Eierstok betekent meestal het vrouwelijke voortplantingssysteem, een integraal onderdeel of het belangrijkste onderdeel dat het voortplantingsorgaan van de vrouw vormt. De eerste instructie die de eierstok volgt, is het bewaren van eieren in de eileiders, dat wil zeggen, het uitgestrekte flanel van dunne gangen die beginnen bij de eierstokkop en eindigen in de eieropslag. Deze uitgestrekte schakel staat bekend als de eileiders die aan weerszijden van de twee eierstokken aanwezig zijn.

De eierstokken zijn op hun beurt aan weerszijden van onze baarmoeder aanwezig en dus begint de werking. Zodra de juiste leeftijd is bereikt, laat de eierstok één voor één eieren achter die ofwel bevrucht worden of uiteenvallen in de vorm van menstruatie. De andere functie van de eierstok omvat de afscheiding van hormonale vloeistoffen en andere hormonen zelf. Dit is echter een zeer kwetsbare zaak, ook al neemt de eierstok veel druk op de vereiste tijden.

Symptomen en oorzaken van eierstokkanker

De Amerikaanse kankervereniging noemde kanker van deze eierstokken de 8e meest voorkomende kankeraandoening bij vrouwen. Dat is gewoon de Amerikaanse routine die het VK meer leidend maakt in de race naar eierstokkanker, met een peiling die suggereert dat de aandoening de vijfde meest voorkomende is bij vrouwen.

Kankercellen zijn abnormale vorming van cellen die onregelmatig en irrationeel zijn. Deze abnormale cellen prolifereren in de natuur met een ongeveer twee keer zo hoge groeisnelheid als de normale cellen. Deze cellen die onrijp zijn, in tegenstelling tot normale cellen, sterven niet of verwelken niet. Ze blijven zo lang mogelijk en met hun aantal verdringing verliezen de normale cellen hun ruimte.

Kankercellen in elk deel van de eierstok worden eierstokkanker genoemd. Soms verzamelen deze cellen zich rond en vormen ze klompachtige structuren die tumoren worden genoemd. Tumoren hebben meestal drie veel voorkomende typen. Het epitheel is de oppervlaktebekleding van de eierstok waar de kankercellen zich kunnen ophopen om een ​​tumor te vormen.

Kiemceltumoren zijn kankercellen die ooit voorbestemd waren om eieren te vormen. De stromale cellen zijn verantwoordelijk voor de hormoonsecretie en ook hier is kanker mogelijk op basis van deze cel. Soms breekt een deel of een cel of twee af van de moedertumor en landt ergens in de buurt, waardoor de groei van kankercellen daar wordt veroorzaakt. Vaak brengen de bloedvaten of lichaams- of lichaamsvloeistoffen dit soms naar een ander deel van het lichaam en dit is hoe de tumoren zich verspreiden en uitbreiden.

Symptomen en oorzaken van eierstokkanker:

Dit artikel vertelt je wat de belangrijkste oorzaken en symptomen zijn van eierstokkanker, zodat je weet hoe je er aan toe bent als je wordt aangevallen door deze kanker..

Oorzaken van eierstokkanker:

Er zijn meestal enkele redenen of oorzaken van eierstokkanker die de kankercellen veroorzaken:

1. Leeftijd:

Van eierstokkanker is bekend dat het vooral vrouwen treft na hun menopauze, dat wil zeggen, misschien op en na de leeftijd van 50 jaar. Dit is een gebruikelijke tijd voor vrouwen op die leeftijd om ten prooi te vallen aan eierstokkanker, ook al zijn er nog steeds kansen dat jongere dames hieraan ten prooi vallen.

2. Erfelijkheid:

Meestal hangen vrouwelijke orgaangerelateerde kankers, zoals borst- of eierstokkanker, ook af van uw familiegeschiedenis in het verleden. Als iemand, iemand aan wie u het kunt vertellen, of uw bloedverwant eerder aan eierstokkanker heeft geleden, is de kans groot dat u daar ook aan ten prooi valt. er is ook vaak sprake van defecte genen, dat wil zeggen, als al uw gezinsleden van de ene kant van de familie eierstokkanker hebben ontwikkeld na de leeftijd van 50 jaar, is er vaak een kans dat u hun defecte gen heeft doorgegeven dat om specifiek te zijn, zijn BRCA1 en BRCA2.

3. HRT – Hormoonsubstitutietherapie:

HST is direct gerelateerd aan hormoonvervangingstherapie, waarbij artsen hebben vastgesteld dat personen die betrokken zijn bij hormonale vervanging een iets hoger risico hebben op het krijgen van eierstokkanker dan de normale vrouwelijke massa. Dit terwijl het verlengt, verhoogt het risico langzaam. Als de therapie echter na verloop van tijd wordt stopgezet, daalt het risico tot het niveau van de normale vrouwelijke massa.

4. Tijdens het concipiëren:

Hoewel er weinig op het spel staat en de kans klein is, kan tot 5% van de vrouwen een risico op eierstokkanker krijgen tijdens hun vruchtbare jaren, wat voornamelijk verband houdt met de geslachtscellen van de eierstok. Deze cellen transformeren of produceren meestal later een ei voor de vrouw en als ze kanker worden, worden deze cellen abnormaal. Dit is echter zeer goed te genezen, ook al worden dezelfde metingen om kanker te genezen gevolgd – chirurgie of chemotherapie.

5. Tijdens de vruchtbaarheid:

Elke keer dat een eicel uit de eierstok vrijkomt om door de buizen te reizen, wordt de bovenste laag van de eierstok gebroken om het ei eruit te laten. Dit gebroken deel beschadigt nu de bovenste laag van de eierstok en het duurt vaak even voordat het weer normaal is. Tijdens dit kan de oppervlaktelaag van de cel slecht gaan reageren, waardoor de kankercellen zich vormen.

6. Epitheliale tumoren:

Dit type tumoren kan gemakkelijk het optreden van eierstokkanker veroorzaken. Er zijn dunne weefsellagen buiten de eierstokken. Dit type tumor vindt meestal plaats in die eierstokken en kan uw gezondheidstoestand verder schaden door de groei van eierstokkanker op gang te brengen. Volgens studies geeft meer dan 90% van de patiënten die lijden aan eierstokkanker de schuld aan deze oorzaak. Volgens een medisch onderzoek over eierstokkanker bleek dat de meeste gevallen van eierstokkanker te wijten zijn aan dergelijke tumoren. Dit kan worden gezegd dat dit een van de meest waarschijnlijke oorzaken van eierstokkanker is.

7. Kiemceltumoren:

Van alle tumoren zijn kiemceltumoren de meest schadelijke. Je kunt besmet raken met de kiemceltumoren en ze kunnen ook je hele fysieke conditie aantasten. Deze tumoren vinden plaats in de eicellen die cellen produceren en komen vooral voor bij jongere vrouwen. Het is echt schadelijk en kan ook veel ernstige gevolgen hebben. Als u een tiener en een meisje bent, is de kans groot dat dit de ideale oorzaak is van het optreden van eierstokkanker bij u. Hiervoor moet u uiterst voorzichtig blijven en de artsen raadplegen als u een van de tekenen en symptomen van eierstokkanker bij u ziet of ervaart. Dit is een van de meest mogelijke oorzaken van eierstokkanker.

8. Stromale tumoren:

Heb je gehoord van stromale tumoren? Deze tumoren beginnen in de eierstokweefsels en kunnen worden geclaimd als een van de meest waarschijnlijke oorzaken van eierstokkanker. Vrouwen die de tekenen van eierstokkanker bij hen hebben gezien, kunnen deze specifieke oorzaken de schuld geven, omdat dit de meest voorkomende is. Er zijn bepaalde eierstokweefsels die het bepaalde hormoon bevatten dat deze cellen produceert. Over het algemeen krijgen vrouwen op zeer jonge leeftijd de diagnose van dergelijke uitgeputte cellen en is er een goede kans om de verspreiding van deze kanker te stoppen. Volgens onderzoeksgevallen is gebleken dat op de 10 meer dan 6% van de eierstokkanker te wijten is aan stromale tumoren.

9. Endometriose:

Endometriose is vaak een reden achter het risico op het optreden van eierstokkanker. Bij endometriose verspreiden de cellen die de baarmoeder omringen zich en groeien ze ergens anders in het lichaam. Dit verstoort de gebruikelijke functies van het lichaam en maakt een vrouw extreem ziek. Er is echt geen remedie voor deze specifieke oorzaak, omdat deze cellen het lichaam nooit verlaten en ook niet beschadigd raken. Dit is een van de meest waarschijnlijke oorzaken van eierstokkanker.

10. Andere oorzaken:

Er zijn enkele gevallen waarin werd gezien dat een vrouw die de eierstokkankerkiem heeft gekregen, niet werd geërfd. Integendeel, ze heeft dat tijdens haar leven verworven. Wanneer ze echter moeder wordt, zal ze diezelfde eierstokkankerkiem of de genetische handicap in haar kind verspreiden en deze cyclus zal doorgaan.

Symptomen van eierstokkanker:

Vaak zijn er tekenen en symptomen die wijzen op het begin van de eierstokkanker:

1. Buikpijn:

Met de voor de hand liggende kankercellen die zich in het ovariumgebied verdringen, is er altijd een scherpe pijn in de onderrug, meestal aan de zijkant van het bekkengebied en het buikgebied. Vaak kan dit beperkt zijn tot één kant, wat aangeeft dat slechts een deel ervan, waarschijnlijk één kant, door de kanker is aangetast. op andere momenten kan dit aan beide zijden gelijk zijn.

2. Overtollige lozing:

Aangezien de hormoonproducerende cellen in de eierstok of de eicelproducerende cellen, kiem en stroma om specifiek te zijn, nu abnormaal werken als gevolg van de vorming van kankercellen, zal men onnatuurlijke bloedingen of afscheiding van hormonale vloeistoffen en vaginale afscheiding ervaren die gewoonlijk niet normaal voor jou. dit komt meestal in overmatige vorm.

3. Bierdarm:

Bierdarm is hetzelfde als zwangerschapsdarm waarbij het ovariële deel van de maag opzwelt of liever opzwelt tot een beetje meer dan het origineel. Bij eierstokkanker is dit een sterk teken wanneer de onderbuik opzwelt.

4. Frequente runs naar de badkamer:

Een vrouw zal haar benen moeten werken als ze aan eierstokkanker lijdt. Waarom? Welnu, een van de symptomen van eierstokkanker bij mannen is frequente aandrang om te urineren. Men zal altijd in een toestand van drang tot urineren blijven en dit is buitengewoon irritant voor een dame of een volwassen vrouw, aangezien men nergens een toilet kan vinden. Van alle symptomen van eierstokkanker is deze de meest verontrustende.

5. Bekkenpijn:

Een vrouw zal ernstig ongemak ervaren in het bekkengebied. Dit is over het algemeen te wijten aan de verschillende stress-redenen die de reden blijken te zijn van ernstig ongemak in het bekkengebied. Het symptoom komt vrij vaak voor en kan vrouwen van bijna alle leeftijden overkomen.

6. Rugpijn:

Lage en middenrugpijn zijn vrij veel voorkomende symptomen van eierstokkanker. Vrouwen met rugklachten weten wat hier wordt besproken.

7. Vermoeidheid:

Wanneer onze wordt binnengevallen door kankerkiemen, die onze cellen verder infecteren, dan is er een goede kans om vrij vaak en gemakkelijk vermoeidheid te voelen. Vrouwen met een zwakke botaandoening zullen ook ernstige pijn in hun botten ervaren.

8. Kan niet veel eten tegelijk:

Een persoon die aan eierstokkanker lijdt, krijgt over het algemeen het symptoom van gevoel bij het eten van water. Voedsel moet in voldoende hoeveelheden aan ons lichaam worden geleverd. Als er een onjuiste toevoer van voedsel naar ons lichaam is, kunnen er een aantal ziekten optreden. Dit is een van de meest waarschijnlijke symptomen van eierstokkanker. Veel mensen (vrouwen) hebben het meegemaakt en als u tekenen van eierstokkanker bij u ziet, moet u een arts of een specialist raadplegen die zich met al deze zaken bezighoudt.

9. Plotseling gewichtsverlies:

Eierstokkanker kan zeer schadelijk zijn. Als een vrouw aan eierstokkanker lijdt, is de kans groot dat ze de volgende hoeveelheid gewicht zal verliezen. Gewichtsverlies is een van de meest waargenomen symptomen van eierstokkanker. Ons lichaam heeft een bepaald gewicht nodig en als een vrouw zonder specifieke reden blijft afvallen, dan kan dit zeer schadelijk voor haar blijken te zijn. Dergelijke gewichtsverlies wordt vooral gezien bij jonge vrouwen.

10. Veranderingen in darmgewoonten:

Een andere van de meest voorkomende symptomen van eierstokkanker zijn de veranderingen in de stoelgang. Een vrouw zal enkele verbazingwekkende veranderingen in de stoelgang ervaren waarvan ze zich in de eerste plaats niet bewust zal zijn. Van alle symptomen van eierstokkanker die hier worden besproken, is deze de meest onvoorspelbare. Bijna iedereen kan er de dupe van worden. Als een persoon een gezond dieet volgt en niet vaak naar medicatie verwijst, kan hij ook het slachtoffer worden van darmongemakken zoals constipatie en andere maagproblemen. Je kunt er niet voor weglopen en deze gaan over het algemeen lang mee.