Als je grootmoeder praat over haar kindertijd, heeft ze vaak een aantal veelvoorkomende ziekten genoemd, de oorzaak en genezing ervan, op dat moment onbekend en mystiek. Onder deze verschillende ziekten die door je grootmoeder zijn verteld, moet je haar hebben zien spreken over een aandoening die diarree wordt genoemd.

Wat ooit als mystiek en dodelijk werd beschouwd, heeft nu een behoorlijke aandoening, maar dat was in die tijd niet het geval. De mensen die de oorzaken niet kenden, waren hopeloos. De artsen die wanhopig op zoek waren naar een behandeling ervoor verloren levens in experimenten. Met de dagen die rollen door nieuwe onderzoeken die werden uitgevoerd, werden nieuwe verhalen onder de loep genomen en nu kan diarree gemakkelijk worden genezen met de juiste behandeling op het juiste moment.

Veelvoorkomende symptomen en oorzaken van diarree

Voordat we ingaan op de oorzaken van diarree, laat ons weten wat het is. Vaak hebben we zo’n dag per jaar dat je badkamer je enige vriend is. Het frequente rennen naar de badkamer met stromend water als darm is wat we in medische termen diarree noemen. Vaak dwingen ze hun bezoek voor een week of zo, dit is meestal helemaal niet de serieuze soort, maar de aanwezigheid ervan zal je dagelijkse routine bespotten, omdat het enige dat er gebeurt de constante behoefte is om de darm te laten flauwvallen die extreem waterig van consistentie is.

Het woord ‘diarree’ is ontleend aan het laat-Latijnse woord ‘diarree’, dat door voor ‘dia’ en flow voor ‘rheo’ betekende. Net als veel andere ziekten kunnen deze van twee verschillende aard zijn. De acute diarree, een snel optredende aandoening waarbij de gevolgen onmiddellijk worden gevoeld en die net zo dodelijk kunnen zijn als de dood als gevolg van onjuiste zorg of behandeling.

Ze blijven een week of zo en komen vooral veel voor in de ontwikkelingslanden, omdat ze beweren de kinderen te treffen en hen meestal van hun leven te beroven. De chronische soort is meer van een langdurige en langzame vordert. Hun acties worden in een veel later stadium onthuld.

Artsen categoriseren diarree in drie secties. De osmotische diarree waarbij is opgemerkt dat een stof in plaats van te geleren met ons lichaam water uit ons lichaam trekt en aan onze darmen toevoegt. De stof wordt beschreven als een witte suikerachtige vervanger, bekend als sorbitol, die water aan de ontlasting toevoegt.

De volgende soort is de exsudatieve diarree die voornamelijk wordt veroorzaakt door colitis of darmontsteking waarbij bloed en pus zichzelf vrijgeven via de vloeibare ontlasting. Secretoire diarree is de derde soort waarbij het lichaam zelf het water uit ons lichaam door de darmen spoelt, hoewel het niet de bedoeling is. Enkele van de meest voorkomende oorzaken en symptomen met betrekking tot diarree kunnen hieronder worden vermeld:

Oorzaken en symptomen van diarree:

Oorzaken van diarree:

1. Sterke medicijnen:

Constant gebruik van medicijnen, met name antibiotica, kan de reden zijn waarom uw lichaam sterk slecht functioneert en de constante medische hulp afwijst. Voorgeschreven antibiotica indien nodig zijn een noodzaak om te consumeren voor een betere gezondheid, maar te veel ervan kan omgekeerde reacties veroorzaken.

2. Levensstijl:

Alcohol is een gedistilleerde vorm van vloeistof die niet compatibel is met ons lichaam. Ons lichaam heeft echter een sterke immuniteit en kracht om onregelmatigheden te weerstaan. Eenmaal blootgesteld aan onregelmatigheden moet men het lichaam wat tijd geven om zichzelf te regenereren. Consumptie van te veel alcohol per dag kan de reden zijn waarom uw lichaam ze door uw darmkanaal wegspoelt.

3. Bacterieel:

Dit zijn de soorten bacteriën die het meest voorkomen in kenmerkende en waarschijnlijk ook de meest voorkomende oorzaak van het optreden ervan. De belangrijkste bronnen hiervoor zijn de bacteriën die aanwezig zijn in vervuild of besmet voedsel en water die door onwetendheid door het lichaam kunnen worden geconsumeerd. De gebruikelijke bacteriën die hiervoor verantwoordelijk zijn, zijn salmonella, campylobacter, shigella enz.

4. Viraal:

Net als bacteriële kunnen virale oorzaken ook leiden tot het optreden van diarree. De verantwoordelijke virustypen zijn voornamelijk een norovirus of rotavirus. Deze aandoening is bekend en kan gemakkelijk worden verspreid.

5. Overmatige cafeïne:

Dit is waarschijnlijk een oorzaak die onder uw controle ligt. Gewoonlijk kan de consumptie van te veel cafeïne op een dag de oorzaak zijn van uw diarree, elke eens per maand. Dit wekt de ongevaarlijke diarreesymptomen op, maar zelfs dan, met te veel cafeïne in uw systeem, zou u toch naar een ernstige kunnen evolueren.

6. Pre-existente darminfectie:

Soms treedt diarree op als gevolg van een reeds bestaande darminfectie. Er zijn momenten waarop een persoon wordt geïnfecteerd met enkele van de meest voorkomende symptomen van darminfecties en deze kunnen verder leiden tot diarree. Het is dus aan te raden om als u een darminfectie heeft, daar eerst van af te komen of een van de oorzaken van diarree kan zijn..

7. Alcohol:

Te veel alcohol is door inspanning en artsen gezegd dat het een van de belangrijkste oorzaken van diarree is. Een persoon die verslaafd is aan alcohol heeft een grotere kans om de symptomen van diarree te verminderen in vergelijking met iemand die maandelijks een paar drankjes drinkt. Men zal niet permanent hoeven te stoppen met drinken, maar ze zullen zeker de hoeveelheid of het aantal drankjes dat ze dagelijks drinken moeten verminderen.

8. Voedselallergie:

Als u allergisch bent voor een voedingsmiddel of een bepaald soort fruit, bestaat de kans dat u besmet raakt of getroffen wordt door de verschillende diarreesymptomen. Er zijn momenten waarop men niet echt kan identificeren of erachter kan komen welk voedsel schadelijk voor hem of haar zal zijn. Dit zijn de momenten waarop de persoon diarree krijgt. Voedselallergie is dus een van de meest voorkomende oorzaken van diarree.

9. Blindedarmontsteking:

Blindedarmontsteking is de pijn in de appendix die wordt veroorzaakt door een intern probleem. Men zal te maken krijgen met appendixpijn, als ze een zwakke appendix hebben of als er een infectie in de appendix is ​​die tijdens de geboorte mogelijk is overgedragen.

10. Darmproblemen:

Men krijgt last van diarree als hij of zij wat darmproblemen heeft. Stel dat als die persoon schade heeft aan het slijmvlies van de darmen, de kans bestaat dat hij of zij diarree krijgt. Diarree is slechts een stap verwijderd, als er schade wordt toegebracht aan de darmlijn.

De gebruikelijke symptomen van diarree:

1. Uitdroging:

Doordat het lichaamswater sneller uit uw lichaam stroomt dan zou moeten, daalt het watergehalte in uw lichaam tot een niveau onder het oorspronkelijke niveau. Ons lichaam heeft voldoende water nodig en wanneer het een tekort aan water voelt, treedt uitdroging op. Uitdroging van mond en keel is een bekend voorbeeld. Zodra we water drinken, verontschuldigt het water zich door de stoelgang die opnieuw de toestand van uitdroging veroorzaakt.

2. Koorts en vermoeidheid:

Naast het uitstromen van water door je darmen, is een ander belangrijk symptoom van diarree koorts en ziekte. Dit kan mild van aard zijn als de aandoening vaak voorkomt en niet ernstig is. Naarmate de ernst van de aandoening toeneemt, kan de koorts een lelijke wending nemen met koude rillingen en een roodgloeiende temperatuur. Met koorts verliest het lichaam zijn vermogen om zo hard te functioneren als het zou moeten en dit is waar de vermoeidheid begint.

3. Eetlustverlies:

De belangrijkste reden waarom men op dit moment voedsel zou willen vermijden, is vanwege hun afnemende eetlust. De darm in het lichaam heeft op dit moment geen blokkering, wat betekent dat het lichaam zichzelf volledig leegt van de overblijfselen van voedsel en water. Door de koorts en de vermoeidheid verliezen we onze eetlust.

4. Buikpijn:

Dit is echter een zachte, milde pijn in de randen van de onderbuik, wat suggereert dat er iets mis is met de stoelgang. dit kan soms zelfs worden getoond in de vorm van een opgeblazen buik.

5. Hoofdpijn:

Weet je er niets van? Maak je geen zorgen, veel mensen niet. Dit is een van de meest onbekende symptomen van diarree. Men kan tijdens de fase van diarree last krijgen van hevige hoofdpijn. Het is vrij natuurlijk en kan bijna iedereen overkomen.

6. Braken:

Een andere groep populaire symptomen van diarree omvat braken. Men zal problemen krijgen met braken gedurende de tijd dat ze aan diarree lijden. Braken tijdens diarree komt vrij vaak voor en een persoon zal te maken krijgen met misselijkheid en braken. Dit is een van de meest waargenomen symptomen van diarree.

7. Onjuist urineren:

Er zal een onjuiste urinestroom zijn wanneer een persoon lijdt aan diarree. Plassenproblemen zijn een van de meest natuurlijke diarreesymptomen. Er zijn momenten waarop iemand stopt om niet vaak te plassen.

8. Slecht uiterlijk:

Deze zorgen ervoor dat men er extreem ziek en onwel uit gaat zien. Als een persoon diarree heeft, ziet hij of zij er onwel en ziek uit. Dit is een van de meest waargenomen symptomen van diarree.

9. Koude voeten en handen:

Je handen en voeten zullen koud worden als het immuunsysteem niet goed functioneert. De handen en voeten van een persoon zullen de hele dag koud zijn en kunnen meer dan een dag aanhouden. Dit is een waarschijnlijk teken van diarree.

10. Gevlekte huid:

Een gevlekte of bleke huid is een symptoom van diarree. Het kan eerder worden gezegd dat het een van de meest waargenomen diarreesymptomen is. Daar hebben we geen schoonheidsproduct, dat dit probleem kan oplossen. Men zal nog steeds op artsen en medicijnen moeten vertrouwen voor dit proces. Het komt vrij vaak voor en kan zowel bij vrouwen als bij mannen voorkomen.