. Longontsteking is zo’n ziekte die zowel het goede als het slechte in de mensen heeft gezien.

Voor de zwakkere zielen kan longontsteking net zo dodelijk zijn als de dood zelf, maar het sterftecijfer als gevolg van longontsteking blijft dalen tot een bepaald niveau. in een Amerikaans onderzoek komt ongeveer 17% van de longontstekingpatiënten er gezond uit. Er is echter altijd de andere 5% die ten prooi valt aan grijsheid. In de VS ontwikkelen ongeveer 3 miljoen mensen longontsteking en vaak zijn de resultaten bevredigend. Zelfs India zelf heeft longontstekingpatiënten gezien en ziet ze nog steeds lijden, maar ook hier zijn de resultaten bevredigend genoeg om te bewijzen dat longontsteking nu onder controle kan worden gehouden en genezen zonder zich alleen zorgen te hoeven maken over de dood. Longontsteking heeft een doelmarkt van voornamelijk zuigelingen en jongere kinderen en mensen boven de senior burgerleeftijd die in India 60 jaar ouder is.

Longontsteking Symptomen en oorzaken:

Dit artikel leert je wat de belangrijkste oorzaken en symptomen van longontsteking zijn, zodat je weet hoe je er aan toe bent als je wordt aangevallen door deze eisprong..

Oorzaken van longontsteking:

De belangrijkste redenen of oorzaken voor longontsteking kunnen hieronder worden beschreven, op basis van de verschillende pathogenen hier is een lijst met oorzaken van longontsteking:

 1. Viraal:

Dit type virale pneumonie treft meestal de kleine baby’s en bejaarden waar het virus van het ademhalingssysteem zich in de luchtzakken introduceert en erin vast komt te zitten. Als er onderweg griep is, kunnen deze virussen een verkeerde wending nemen in de richting van ernst, maar in normale tijden is dit meestal ongevaarlijk en een goede zorg en behandeling zullen het meteen van de haak slaan. Het binnendringen van bacteriën kan de aandoening verergeren.

2. Bacterieel:

Nog een andere ziekteverwekker die longontsteking kan veroorzaken, is de bacterie, een van de meest voorkomende ziekteverwekkers die overal aanwezig is waar ze schade moeten aanrichten. Toen je grootouders je waarschuwden voor verkoudheid, was het waarschijnlijk dit soort longontsteking waar ze je van probeerden te redden. Deze bacteriële aandoeningen zijn veel ernstiger in het werk en hebben geen leeftijdsgrens. Het kan iedereen treffen en treedt meestal op na een ernstige verkoudheid of griep, wanneer het immuunsysteem van het lichaam niet werkt. De bacterie die hiervoor verantwoordelijk is, is streptococcus pneumoniae.

3. Mycoplasma:

Dit zijn geen virussen of bacteriën, maar deze delen kenmerken van beide pathogenen samen. Mycoplasma-pneumonie is echter zeer sober en bevat in natura waar de effecten subliem en gemakkelijk te behandelen zijn. Het milde geval kan lichte koorts met een beetje hoesten omvatten. Ze gaan vaak weg van jongeren en beïnvloeden de oudere kinderen of bejaarden.

4. Drugsmisbruik:

Dat waren op pathogenen gebaseerde typen en hier komen de waarschuwende elementen die longontsteking veroorzaken. De eerste begint met drugsmisbruik, vooral degenen die worden gesnoven met de neusholte of orale inname. Dit kan direct in de luchtzakken terechtkomen terwijl het door de voedsel- of luchtpijp gaat. Hetzelfde geldt voor te veel roken, tabak om precies te zijn. Alcoholconsumptie in liters per dag speelt ook een belangrijke rol.

5. Medische aandoeningen:

Vaak kunnen bepaalde medische aandoeningen verantwoordelijk worden gehouden voor het ontstaan ​​van longontsteking in uw lichaam, waarbij de eerste en belangrijkste aandoening astma is. Elk ademhalingsprobleem, inclusief de betrokken long, kan een sleutel zijn tot longontsteking. Diabetes of cystische fibrose kan zelfs het geval zijn.

6. Koud:

Een ernstige verkoudheid oplopen kan gemakkelijk een longontsteking veroorzaken. Als een persoon lijdt aan de symptomen van verkoudheid, is de kans groot dat hij of zij ook een longontsteking krijgt. Men heeft gezien dat bij de meeste longontstekingen eerst een persoon met vitale koorts is getroffen en dat longontsteking slechts de volgende fase is. Dit is een van de belangrijkste oorzaken van longontsteking. Koude zal ernstige schade aan uw lichaam veroorzaken als u een zwak immuunsysteem heeft en uw lichaam de verspreiding van ziektekiemen in uw lichaam niet kan bestrijden.

7. De longontsteking in de gezondheidszorg:

Van dit type longontsteking kan worden gezegd dat het een bacteriële infectie is. Dit gebeurt over het algemeen bij mensen die lange tijd in een zorginstelling verblijven. Het komt vaak voor bij zowel mannen als vrouwen en is een van de meest waarschijnlijke oorzaken van longontsteking. Dit type longontsteking kan worden overgedragen door alleen maar aan te raken en in contact te blijven met de getroffen persoon.

Als een persoon lange tijd in een ziekenhuis verblijft, is de kans groot dat hij of zij vrij gemakkelijk een longontsteking krijgt. Mensen nemen over het algemeen antibiotica om dit type longontsteking te bestrijden.

8. Ziekenhuis opgelopen longontsteking:

In het ziekenhuis opgelopen longontsteking is ook een van de belangrijkste oorzaken van longontsteking. Als u lange tijd in een ziekenhuis verblijft voor het genezen van een ziekte of iets dergelijks, dan kan een lang verblijf in dergelijke faciliteiten een van de vele oorzaken van longontsteking blijken te zijn. Het risico is nog groter bij personen die tijdens hun herstelfase een beademingsmachine gebruiken. De bacteriën die dit type longontsteking veroorzaken, zijn beter bestand tegen antibiotica en in dit geval zal zelfs medicatie u niet helpen.

Vergeet vanaf de volgende keer dat u in zo’n zorginstelling wordt opgenomen niet om ervoor te zorgen dat er goed voor u wordt gezorgd. Je wordt niet zomaar opgenomen in een ziekenhuis om een ​​longontsteking op te lopen in plaats van genezen te worden van een andere ziekte.

9. Schimmels:

Schimmels zijn een andere oorzaak achter het optreden van longontsteking. Over het algemeen kunnen schimmels worden beschouwd als een van de belangrijkste oorzaken van longontsteking voor mensen die al aan een soort chronische pijn lijden. Het kan ook voorkomen bij mannen en vrouwen met een zwak immuunsysteem. Dit type schimmel is te vinden in de bodem. Volgens studies die over dit onderwerp zijn uitgevoerd, is gebleken dat de schimmels worden gevonden of ook vogelpoep.

10. Gelijkaardig aan bacteriële organismen:

Er zijn momenten waarop bepaalde bacterie-achtige organismen verantwoordelijk kunnen zijn voor het veroorzaken van longontsteking. Volgens artsen zijn er nog steeds enkele vergelijkbare organismen als bacteriën die longontsteking kunnen veroorzaken. Dit type longontsteking is echter minder schadelijk en tast het lichaam niet aan zoals de normale. Van alle oorzaken van longontsteking is dit de meest genegeerde en het kan gemakkelijk je lichaam beschadigen en ook je fysieke conditie verpesten.

Symptomen van longontsteking:

De gebruikelijke tekenen en symptomen van longontsteking zijn:

1. Koorts en koude rillingen:

Een hoge lichaamstemperatuur is niet eens voldoende als we zeggen dat longontsteking in het verschiet ligt. Deze koortsen zijn iets meer overdreven dan de normale koortsen met een extreem hoge lichaamstemperatuur die zo erg is dat je een tijdje bedlegerig bent. Vermoeidheid komt vaak voor, ook al ga je alleen maar in bed liggen. Dit komt door je nu verbrijzelde immuunsysteem. Het hoogtepunt hiervan zijn de zenuwslopende rillingen die met koud zweet over je rug lopen.

2. Ademloosheid:

Dit is een voor de hand liggende voorwaarde, want het enige dat moet worden gedaan, is de vrije luchtzakken met de ziekteverwekkers onderbrengen. Zodra deze ziekteverwekkers de luchtzakken beginnen te vullen, veroorzaken ze een episode van ademnood en kortademigheid met een piepende hoest die droog of slijmerig kan zijn.

3. Pijn op de borst:

De borstkas die de longen huisvest, is duidelijk het slachtoffer van deze aandoening. Rond deze tijd wordt vaak pijn op de borst gevoeld, die mild of scherp van aard kan zijn, afhankelijk van de ernst van de aandoening of het immuunsysteem van de patiënt. Vaak gaat dit gepaard met een zwaar gevoel op de borst met een gevuld, verstikkend gevoel.

4. Bloed ophoesten:

Dit is echter gereserveerd tot later, wanneer de longontsteking erger is geworden. Dit is het dodelijke deel van longontsteking dat uiterst zeldzaam is en alleen optreedt aan het einde van het ernstige proces. Bij een met slijm gevulde hoest kan men zelfs brokken bloed ophoesten.

5. Vermoeidheid:

Van de vele symptomen van longontsteking is dit een van de meest voorkomende. Het symptoom vermoeidheid komt vrij vaak voor tijdens een longontsteking. Het symptoom komt vaak voor bij mensen van bijna alle leeftijden en mensen hebben er vrij vaak last van. Een persoon zal dit ernstige vermoeidheidssymptoom ervaren als hij of zij al lange tijd aan een longontsteking lijdt. Vermoeidheid verzwakt over het algemeen het lichaam en maakt het ziek vanuit de kern. Het is echt moeilijk om met deze vermoeidheidsproblemen van longontsteking om te gaan en het kan voor bijna iedereen heel moeilijk zijn om ermee om te gaan.

6. Misselijkheid:

Het gevoel van misselijkheid is een ander veelvoorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen van bijna alle leeftijden. Een persoon zal het gevoel van braken en willekeurige pijnen en zwelling in de onderbuik ervaren als hij of zij een longontsteking doormaakt. Dit specifieke symptoom bewijst dat longontsteking echt schadelijk kan zijn en je ziek, erg ziek kan maken. Dus als u de tekenen en symptomen van longontsteking bij u ziet (met name deze), dan moet u ervoor zorgen en enkele goede maatregelen nemen om er ook mee om te gaan.

7. Kortademigheid:

Van alle symptomen van longontsteking is dit de eerste die te maken heeft met ademhalingsproblemen. Een persoon zal tijdens longontsteking kortademig worden, samen met pijn in het lichaam en vermoeidheid (hierboven besproken). Kortademigheid is een van de meest voorkomende longontstekingsymptomen die specifiek bij oude mensen worden gezien. Dit is een van de meest irritante en nogal schadelijke symptomen van longontsteking. In het slechtste geval zult u de volgende hoeveelheid adem verliezen tijdens het uitvoeren van een activiteit en dit zal uw lichaamsfunctionerend vermogen belemmeren en een aantal andere problemen veroorzaken, zoals focus- en concentratieproblemen.

8. Diarree:

Soms zijn maagproblemen enkele van de meest voorkomende symptomen van longontsteking. Maagproblemen zoals diarree worden vaak geassocieerd met zwelling van de buik en ook buikpijn. Dit is een van de meest mogelijke symptomen van longontsteking en wordt ook vaak waargenomen. Er zijn veel manieren om diarree te behandelen en het wordt aanbevolen dat u een arts raadpleegt en dit diarreeprobleem verwijdert, alsof het niet op de juiste tijd wordt behandeld, het kan blijken te zijn uiterst schadelijk voor u.

9. Hoest:

Naast het hoesten van bloed, kunnen sommige willekeurige hoestbuien ook worden vermeld als een van de belangrijkste symptomen van longontsteking. Er wordt vaak gezegd dat hoesten een van de belangrijkste problemen is als het gaat om het omgaan met longontsteking. Een persoon zal bijna de hele dag hoesten als hij of zij te maken heeft met een longontsteking. Hoest wordt ook geassocieerd met pijn in het bovenlichaam die ook slecht voor u kan blijken te zijn.

10. Zweten:

Als het gaat om de beste longontstekingsymptomen, zul je bijna alles en nog wat over deze kwestie moeten weten. Overmatig zweten kan worden gezien als een relevant teken voor het opsporen van longontsteking. Als een persoon aan longontsteking lijdt, is zweten een van de meest voorkomende gevolgen. Deze worden vaak geassocieerd met hoesten, beven, koude rillingen en zelfs pijn op de borst.