Menstruatie is een van de normale functies van elke vrouw. Het is een cyclus van 28 dagen die iedereen moet doorlopen en deze duurt 5-7 dagen. In eenvoudige definitie is het een bloeding en afgifte van hormonen zodra de eierstok breekt. In feite is menstruatie het teken dat een vrouw haar vruchtbaarheidsfase is ingegaan en dat is de tijd van haar leven waarin ze een baby kan verwekken en zwanger kan worden. Het is echter waar dat de meerderheid van de vrouwen een cyclus van 28 dagen heeft die elke maand na deze periode op de deur klopt, maar er zijn ook vrouwen die zelfs een tijdsbestek van 35 dagen overschrijden voordat ze weer de menstruatie ingaan. Deze vrouwen ervaren een vertraagde of onregelmatige menstruatie die moet worden behandeld en weer normaal moet worden.

Oorzaken van onregelmatige menstruatie

Voordat de remedies beginnen, is het echter de bedoeling om te weten wat de onderliggende oorzaken zijn die daadwerkelijk tot onregelmatige menstruatie leiden. Om u hier een idee van te geven, is onderstaande handleiding opgesteld. Het zal uw kennis zeker vergroten over de redenen die verband houden met onregelmatige of gemiste menstruatie.

Oorzaken van onregelmatige menstruatie:

1. Eetstoornissen:

Een van de veel voorkomende oorzaken van onregelmatige menstruatie die hier moet worden genoemd, zijn eetstoornissen zoals boulimia en anorexia die zeker de moeite waard zijn om te vermelden. Dit zijn enkele van de gezondheidsproblemen die als gevolg daarvan tot de crisis leiden.

2. Borstvoeding:

Borstvoeding is een tijdelijke fase en door professionals wordt aangenomen en bewezen dat wanneer een vrouw in haar lactatieperiode is, de kans op onregelmatige menstruatie verdrievoudigd. Dit is een van de oorzaken waarvan u op de hoogte moet zijn.

3. Extreme diabetes:

Een hoge bloedsuikerspiegel, ook wel diabetes genoemd, is een reden of oorzaak waarom een ​​vrouw onregelmatige menstruatie kan hebben. Dit betekent dat een goede beheersing van de aandoening nodig is om uit de crisis te komen.

4. Zwangerschap:

Meer dan onregelmatige menstruatie, zwangerschap en haar 9 maanden is die levensfase bij een vrouw die leidt tot gemiste menstruatie. Het is de tijd dat de eierstok zijn vruchtbaarheid heeft gebruikt om een ​​baby te verwekken.

5. Hormonale problemen:

Elke vorm van afwijkingen in de hormonen en de afscheiding ervan kan een andere belangrijke reden zijn die leidt tot onregelmatigheden in de menstruatie. Hierin komt een van de grootste voorbeelden in de vorm van schildklierstoornissen.

6. Gewichtsproblemen:

Zowel overgewicht als ondergewicht kan een probleem zijn dat nauw verband houdt met onregelmatige menstruatie bij vrouwen. In veel gevallen zorgt het er zelfs voor dat de menstruatie volledig verdwijnt.

7. Problemen met bekkenorganen:

Tegenwoordig hebben veel vrouwen problemen met de bekkenorganen en sommige komen vrij vaak voor, zoals PCOS, ovariumcyste en meer. Dit zijn enkele van de gezondheidsproblemen die leiden tot onregelmatige menstruatie.

8. Medicijnen en medicijnen:

Van het gebruik van anticonceptiepillen tot antipsychotica, er zijn veel medicijnen die tot onregelmatige menstruatie leiden als een van de resultaten. Door deze oorzaak kan ook de intensiteit en de frequentie worden beïnvloed.

9. Emotionele ongelukken en stress:

Te veel emotionele druk en stress op de geest en het lichaam is een van de meest voorkomende oorzaken tegenwoordig die leidt tot onregelmatige menstruatie bij vrouwen. Dit is iets dat moet worden beheerd en onder controle moet worden gehouden voor een goede menstruatie.

10. Overmatige fysieke activiteit:

Lichamelijke activiteit en lichaamsbeweging vereisen veel energie en dat geldt ook voor de menstruatie. In dit geval, als je te veel oefent, gaat de meeste energie erin, zodat er niets overblijft voor een regelmatige menstruatiecyclus en dus wordt er onregelmatigheid ervaren.