Buiktyfus! Wilt u meer weten over buiktyfus? Zo ja, lees dan dit artikel aandachtig door om de oorzaken en symptomen te kennen. Buiktyfus wordt ook wel tyfus genoemd, anders is enterische koorts een infectiewortel door de bacterie Salmonella typhi. De bacteriën worden door een menselijke drager in water of voedsel gezet en worden vervolgens uitgebreid naar andere mensen in het gebied.

Oorzaken en symptomen van buiktyfus

U moet weten dat India, Egypte en Pakistan ook worden erkend als gebieden met een hoog risico voor het vergroten van deze ziekte. Wereldwijd treft buiktyfus jaarlijks meer dan 21 miljoen mensen, met ongeveer 200.000 mensen die aan de ziekte overlijden.

Oorzaken en symptomen van buiktyfus:

Deze gids zal vertellen wat de symptomen en oorzaken van buiktyfus zijn die nuttig zijn om te weten voor deze gezondheidsstoornis.

Oorzaken van tyfus:

Hieronder noemen we de belangrijkste oorzaken van buiktyfus.

1. Zoals u weet, wordt buiktyfus veroorzaakt door Salmonellae typhi-bacteriën. Buiktyfus wordt beperkt door te drinken, anders eet je de bacteriën in vuil voedsel, anders water. Het is een van de belangrijkste redenen voor buiktyfus.

2.  Bevolking met een ernstige ziekte kan het omringende water vervuilen door de hele ontlasting, die vol is van een verhoogde oplettendheid van de bacteriën.

3. Verontreiniging van de watervoorziening kan, om het voedsel te bederven, bijdragen. De bacteriën kunnen wekenlang in water blijven, anders gedroogd rioolwater.

4. Ze komen in je darmen en vervolgens in je bloed. De bacteriën gaan van het begin tot het einde van het bloed naar uw lymfeklieren, galblaas, milt, lever en andere delen van het lichaam.

5. Zowel zieke mensen als dragers werpen Salmonella typhi uit in hun ontlasting. Als rioolwater in drinkwater lekt, anders voedsel dat vervolgens wordt geconsumeerd, is het gevaar van vernauwing van de ziekte groot.

6. Deze ziekte is normaal in gebieden waar geen goede handwastechniek wordt gevolgd. Dit is heel eenvoudig, maar een van de belangrijkste oorzaken van buiktyfus.

7. Dieetcontrole:

Het is van het grootste belang dat u uw dieet controleert terwijl u ervoor kiest om uit de greep van tyfus te blijven. Hierbij zouden we bij voeding natuurlijk de eerste keus zijn om hygiënisch te eten. Oud voedsel, zelfs als het nog maar twee dagen oud is, kan een behoorlijke broedplaats zijn voor deze bacteriën. Als we het hier echter over dieet hebben, hebben we het meestal over twee speciale: het talent om zeevoedsel te eten en te biologisch te zijn in uw dieetbenadering. Biologische groenten worden vaak gebrouwen en gekweekt met uitwerpselen als mest. Zonder goed wassen of koken kan hun consumptie een gevaar voor u vormen. hetzelfde geldt voor zeevruchtenschotels die vaak worden blootgesteld aan de enorme onmacht van het zeewater, iets dat niet geschikt is voor consumptie.

8. Seksuele drang:

Hoewel privé-intimiteitstijden nooit echt goed worden gemeten en worden gevolgd door regels en normen, zijn er een paar beperkingen die moeten worden aangemoedigd om jezelf gezond en fit te houden. Zich overgeven aan oraal genot tijdens een intimiteit met een persoon die de bacteriën in zich draagt, heeft in een recent onderzoek aangetoond dat het een groeiende oorzaak is van buiktyfus. Dit is een contactvermeerdering waarbij de drager zich mogelijk niet bewust is van zijn situatie en door contact ook de gezonde persoon de bacteriën kan oplopen.

9. Gebrek aan hygiëne:

Hygiëne speelt een belangrijke rol bij ziekten zoals geelzucht, diarree en tyfus. meestal zijn dit virale ziektekiemen die uw afweersysteem infiltreren en het onstabiel maken voor uw antilichamen om terug te vechten. Oorzaken van buiktyfus kunnen daarbij worden toegeschreven aan oud water, oud voedsel, ongezonde leefomstandigheden, vochtige kamers zonder zonlicht en nog veel meer.

10. Lage immuniteit:

Immuniteit van uw lichaam is in feite het afweersysteem van het lichaam dat uw systeem beschermt en er volledig voor zorgt. het is dit schild dat je lichaam beschermt tegen de seizoengebonden bacteriën, de tyfusbacteriën is daar een van. Als u een zwak immuunsysteem voor uw lichaam heeft, is de kans groot dat u sneller buiktyfus krijgt dan iemand met een sterke immuniteit.

Symptomen van tyfus:

Hieronder noemen we de belangrijkste tekenen en symptomen van buiktyfus.

1.  De ene keer wordt de bacterie ingenomen, deze vermenigvuldigt zich snel, omringd door de maag, galblaas of lever en komt ten slotte in de bloedbaan terecht. Symptomen.

 2. Een van de kenmerkende symptomen van tyfus is een ‘trapladderkoorts’. Op deze manier dat de koorts gedurende een korte periode schommelt tussen zeer hoge en lage temperaturen, keert u de piek om bij 1030F – 1040F.

3. Bij patiënten zonder enige complicatie stort de situatie binnen ongeveer 3 tot 4 weken na het begin in. Bij 10% van de mensen hervalt de situatie na 1 week herstel.

4.  Borstblokkade ontwikkelt zich bij veel mensen, plus buikpijn en onbehagen komen vaak voor. De koorts wordt stabiel. Verbetering treedt op in de derde en vierde week bij degenen zonder complicaties.

5.  Ongeveer 10% van de mensen heeft terugkerende symptomen nadat ze zich een tot twee weken beter hebben gevoeld. Ga terug naar in feite extra vaak voor bij personen die met antibiotica worden behandeld.

6. Voortijdige symptomen zijn koorts, algemeen ziek gevoel, plus buikpijn. Verhoogde koorts (103 ° F of 39,5 ° C), anders hoger, plus ernstige diarree als de ziekte erger wordt.

7. Een aantal mensen die door buiktyfus een uitslag krijgen, noemen “rozenvlekken”, dat zijn kleine rode vlekken op de buik en borst.

8. De incubatietijd is vaak 1-2 weken, plus de duur van de ziekte is ongeveer 3-4 weken.

9. Symptomen van buiktyfus zijn slechte honger, algemene pijnen, hoofdpijn, plus pijnen, lethargie en koorts.

10. Slechte eetlust, Diarree, Huiduitslag (platte, roze vlekken), Braken, Darmperforaties of inwendige bloedingen, constipatie, Algemene vermoeidheid, evenals Verlies van eetlust.

11. Buikgevoeligheid, Wisselende stemming, Hallucinaties, Langzaam, traag, lethargisch gevoel, Verwarring, Bloederige ontlasting, Agitatie en Rillingen.

12. Er zijn ook andere symptomen die worden waargenomen bij buiktyfus, bijvoorbeeld zwakte, bloedneuzen, delirium, ernstige vermoeidheid, moeite met opletten (aandachtstekort) en ernstige vermoeidheid.

Dit zijn dus zowel de symptomen als de oorzaken van buiktyfus en als u deze symptomen vindt, ga dan onmiddellijk naar de dokter en zorg goed voor uzelf!