Thalassemie is de vernietiging van de rode bloedcellen in een persoon, voornamelijk het lichaam van een kind. De vernietiging van de rode bloedcellen zorgt ervoor dat de persoon aan bloedarmoede lijdt die, indien niet onmiddellijk behandeld, zal leiden tot bloedkanker en vervolgens tot de dood. Bloedarmoede is een uiterst ernstige ziekte en de noodzaak om thalassemie in een vroeg stadium aan te pakken is extreem hoog.

Thalassemie Symptomen

Thalassemie kan worden veroorzaakt door verschillende redenen, waaronder genetische aandoeningen die de zuurstofdragende RBC’s in het lichaam en erfelijke aandoeningen beïnvloeden. Deze ziekte kan door u zijn geërfd van de persoon in uw familie die bloedafwijkingen heeft of die deze ziekte eerder in het verleden heeft gehad. Bloedarmoede is een extreem dodelijke ziekte en extreem duur om te behandelen, daarom is het behandelen van de thalassemie voordat het bloedarmoede bereikt de beste manier om jezelf te redden van deze dodelijke ziekte. Hieronder zijn verschillende symptomen voor bloedarmoede, zodat u weet voordat het u verder beïnvloedt.

Thalassemie Minor:

Mensen die de ziekte van hun familielid hebben geërfd, hebben normaal gesproken heel weinig symptomen, misschien zijn verminderde immuunniveaus als gevolg van defecte rode bloedcellen alle symptomen die deze ziekte heeft. Misschien is constante koorts of een andere ziekte die wordt veroorzaakt door een laag immuunsysteem een ​​symptoom dat deze ernstige ziekte heeft.

Verlies van eetlust:

Bloedarmoedepatiënten verliezen normaal gesproken hun eetlust volledig omdat ze alles wat ze eten uitkotsen. Als je willekeurig wordt voorzien van het voedsel dat je wilt eten, maar nog steeds geen honger hebt, is de kans groot dat je thalassemie hebt.

Ernstige bloedarmoede:

Als u zich plotseling extreem ziek voelt en merkt dat u om elke kleine reden voortdurend ziek wordt. Een simpele niesbui kan een verkoudheid in uw lichaam of koorts veroorzaken, dan is het zeer waarschijnlijk dat uw lichaam nu wordt aangetast door bloedarmoede en moet u onmiddellijk worden behandeld. Tijdens deze ziekte wordt het immuunsysteem van je hele lichaam langzaam vernietigd, dus wees voorzichtig en blijf veilig.

Donker gekleurde urine:

Donkergekleurde urine is het belangrijkste teken om te bewijzen dat u thalassemie heeft. Mensen verwarren hun ziekte meestal wanneer ze merken dat ze donkergekleurde urine hebben, omdat donkergekleurde urine soms verband houdt met een steen in de galblaas, maar neem voor de zekerheid thalassemietests zodat u later geen problemen krijgt.

Zwakke botten:

Het bloed geeft onze botten kracht en wanneer het bloed zelf defect is, is de kans groot dat ook onze botten zwak worden. De lage hoeveelheid zuurstof die uw rode bloedcellen vervoeren, zorgt ervoor dat uw botten hun integriteit verliezen, waardoor ze zwak worden. Dit veroorzaakt constante vermoeidheid, pijn in het lichaam, hoog risico op botbreuken, dus blijf veilig en wees voorbereid als u deze symptomen heeft.

Vertraagde groei en puberteit:

Voor een kind kan bloedarmoede een vertraagde groei veroorzaken, waardoor ze er extreem klein uitzien voor hun leeftijd. Dit lijkt misschien een mager symptoom, maar op de lange termijn kan het kind, als het niet wordt behandeld, last krijgen van extreem broze botten in de hoogte. Samen met de groei kunnen kinderen die lijden aan bloedarmoede de puberteit hebben vertraagd, wat een groot probleem voor hun lichaamscyclus veroorzaakt.

Geelzucht:

Lage immuunniveaus zorgen ervoor dat het lichaam vatbaar is voor ziekten, vooral iets dat zo aanstekelijk is als geelzucht. Geelzucht zal de patiënt verder verzwakken en heeft onmiddellijke behandeling nodig voordat het erger wordt.