Ons lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid vloeistof nodig die het nodig heeft om de werking van het lichaam te verwerken. Maar als het werk eenmaal gedaan is, wordt het teveel aan water samen met de giftige stoffen in ons lichaam via onze geslachtsdelen weggespoeld. Deze vloeistof is wat we in een juist woord noemen, urine en het kanaal waardoor de urine die in de urineblaas is opgeslagen, passeert, wordt de urinewegen genoemd. Nu is urineweginfectie of UTI een veel voorkomende ziekte die wordt veroorzaakt door de vorming van een infectie in de urinewegen. Maar als we het hebben over urinewegen, worden alle elementen van de nier tot de blaas en de urethra beschouwd, overal waar de infectieuze cellen kunnen ontstaan. Meestal een schimmel- of virale aandoening, urineweginfectie is de op één na meest voorkomende infectie die wij mensen tegenkomen en hier hoe we dat doen.

Symptomen en oorzaken van urine-infectie

Symptomen en oorzaken Urine-infectie:

Dit artikel legt iets belangrijks uit over wat de oorzaken en symptomen zijn van urineweginfecties, wat nuttig zal zijn om zorgvuldige behandelingsacties te ondernemen voordat u lijdt.

Urine-infectie Oorzaken:

Hier hebben we hieronder 10 hoofdoorzaken van urineweginfecties opgesomd die u zullen helpen beschermen tegen infectie.

1. Gebrek aan goede hygiëne:

De eerste reden voor de naderende urine-infectie in het kanaal kan worden toegeschreven aan de persoon of het slachtoffer, omdat het waarschijnlijk hun gebrek aan goede hygiëne is dat de infectie in de eerste plaats heeft veroorzaakt. Het urinekanaal is net als elk ander kanaal een zacht en gevoelig gebied waar de giftige urine doorheen kan gaan tijdens het weggooien ervan. Zonder de juiste was of reiniging van de geslachtsdelen, kan men gemakkelijk ten prooi vallen aan UTI. De gebruikelijke aanbevelingen hebben betrekking op een goede reiniging elke keer dat u uzelf ontlast.

2. Onbeschermde seks:

Een andere oorzaak voor UWI, een van de meest voorkomende oorzaken voor UWI, is het gevolg van onbeschermde seks. Vaak zijn onze geslachtsdelen gevoelige gebieden die goede en zorgvuldige zorg vereisen. Bij onbeschermde bescherming kunnen de bacteriën vrij in u overgaan en de ziekte veroorzaken. Hoewel er altijd een toenemend bewustzijn is geweest met betrekking tot bescherming, is het beste advies om de normen te volgen voor een betere gezondheid.

3. Diabetes mellitus:

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat diabetes type 2 patiënten een grote kans hebben op het ontwikkelen van een urineweginfectie. UTI is in wezen het opbouwen van een infectie in de urethra of de nieren of de blaas die de urine bevat. Bij diabetes moeten we vaak plassen en deze urine bevat veel onbewerkte suiker, wat een nutteloze voedingsbodem is voor bacteriën om zichzelf thuis te noemen.

4. Katheter:

Vaak worden na een serieuze operatie, wanneer iemand bedlegerig is en zichzelf niet naar de badkamer kan helpen, katheters of colostomiezakken aan ons bevestigd om ons te helpen onszelf te ontlasten door thuis te zitten. De katheter wordt in de urinewegen geïnduceerd, wat een belangrijke oorzaak kan zijn voor urine-infectie.

5. Nierstenen:

Als we het hebben over het urinegebied, bedoelen we meestal het hele gebied, de nieren die de urine produceren, de urineblaas die het opslaat en dan de urinewegen die het passeren mogelijk maken. Vaak vanwege de verschillende mineralen die zich in ons lichaam hebben opgehoopt, kunnen zich stenen in de nier vormen die een urineweginfectie kunnen veroorzaken. Deze stenen kunnen de normale urinestroom blokkeren die de aandoening veroorzaakt.

6. Hernia:

Hernia is een medische aandoening waarbij een deel van de maaginhoud in de maagzak zichzelf uit zijn gebied en in de urinewegen dwingt. Soms kan dit een opwaarts gebaar zijn. Het eindresultaat is verstopping van de urinewegen die leidt tot urine-infectie.

7. Prostaat:

Vergrote prostaatklieren kunnen ook de reden zijn waarom u de urineweginfectie heeft opgelopen. De vergrote prostaat oefent overmatige druk uit op de blaas en daarmee op het kanaal waardoor een UTI-situatie ontstaat.

8. Menopauze:

Urineweginfectie heeft een directe relatie met de menopauze, omdat de blaas of het kanaal na de menopauze vaak een geschikte omgeving ontwikkelt voor de bacteriën om te groeien en te rijpen.

9. Geboortebeperking:

Dit is natuurlijk voor de vrouwen die anticonceptie gebruiken. Anticonceptie zijn pillen en hulpmiddelen om te voorkomen dat u zwanger wordt na een geslachtsdaad. Gewoonlijk zijn anticonceptiemiddelen erg nuttig en hebben ze helemaal geen bijwerkingen, maar wanneer ze regelmatig worden gebruikt, kunnen deze anticonceptie leiden tot de vorming van bacteriën in het getroffen gebied en daardoor tot een urineweginfectie..

10. Bacteriën verspreiden zich in de anus:

Soms wordt beweerd dat bacteriën verantwoordelijk zijn voor het optreden van urine-infectie. Er zijn meer dan één type urine-infectie. Over het algemeen treedt urine-infectie bij vrouwen op als gevolg van de verspreiding van GI-bacteriën die zich verder verspreiden van de anus naar de urethra. De vrouwelijke urethra bevindt zich vrij dicht bij de vagina, waardoor de bacteriën vrij gemakkelijk vanuit de anus kunnen worden overgedragen. Van deze bacterie kan ook worden gezegd dat het een van de meest seksueel overdraagbare aandoeningen is en de infectie is in dit geval ook behoorlijk slecht. Van alle hierboven besproken oorzaken van urine-infecties, is deze totaal anders en is gerechtvaardigd door veel patiënten en lijders aan de urine-infectie. Als u graag meer wilt weten over de oorzaken van urineweginfectie, is het raadzaam om dit punt in gedachten te houden.

Symptomen van urine-infectie:

De gebruikelijke tekenen en symptomen die erop wijzen dat u een urine-infectie ontwikkelt, worden hieronder vermeld. Zodra u een van de problemen voelt opduiken, moet u zich onmiddellijk laten onderzoeken.

1. Frequent urineren:

De meest voorkomende oorzaak van urineweginfectie, vooral als het de blaas aantast, is het onvermogen om de urine die door de nieren wordt doorgegeven, op te slaan of vast te houden. als gevolg hiervan ontstaat de frequente behoefte om jezelf te ontlasten.

2. Ongemak:

Wanneer er een probleem in jezelf is met betrekking tot de nier, blaas of kanaal, zou je de druk en het ongemak in je darm of dikke buik voelen. Dit is meestal een gevoel van lichte pijn en irritatie dat zich soms kan manifesteren in de vorm van een buikdarm.

3. Verandering in consistentie:

Daarnaast zou je al snel merken dat je urine verlicht die heel anders is dan voorheen. De urine heeft nu een sterke ammoniakgeur samen met een felgele of lichtroze tint. Ook zou de consistentie veel dikker en geconcentreerder zijn.

4. Pijn bij het plassen:

Dit is vooral wanneer de bacterievorming zich in het kanaal heeft opgehoopt. De urine die warm en giftig is wanneer deze door de infectie gaat, zorgt ervoor dat het gebied brandt. U kunt een prikkend gevoel opmerken als u gaat zitten om te plassen en dat zou de wake-up call voor u moeten zijn.

5. Koorts en misselijkheid:

Nogmaals, een van de vaak voorkomende bijwerkingen van UTI is de koorts en het gevoel van vermoeidheid dat daarmee gepaard gaat. Begeleidingen kunnen een rilling over uw ruggengraat zijn als u zich zwak en buiten adem voelt. Het gevoel van misselijkheid is ook een aanhoudende factor.

6. Nierpijn:

De nier vormt een integraal onderdeel van de urinewegen en ook dit is een ideale plek voor het ontstaan ​​van de infectie. Hoewel de meeste tekenen van urineweginfecties verband houden met buikpijn, kunt u vaak een lichte pijn in uw nieren ervaren, wat de reden zou zijn voor de groei van de bacteriën daarbinnen..

7. Bekkenpijn:

Op zoek naar symptomen van urineweginfectie? Dit is een van de meest voorkomende symptomen bij vrouwen met betrekking tot urine-infectie. De pijn in het bekkengedeelte is een van de oorzaken van de ophef over urineweginfecties. Veel vrouwen hebben de pijn in het bekkengedeelte ervaren en het is gerechtvaardigd dat de reden achter dergelijke pijn de urine-infectie is. Dit is niet zomaar even weg te werken. Veel vrouwen hebben er nog steeds last van. Als de pijn hevig is, is het raadzaam om een ​​arts te raadplegen. De pijn kan ook een aantal schadelijke wendingen nemen en de persoon die aan een urine-infectie lijdt, moet mogelijk ook in het ziekenhuis worden opgenomen. Dit is een van de meest waargenomen symptomen van urineweginfecties.

8. Rode urine:

Rode urine is een van de meest mogelijke symptomen van een urineweginfectie. Men zal dit specifieke symptoom onder ogen zien wanneer die persoon al een soort infectie in de urethra heeft. De kiem van urine-infectie kan zich gemakkelijk verspreiden naar de urethra en iets verkeerd doen aan de hele urinefunctie. Dit kan de reden zijn achter het slecht functioneren van het urinestelsel en kan ook de urine rood maken. Dit symptoom komt het meest voor bij mannen. Van alle symptomen van een urineweginfectie wordt deze als de meest pijnlijke beschouwd. Mensen hebben er letterlijk last van. Nadat de urine rood is geworden, zit er niets anders op dan een noodoproep te doen die zal leiden naar een gespecialiseerde kliniek waar artsen u vooraf oplossingen zullen bieden om dit specifieke symptoom te verhelpen (dit gebeurt alleen als de geneeskunde faalt).

9. Kleine hoeveelheid urinestroom:

Een ander frustrerend en nogal pijnlijk symptoom van urine-infectie is dat wanneer men de badkamer gebruikt om te urineren, er geen goede urinestroom is. Van alle symptomen van een urineweginfectie is deze de meest waargenomen en hebben mensen er het meest last van. Er is nauwelijks verlichting van dit symptoom. Een kleine stroom urine kan zeer schadelijk zijn voor het lichaam. Het staat niet toe dat alle urine die erin is opgeslagen in één keer wegstroomt. Dit kan ook leiden tot veel nierproblemen. De ziektekiemen blijven binnen. Hoewel men vaak naar de badkamer moet rennen om te plassen, is er een schaarste in de urinestroom.

10. Sterk ruikende urine:

Zelfs als u plast, zal er een ongewone geur in de urine zijn. De urine zal een sterke geur hebben die voor sommige mensen als storend wordt ervaren. Volgens sommige vrouwen kunnen ze door dit specifieke symptoom gemakkelijk vaststellen dat ze aan een urineweginfectie lijden. Dit symptoom is een van de meest waargenomen symptomen van urineweginfectie bij mannen.

De hierboven besproken symptomen van urine maken één ding duidelijk: als de urine-infectie niet binnen een bepaalde tijd wordt verholpen, kan het een aantal slechte wendingen nemen en de toestand nog erger maken. De oorzaken achter het optreden van een urine-infectie stellen een persoon ook in staat om het optreden van deze infectie te voorkomen.