Zoals je al moet weten, is hersenkanker eigenlijk een kankergezwel in de hersenen. Ongeacht de positie van een tumor, heeft het het vermogen om ze op een ongeremde manier te reproduceren.

Zoals alle kankers, kan hersenkanker ook goedaardig of kwaadaardig zijn. Terwijl goedaardig het soort kanker is dat beperkt is tot één specifieke plaats, is de kwaadaardige kanker dat type kanker dat over het algemeen van aanval houdt en zich verspreidt naar een nieuw deel van het lichaam.

Hersenkanker Symptomen en oorzaken

Daarom, wanneer een persoon lijdt aan kwaadaardige kanker, wordt het erg moeilijk om de kankercellen te verwijderen zonder de omliggende hersenen daadwerkelijk te beschadigen. Hoewel hersenkanker niet erg vaak voorkomt, zijn ze vaak erg dodelijk.

Glioom is de meest voorkomende vorm van kwaadaardige hersenkanker. Dit wordt veroorzaakt wanneer de gliacellen die de zenuwcellen ondersteunen kanker worden. Glioom maakt tussen 50-60% uit van alle hersenkanker bij zowel volwassenen als kinderen (goedaardig en kwaadaardig). Medulloblastoom, adenocarcinoom en sarcoom zijn ook enkele van de andere soorten hersenkanker.

Hier in dit artikel geven we de gedetailleerde uitleg over wat de symptomen en oorzaken zijn van hersenkanker.

Oorzaken en symptomen van hersenkanker:

♦ Oorzaken van hersenkanker:

Zoals de meeste kankers die de mensheid kent, zijn de oorzaken van hersenkanker nog steeds niet bekend. Hersenkanker die in de hersenen ontstaat, wordt primaire hersenkanker genoemd en verspreidt zich naar de nabijgelegen delen van de hersenen, terwijl kankers van de huid, longen, bloedcellen of borst kunnen uitzaaien naar de hersenen, wat kan leiden tot de oorzaak van uitgezaaide hersenkanker. Enkele van de oorzaken die tot hersenkanker leiden, zijn de volgende: Blootstelling aan vinylchloride, een chemische stof die wordt gebruikt voor het maken van kunststoffen. Eerdere bestraling van het hoofd.

Immuun:

Onderdrukking door het nemen van medicijnen om het immuunsysteem te onderdrukken (hiv/aids).

Leeftijd :

Leeftijd speelt een van de factoren van hersenkanker. Naarmate iemand ouder wordt, neemt de kans toe dat hij aan hersenkanker lijdt. Dit wordt beschouwd als een van de meest mogelijke oorzaken van hersenkanker. Hoewel er op bijna elke leeftijd een mogelijkheid is om hersenkankerproblemen te ontwikkelen, zijn ouderen vatbaarder voor de symptomen van hersenkanker.

Vorige kankers:

Mensen die eerder aan een vorm van kanker hebben geleden, hebben de meeste kans om te lijden.

Geslacht:

Als je moet weten dat mannen meer kans hebben op hersenkanker dan vrouwen, maar nogmaals, het is niet zo dat vrouwen helemaal geen hersenkanker zullen krijgen. Als een persoon een aantal genetische syndromen ontwikkelt met betrekking tot hersenkanker, kan hij gemakkelijk worden blootgesteld aan de verschillende symptomen van hersenkanker. Syndromen zoals het Gorlin-syndroom is een van de belangrijkste redenen voor het optreden van hersenkanker.

Genetische aandoeningen voor hersenkanker:

Genetische aandoeningen spelen ook een belangrijke rol bij het veroorzaken van hersenkanker.

Lichaamsgrootte en oefening:-

Als een persoon overgewicht heeft of een hogere body mass index heeft, heeft hij meer kans op een hersentumor dan mensen die het benodigde gewicht of de body mass index hebben..

Andere oorzaken van hersenkanker:

Volgens sommige deskundigen kan worden gezegd dat kinderen en mensen van deze generatie vatbaarder zijn voor de tekenen van hersenkanker. Er is een grote kans dat deze mensen de symptomen van hersenkanker krijgen, omdat ze gemakkelijk worden blootgesteld aan de straling door het gebruik van verschillende elektronica zoals mobiele telefoons, iPods, enz..

Eerdere radiotherapiebehandeling – heeft u een paar dagen geleden of in het verleden een radiotherapiebehandeling gehad? Dit zou een van de oorzaken van hersenkanker kunnen zijn. Als u een dergelijke behandeling heeft ondergaan, is de kans groot dat u last krijgt van de verschillende symptomen van hersenkanker.

♦ Symptomen van hersenkanker:

Symptomen zijn over het algemeen die tekenen die door de patiënten worden opgemerkt en door een professional worden gediagnosticeerd om een ​​ziekte te begrijpen. De symptomen van hersenkanker omvatten –

Coördinatie problemen

Duizeligheid

Gevoelloosheid of zwakte aan een kant van het lichaam

Problemen met de ogen:-

Als u problemen heeft met uw ogen, moet u zeker uw arts raadplegen. Het is belangrijk omdat de symptomen die verband houden met de problemen met de ogen, daadwerkelijk kunnen helpen om de hersentumor vroegtijdig te diagnosticeren. Ooggerelateerde problemen zoals zwevende vormen, gezichtsvermogen, verlies van gezichtsvermogen of een tunnelvisie komen en gaan, maar helpen bij het opsporen van hersenkanker in een vroeg stadium.

Veranderingen in zintuigen, gevoelens, stemming of persoonlijkheid

aanvallen:

Toevallen, ook wel toevallen genoemd, zijn een van de meest voorkomende symptomen van een hersentumor. Ongeveer 1 op de 4 mensen krijgt epileptische aanvallen wanneer ze voor het eerst naar een dokter gaan. Hoewel een aanval slechts een ruk of handbeweging kan zijn, kan het ook het hele lichaam aantasten. Er zijn ook van die aanvallen die momenten van bewusteloosheid veroorzaken. Epileptische aanvallen kunnen worden gecontroleerd met anti-epilepsie medicijnen. En als uw hersenkanker met succes wordt behandeld, kunnen uw aanvallen volledig verdwijnen. Maar in sommige gevallen blijven aanvallen bestaan, zelfs na succesvolle verwijdering van hersenkankercellen als gevolg van overgebleven littekenweefsel in de hersenen. Omdat aanvallen angstaanjagend zijn, is het altijd verstandig om een ​​arts te raadplegen over het soort epilepsie, omdat epilepsie soms niet alleen de tekenen zijn van hersenkanker, maar ook van andere dodelijke ziekten.

Verwarring of moeite met concentreren. Geheugenproblemen komen vrij vaak voor in de tijd van hersenkanker. Dit is een van de meest voorkomende symptomen van hersenkanker. Men zal te maken krijgen met geheugenverlies, samen met vele andere soortgelijke problemen, zoals het vergeten van gezichten, namen, enz. wanneer ze aan hersenkanker lijden. Een van de meest voorkomende problemen tijdens hersenkanker is de neiging om dingen te vergeten die je recentelijk hebt geleerd of onthouden. Mensen vinden dit symptoom het meest irritant van alle symptomen van hersenkanker.

hoofdpijn:

Hoofdpijn komt bij bijna alle ziekten voor. Maar als de hoofdpijn die u heeft de volgende symptomen heeft, moet u zeker een arts raadplegen:–

1. Als u ‘s ochtends wakker wordt met een zeer hevige hoofdpijn, elke dag die voorbijgaat.

2. Als u zeer vaak hoofdpijn heeft.

3. Als u onlangs hoofdpijn heeft gekregen, maar nog nooit eerder heeft meegemaakt.

4. Als u zowel hoofdpijn als ziekte samen krijgt.

Ongeveer elke 1 op de 3 personen met hersenkanker heeft gemeld dat ze hoofdpijn hebben als een vroeg symptoom. De hoofdpijn kan gedurende de dag erger worden of misschien zelfs langzaam beter worden. Maar werk zoals bukken, niezen, hoesten, schreeuwen of sporten kan de hoofdpijn verergeren.

Spanning:

Soms kan spanning het probleem van hersenkanker versterken. Als iemand bijna de hele dag gespannen blijft, is de kans groot dat je last krijgt van alle bijwerkingen of symptomen van hersenkanker. Hersenkanker komt dus veel voor bij kantoormedewerkers die meer dan 12 tot 13 uur per dag werken. Deze mensen werken hun hele kantoorleven hard en hebben te maken met hoge spanningen, wat later de oorzaak blijkt te zijn van hun hersenkankerprobleem.

migraine:

Migraine is hoofdpijn die kan worden veroorzaakt door hersenkanker. Migraine is een van de belangrijkste symptomen van hersenkanker en is een van de dingen waarmee mensen gemakkelijk kunnen detecteren of ze aan hersenkanker lijden of niet. Er zijn momenten waarop mensen geen migraineaanvallen krijgen wanneer ze ze verwachten. Integendeel, ze zullen verschijnen en de pijn zal optreden op momenten dat je ze niet verwacht. Het hoofd zal enorme pijn hebben en mensen met ernstige hoofdpijn zullen ook last hebben van problemen met het gezichtsvermogen.

Ziekte:

Dit is een ander veelvoorkomend symptoom van een ziekte. Misselijkheid en hikken komen veel voor. Afgezien van misselijkheid zijn ademhalingsproblemen ook veelvoorkomende symptomen van hersenkanker. Men zal met bijna alle problemen van hersenkanker te maken krijgen als hij of zij een zwak lichaam heeft. Bovendien, als iemand immuniteitsproblemen heeft als gevolg van een zwak immuunsysteem, dan zullen de symptomen van een ziekte meer schade toebrengen aan je lichaam. Dit is een van de meest voorkomende logica’s met betrekking tot ziekte.

Slaperigheid:

Slaperigheid is een later symptoom van hersenkanker. De druk in het hoofd neemt toe naarmate de tumor groeit en de patiënt kan de neiging hebben om nog vaker te slapen. Als het niet goed wordt behandeld, kan het later moeilijk worden om de patiënt wakker te maken en kan hij geleidelijk bewusteloos raken.

Hersenkanker is behandelbaar als het in een eerder stadium wordt gediagnosticeerd. Afhankelijk van het type, de grootte en de locatie van de hersentumor en ook rekening houdend met de gezondheid en leeftijd van de patiënt, beslissen de artsen over de behandeling van de kanker, dat wil zeggen of deze operatief moet worden verwijderd of bestralingstherapie en/of chemotherapie. of als de patiënt een combinatie van behandelingen nodig heeft. Er zijn ook verschillende soorten hersenkanker en elk van hen heeft ook verschillende behandelingen.

Als u aan een hersentumor lijdt, moet u de hoop op uw leven opgeven in plaats daarvan ervoor vechten. Hoe eerder je het behandelt, hoe langer je leeft.