Het aantal producten en soorten tandpasta dat op de markt verkrijgbaar is, kan behoorlijk overweldigend zijn. Met tal van van dergelijke merken die rondgaan, is het normaal om in de war te raken over wat het beste is om te kopen, wat veilig is en wat niet. Welnu, iets wat de meesten van ons niet weten, zijn de agressieve chemicaliën die aanwezig zijn in onze reguliere tandpastamerken. Daarom hebben we vandaag verschillende nieuwe producten die specifiek gericht zijn op het verbeteren van onze tanden door middel van de fluoridevrije tandpasta.

Er zijn verschillende vragen, vragen en twijfels over deze producten. Waar gaan deze tandpasta’s over? Hoe zijn ze nuttig en hoe werken ze? Maak je geen zorgen; hier zijn we om al je verwarring op te lossen!

Wat is fluoridevrije tandpasta en hoe is het geschikt voor u??

Er gaat veel rond op de markt over hoe de tandpasta zonder fluoride voor u kan helpen en waarom het beter is dan andere producten! Laat ons eerst weten waar dit fluoride over gaat!

Een fluoride is een vorm van een mineraal dat aanwezig is in verschillende elementen zoals water, aarde en weinig voedingsmiddelen. Het is een natuurlijk element dat veel voorkomt in de atmosfeer van onze aarde. Dit mineraal wordt zelfs op de meeste tandpastaproducten aangetroffen. Maar vandaag is er een campagne tegen fluoride, gezien de argumenten over de schade die deze reguliere producten aanrichten. Velen stemmen voor een tandpasta die vrij is van dit mineraal. Waarom is dit het geval??

Van fluoriden is bekend dat ze, als ze meer dan de vereiste hoeveelheid aanwezig zijn, alleen schadelijk zijn voor onze tanden en het tandstelsel. Ze kunnen verschillende problemen veroorzaken, zoals tandfluorose, huid- en tandvleesproblemen en schildklierdisfuncties (1). In zeldzame gevallen kan ook fluoridevergiftiging optreden. Gezien de verschillende complicaties die ermee gepaard gaan, stemmen velen tegen deze reguliere tandpastaproducten en wensen ze een tandpasta die vrij is van deze zorgen. Verder, aangezien het bekend is dat kinderen ook de reguliere merken gebruiken, is het voor hen onveilig om te slikken, wat de spieren en het zenuwstelsel kan aantasten. Daarom hebben de merken die geen fluoride bevatten de voorkeur en zijn ze goed!

Fluoridevrije tandpasta gebruiken??

Voordat we verder gaan met het beoordelen van de populaire tandpastamerken die producten zonder fluoride bevatten, laat ons weten hoe we ze op de juiste manier kunnen gebruiken.

 • Maak de tandenborstel nat en pak de tandpasta
 • Breng een tandpasta ter grootte van een pinda aan op een natte borstel
 • Gebruik het voor regelmatig poetsen, om alle hoeken in je mond goed te bereiken
 • Was je mond goed
 • Je kunt ook mondwater gebruiken na het poetsen.

Beste tandpasta zonder fluoridelijst in India:

Laten we nu doorgaan en enkele van de lijsten bekijken van de beste en natuurlijke fluoridevrije tandpastamerken die momenteel op onze markt aanwezig zijn.

1. Meswak-tandpasta:

Meswak Tandpasta

Een van de meest voorkomende tandpasta’s die bekend staat als fluoridevrij in India, Meswak, is niet alleen fluoridevrij, maar ook gemaakt van natuurlijke ingrediënten. De tandpasta is verkrijgbaar in veel stedelijke en landelijke gebieden tegen een zeer redelijke prijs, waardoor het voor de massa gemakkelijker wordt om gezonde tanden te hebben zonder hun gezondheid aan te tasten. De kruidencomponenten helpen niet alleen tandproblemen te bestrijden, maar beschermen ook tegen verschillende tandvlees- en tandproblemen zoals zwelling, gaatjes en bacteriën.

Belangrijkste ingredienten: Calciumcarbonaat, Sorbitol, Water, Silica, Natriumlaurylsulfaat, Smaak, Miswak-extract, Cellulosegom, Carrageen, Natriumsilicaat, PVM/MA-copolymeer, Natriumsacharine, Zinkgluconaat, Natriumbenzoaat, Benzylalcohol, CI 77891, p-Thymol.

Geschikte leeftijdsgroep: Kinderen en volwassenen

Voordelen:

 • Gemakkelijk verkrijgbaar in de markt
 • Geen agressieve chemicaliën
 • zuinig
 • Effectief voor het bestrijden van bacteriën

nadelen:

 • Sterke smaak

Beoordeling: 4.5/5

2. Bentodent-tandpasta:

Bentodent Tandpasta

Beroemd in veel landen, is dit beste fluoridevrije tandpastamerk een uitstekend alternatief voor uw generieke tandpastamerken. Het bevat alle ingrediënten die een must zijn voor het behoud van uw mondgezondheid, maar die op geen enkele manier schadelijk zijn voor uw gezondheid. Het is niet alleen fluoridevrij, maar ook vrij van andere gifstoffen zoals SLS en kunstmatige kleurstoffen.

Belangrijkste ingredienten: Gezuiverd aqua, calciumbentoniet, zout, gezuiverde stevia, essentiële kardemomolie, boomtheeolie, munt, betelblad, houtskool en meer

Geschikte leeftijdsgroep: Kinderen, kinderen en volwassenen

Voordelen:

 • Kruideningrediënten en natuurlijk
 • Frisse geur
 • zuinig
 • Ayurvedisch

nadelen:

 • Niet gemakkelijk verkrijgbaar

Beoordeling: 4/5/5

3. Dabur Rode Ayurvedische tandpasta:

Dabur Rode Ayurvedische Tandpasta

Van een van de meest vertrouwde merken van Indiërs, Dabur Red Ayurvedische tandpasta is volledig natuurlijk en dus vrij van chemicaliën, inclusief fluoride. Als je op zoek bent naar een tandpasta die je mond fris en als kruidnagel laat ruiken, dan moet je de Dabur Herbal tandpasta proberen.

Belangrijkste ingredienten: Kruidenextracten, pippali, shunthi, cinnamomumcamphora, pudina, natriumbenzoaat en meer

Geschikte leeftijdsgroep: Kinderen, peuters en volwassenen

Voordelen:

 • Natuurlijke tandpasta
 • Sterke smaak en geur
 • Eenvoudig verkrijgbaar
 • Verfrissend

nadelen: geen

Beoordeling: 4.5/5

4. Colgate Fluoridevrije tandpasta voor kinderen (0-2 jaar):

Colgate Fluoridevrije tandpasta voor kinderen (0 2 jaar)

Deze speciaal ontworpen tandpasta voor baby’s en kinderen wordt steeds populairder op de markt, met volledig natuurlijke ingrediënten en zonder kunstmatige smaakstoffen. Het heeft ook natuurlijke, smakelijke fruitsmaken, zodat kinderen het lekker vinden. Verder, passend bij de babykinderen, is het zachtaardig en bevat het geen harde ingrediënten.

Belangrijkste ingredienten: Propyleenglycol, glycerine, gehydrateerd silica, citroenzuur, water en cellulosegom

Geschikte leeftijdsgroepen: Fluoridevrije kindertandpasta voor kinderen onder de twee jaar

Voordelen:

 • Gemakkelijk online en offline beschikbaar
 • Goede verse smaken
 • Zacht en mild

nadelen: geen

Beoordeling: 4.5/5

5. Mama Earth Berry Blast Flouride-vrije tandpasta voor baby’s en peuters:

Mama Earth Berry Blast Flouride-vrije tandpasta voor baby's en peuters

De tandpasta met natuurlijke ingrediënten van Mama Earth, met een hoge formule en natuurlijke plantaardige ingrediënten, is het beste en bewezen veilig voor kinderen. Het is ook SLS-vrij en is veilig voor het bestrijden van bacteriën, het beschermen van het tandvlees en ook om gezonde tanden te geven. Probeer deze babytandpasta zonder fluoride, en we zijn er zeker van dat uw kinderen er net zo dol op zullen zijn als wij.

Belangrijkste ingredienten: Aloë vera-gel, stevia, aardbeienextracten, xylitol en meer

Geschikte leeftijdsgroep: Na 1+ jaar kinderen

Voordelen:

 • Natuurlijke ingrediënten
 • Veilig in gebruik en zacht
 • Ook SLS- en parabenenvrij
 • Goede smaak
 • zuinig

nadelen:

 • Niet direct beschikbaar in markten

Beoordeling: 4.5/5

6. Lever Ayush Anti Cavity Kruidnagelolie Tandpasta:

Lever Ayush Anti Cavity Kruidnagelolie Tandpasta

De Ayush-producten, die al bekend zijn in de markt, zijn voorzien van de nieuwste tandpasta met natuurlijke ingrediënten. Het helpt om ziektekiemen en bacteriën op de meest natuurlijke manier te bestrijden, met plantaardige ingrediënten en vrij van agressieve chemicaliën. De kruidnagelolie helpt bij het bestrijden van gaatjes en voorkomt ook pijn in het tandvlees. Verder wordt dasanakantichoornam, een ayurvedisch natuurlijk ingrediënt, gebruikt om de tanden alleen maar betrouwbaarder te houden.

Belangrijkste ingredienten: Kamfer, pippali, babul, choornam, kruidnagelolie en meer

Geschikte leeftijdsgroepen: volwassenen

Voordelen:

 • Kruiden en natuurlijke ingrediënten
 • Gemakkelijk en gemakkelijk beschikbaar
 • zuinig
 • Geeft een frisse geur

nadelen:

 • Het duurt even voordat het effect zichtbaar is

Beoordeling: 4/5

7. Biomed gevoelige natuurlijke tandpasta:

Biomed gevoelige natuurlijke tandpasta

Getest in Zwitserland, kan de kwaliteit geassocieerd met Biomed tandpasta niet worden geconcurreerd. Met volledig natuurlijke ingrediënten en geen agressieve chemicaliën, helpt Biomed aanzienlijk bij het bestrijden van tandpijn, tandvleesproblemen en gaatjes. Het reinigt ook de tanden van de binnenste lagen en helpt het te beschermen tegen verschillende bacteriën. Het is het beste voor mensen met gevoelige tanden.

Belangrijkste ingredienten: Aqua, gehydrogeneerd zetmeelhydrolysaat, dicalciumfosfaatdihydraat, gehydrateerd siliciumdioxide, glycerine, cellulosegom, natriumcocosulfaat, aroma, benzylalcohol en meer

Geschikte leeftijdsgroepen: Alleen volwassenen

Voordelen:

 • Goed voor gevoelige zorgen
 • Kruidenextracten en natuurlijke ingrediënten
 • Geen parabenen en SLS

nadelen:

 • Niet zuinig
 • Niet gemakkelijk verkrijgbaar

Beoordeling: 4/5

Het debat en de zorgen over de vraag of fluoride goed of slecht kan zijn voor tanden, is er voor altijd. Het is echter aan ons om ervoor te zorgen en geen enkel risico te nemen, vooral als we naar onze peuters en kinderen gaan. Gezien deze trending tandpasta zonder fluoride van alle tijden, probeer ze uit en vertel ons wat je ervan vindt. Deze behoren tot de meest aanbevolen op de markt en zullen u zeker niet teleurstellen.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

Q1. Is fluoridevrije tandpasta biologisch??

antw: Nee, fluoridevrij betekent dat de tandpasta die ene chemische stof niet bevat. Er zijn verschillende soorten tandpasta zonder fluoride die biologisch zijn, maar tandpasta zoals Jack n Gel Toothpaste en Sensodyne Repair and Protect Toothpaste zijn niet natuurlijk. Aan de andere kant zijn er ook zowel fluoridevrije als biologische of kruidentandpastaproducten, zoals van Dabur, Ayush enzovoort.

Q2. Waar kan ik fluoridevrije tandpasta’s kopen??

antw: Fluoridevrije tandpasta is meestal verkrijgbaar bij toonaangevende drogisterijen; je kunt deze ook kopen bij veel populaire websites die gezondheidsproducten verkopen.

Q3. Hoe kom ik erachter of een tandpasta fluoridevrij is??

antw: Meestal staat op de verpakking vermeld dat de tandpasta fluoridevrij is, u kunt ook de ingrediënten controleren en erachter komen. Als u er nog steeds niet achter kunt komen, kunt u online kijken naar de ingrediënten die op zorgwebsites worden vermeld.