Het kloppende vlees van spieren en aderen dat naar links wordt gekooid door onze borstbeenderen, is ons hart. De motor die bloed naar alle hoeken en gaten van het lichaam pompt en ons daardoor in leven en fit houdt, is een gespierd lichaam dat lijkt op de grootte van een gesloten vuist. Dagelijks stroomt rijk, met zuurstof verrijkt bloed naar binnen via een van de slagaders die de kransslagader wordt genoemd en bereikt het hart van waaruit het naar de andere delen wordt gepompt..

Vaak ontstaat er soms een situatie die coronaire trombose wordt genoemd, waarbij als gevolg van een storing in de bloedtoevoerende slagader, een deel van het hart niet de juiste hoeveelheid bloed krijgt die nodig is. Dit veroorzaakt ook een zuurstofgebrek omdat het verse bloed dat wordt aangevoerd meestal gevuld is met zuurstof. Als deze aandoening lang aanhoudt, begint een deel van de hartspier af te sterven, wat een massale aanval veroorzaakt die we in gewone woorden een hartaanval noemen.

Oorzaken en symptomen van een hartaanval

Myocardinfarct, nog een andere medische term voor hartaanvallen, wordt daarom geclassificeerd als een van de dodelijkste ziekten om u te treffen, die inderdaad te genezen is, maar als de juiste behandeling niet op het juiste moment aan het hart wordt opgelegd, is de schade waarschijnlijk onomkeerbaar. Alle hartaanvallen zijn het gevolg van het verlies van de bloedtoevoer naar een deel van het hart. De intensiteit van de schade is recht evenredig met de aangetaste ruimte, wat betekent dat de hartspieren meer afstompen, hoe ernstiger uw aanval is. Dit hangt ook een beetje af van de ruimte die genomen is vanaf de aanval tot de behandeling. Als het te lang duurt, neemt de ernst toe.

Vaak worden veel van de hartaanvallen geregistreerd als een geval van CHD, coronaire hartziekte waarbij een wasachtige substantie de slagader in de loop van de tijd vult. Dit wasachtige element, pest genaamd, stapelt zich in de loop van de tijd op in de slagader en creëert een situatie die atherosclerose wordt genoemd en zodra het verzadigd is, breekt het open waardoor de breuk de bloedstroom blokkeert. Dit soort hartaandoeningen wordt daarom toegeschreven aan de pest. Op een meer algemene noot, kan soms een hartaanval worden veroorzaakt door een plotselinge aanscherping van de kransslagader als gevolg van een spasme die de bloedtoevoer afsnijdt. Hoewel CHD-gevallen tijd nodig hebben om aan te vallen, is het spammen van spieren plotseling en levensbedreigend.

Oorzaken en symptomen van een hartaanval:

In dit artikel wordt iets belangrijks uitgelegd over wat de oorzaken en symptomen van een hartaanval zijn, wat zal helpen om zorgvuldige behandelingsacties te ondernemen voordat u lijdt.

Oorzaken van een hartaanval:

Hier zijn enkele van de oorzaken en redenen waarom u een hartaanval zou kunnen riskeren:.

1. Angina veroorzaakt een hartaanval:

Veel mensen hebben deze medische aandoening, angina genaamd, die lijkt op een geval van een hartaanval waarbij het vermogen van het hart om verse zuurstof en bloed te ontvangen wordt aangetast, waardoor een situatie ontstaat die lijkt op een aanval. Daarom kunnen mensen die aan angina lijden een sterke verdachte zijn voor hartaanvallen. Er is een fijne dunne lijn tussen deze twee en het is moeilijk te zeggen wanneer de grens wordt overschreden. In het geval van een angina-aanval zullen medicijnen echter de spieren ontspannen, terwijl de aanval niet zal worden beperkt met eenvoudige medicijnen.

2. Obesitas veroorzaakt hartaandoeningen:

Een van de ongebreidelde zorgen van deze wereld is de groei van zwaarlijvigheid in een astronomisch tempo dat tegenwoordig ernstiger is en wordt opgemerkt bij kinderen. Artsen geloven dat verstopping van deze slagaders door vetcellen ook een reden kan zijn waarom een ​​kind ook een hartaanval kan krijgen. Hetzelfde geldt voor zwaarlijvige volwassenen.

3. Leeftijd:

Als je als vrouw 55 jaar gezond bent geweest, is het nu tijd om in paniek te raken, aangezien het grootste sleutelwoord dat wordt geassocieerd met hartaanvallen en hartziekten de leeftijdsfactor is, oud om precies te zijn. Voor mannen is de inzet veel hoger, aangezien een man op een leeftijd van slechts 45 jaar of ouder het slachtoffer kan worden van een hartaanval. Nadat de drempel naar je middelbare leeftijd is overschreden, is de kans het slachtoffer te worden van hartproblemen een veelvoorkomend scenario. In feite brengen artsen terugtrekkende haarlijnen en rimpels in verband met hartaanvallen en ziekten.

4. Hartaanval veroorzaakt door herhaling na stent:

Mensen die eerder zijn behandeld voor hartfalen lopen meer risico op een aanval. Dit komt omdat met de hartaanval op dat moment, de slagaders die nu worden hersteld door de littekenweefsels zwak zijn en meer dan ooit vatbaar zijn voor verstopping.

5. Levensstijl Oorzaken van gehoorfalen:

De manier waarop u uw levensstijl leidt, is een belangrijke reden waarom u het slachtoffer zou kunnen worden van een hartaanval. Wanneer iemand voor een langere periode onder immense druk en stress staat, wordt hij een verdachte van hartaanvallen. Dan zijn er hypertensiepatiënten met vaak angstaanvallen en dan de kettingrokers. Uw levensstijl bepaalt uw hartaandoening. Maar voordat zo’n ernstige situatie kan worden bereikt, worden bepaalde symptomen in ons lichaam ervaren die de inkomende aanvallen aankondigen.

6. Ademloosheid:

Kortademigheid of dyspnoe is een veel voorkomend symptoom dat men voelt voor een aanval waarbij dit gecompliceerde gevoel van zwaarte op uw borst aanhoudt, waardoor normaal ademen moeilijk wordt. Daarom zul je buiten adem raken en naar meer snakken door meer van je hartspieren te gebruiken. Dit legt op zijn beurt meer druk op de slagader die hen van stroom voorziet.

7. Pijn:

Nog een ander symptoom is de duidelijke pijn op de borst, mild of zwaar, afhankelijk van de schade die al is opgelopen. Deze pijn kondigt de inkomende hartaanval aan.

8. Koud zweet:

Desgevraagd zeggen patiënten die aan hartaanvallen leden dat ze zich zweterig en plakkerig voelen, maar niet heet omdat het zweet koel van aard is en de consistentie plakkerig is waardoor ze klam worden. Zelfs onder een ac blijft het zweten.

9. Duizeligheid:

Dit uit persoonlijke ervaring en uit de mond van de arts is een veel voorkomend teken waar de patiënt de mond vol heeft en onduidelijke spraak de overhand heeft. Samen met het komt duizeligheid waarbij hij of zij voelt dat ze op elk moment kunnen flauwvallen of instorten.

10. Misselijkheid:

Met duizeligheid en ademnood gecombineerd met klamme transpiratie, voelt ons lichaam op zo’n moment slechter dan ooit. Dit kan een misselijkmakend gevoel opleveren waarbij men ofwel braakt of het gevoel krijgt van aanhoudend braken.

Veel voorkomende symptomen van een hartaanval:

Hier zijn enkele van de meest voorkomende tekenen en symptomen van hartaanvallen. Het wordt aanbevolen dat u deze goed doorneemt, zodat u erachter kunt komen of u een hartaanval heeft of niet als deze symptomen optreden..

Het is waar dat de symptomen van een hartaanval van persoon tot persoon verschillen. Hier zijn echter enkele van de belangrijkste symptomen van hartaanvallen:.

1. Druk:

Dit teken van een hartaanval is een van die symptomen van het hart die elke hartpatiënt die een hartaanval heeft gehad, heeft ervaren. De bloeddruk stijgt tijdens een hartaanval en dit is een indicatie dat u mogelijk een ernstige hartaanval krijgt. Veel mensen hebben een hartaanval overleefd door volkomen kalm te blijven en goed te ademen.

Er zijn kleine en grote hartaanvallen. Over het algemeen is er tijdens lichte hartaanvallen geen zware druk op het hart. Mensen kunnen de aanslag misschien nog overleven door vooraf enkele maatregelen te nemen. Vroeger was een hartaanval voor bijna iedereen een schok. Maar in de moderne tijd zijn er veel manieren om de aanval te overleven.

2. Beklemming op de borst:

Een ander veel voorkomend symptoom van een hartaanval is het gevoel van beklemming op de borst. Men zal het gevoel hebben dat de borstkas wordt aangespannen en dat er een knijpfactor van binnen werkt. Dit is een vrij natuurlijk symptoom en veel mensen met een hartaandoening weten ervan. Er is geen onderbreking van dit gevoel en dit probleem zal je zeker nerveus maken en de overlevingskansen tijdens de aanval verminderen.

Om deze reden moet u extra voorzichtig zijn wanneer u dit symptoom ziet of voelt. Veel bejaarden kunnen de hartaanval niet overleven omdat ze zich hiervan niet bewust zijn en op dat moment niet weten wat ze moeten doen.

3. Koud zweet is een indicator van een hartaanval:

Men zal van tevoren zweten als ze een hartaanval krijgen. Het zweet zal koud zijn en dit is een indicatie voor een hartaanval. Je kunt het zweet zeker van je voorhoofd voelen vallen dat koud zal zijn. Dan moet je je geest voorbereiden en positief denken. Je moet een mentaliteit hebben die je zal helpen om de aanval te overleven. Je zult je geest moeten kalmeren en je lichaam moeten voorbereiden, want het wordt erger als je een zwakke geest en hart hebt. Alles is in de geest. Als de geest weet dat het lichaam het aankan, dan leef je hopelijk na de aanval.

4. Vermoeidheid:

Vlak voor de aanval voelt u zich vermoeid. Dit is een belangrijk symptoom van een hartaanval. Spierpijn is vaak het teken als het gaat om een ​​hartaanval. Dit is ook een symptoom van een hartstilstand. De spierweefsels worden zwak en koud en werken niet meer. Naast de onjuiste bloedstroom naar het hart, is er ook geen goede bloedstroom naar de spieren. Kortom, het lichaam wordt zwak en men is niet in staat iets te doen wat bij bijna iedereen gebruikelijk is, waarbij ook de dood nabij is.

5. Pijn in de bovenrug:

Verwar dit punt niet met vermoeidheid. Pijn in de bovenrug is een van de meest populaire symptomen van een hartaanval. Volgens een aantal mensen is er een ontsteking in het bovenruggedeelte, aangezien het hart het deel van het bovenlichaam is en deze twee op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn. Dit is echter een van de meest voorkomende symptomen en bijna iedereen die een hartaanval heeft gehad, kreeg ermee te maken.

De pijn in dit deel van het lichaam zal iets voor de aanval beginnen. Men kan herkennen of hij of zij een hartaanval krijgt of niet.

6. Armpijn:

Pijn in zowel de bovenarmen als de onderarmen is een symptoom van een hartaanval. Er zal ondraaglijke pijn in de armen zijn en dit is een teken van een hartaanval. Door een onjuiste bloedcirculatie zal er ook vermoeidheid in de armen zijn. Ze zullen warm worden en er zal overmatige pijn zijn, vooral in de gewrichten. Iemand die al gezamenlijke problemen heeft, kan op de een of andere manier een idee krijgen van wat hij of zij te wachten staat.

Als er pijn in de armen is, kan men de armen niet eens goed bewegen of functioneren en kan men niet eens de benodigdheden redden tijdens de aanval, wat opnieuw de kans op overlijden vergroot.

7. Indigestie:

Maagproblemen zijn zeer goed geassocieerd met een slechte hartaandoening. Men zal problemen met de spijsvertering ervaren voor een hartaanval. De maag blijft van streek en functioneert niet zoals het zou moeten. Na kennis te hebben genomen van dit symptoom, wordt verwacht dat men erachter kan komen of hij of zij een hartaanval zal krijgen of niet.

8. Braken:

Een ander populair symptoom van een hartaanval is braken. Een persoon zal vrij vaak overgeven als hij op het punt staat een hartaanval te krijgen. De reden voor dit symptoom is nog onbekend. Niemand heeft de specifieke reden achter braken niet gevonden. Dit is slechts een symptoom van een hartaanval en is vrij natuurlijk. De meeste mensen die een hartaanval krijgen, zullen dit symptoom ervaren en zo zullen ze van tevoren van de aanval op de hoogte kunnen zijn. Omdat indigestie een symptoom is van een hartaanval, gaat het vaak ook gepaard met problemen met overgeven.

9. Angst:

Men zal gemakkelijk angstig worden voordat hij een hartaanval krijgt. Dit typische symptoom van een hartaanval wordt door middel van wetenschappelijke boeken aan de kinderen geleerd wanneer ze op school zijn. Het is het meest voorkomende symptoom van een hartaanval bij vrouwen. Veel vrouwen ervaren een gevoel van angst vlak voor de aanval. De angst is echt en het verzwakt hun hart en vermindert hun overlevingskansen. Dit is een belangrijk teken en dit is het moment waarop men volkomen kalm moet zijn en de innerlijke angst moet verminderen. Hoewel in de meeste gevallen de dood de enige uitkomst was.

10. Kiespijn en kaakpijn:

Zowel mannen als vrouwen zullen tandpijn ervaren voor een hartaanval. Er zal een enorme pijn in de tand en de kaken zijn. Dit klassieke symptoom van een hartaanval gaat vaak ook gepaard met hoofdpijn (eerder besproken).