15 beste oude Griekse tattoo-ontwerpen en hun betekenis!

Griekenland, het land dat een belangrijke rol speelde bij het vormgeven van de moderne beschaving, heeft een rijke mythologie. Gevuld met heroïsche personages, goden en godinnen, is de oude Griekse mythologie gevuld met verhalen over hun daden. Meer dan 85 prominente Griekse helden en goden staan ​​bekend om hun opperste macht, moed en kracht. Eeuwenlang hebben ze altijd als inspiratie gediend voor mannen en vrouwen, die ze als inspiratie gebruiken. Deze veel gevierde personages worden vereeuwigd door ze op hun lichaam te laten inkrassen. In dit artikel hebben we de beste Griekse tattoo-ontwerpen en hun betekenis besproken.

Beste oude Griekse tattoo-ontwerpen

Symbolisch belang van Griekse tatoeages:

Griekse tatoeages zijn een van de complexe tattoo-ontwerpen, die een extreem detailniveau met zich meebrengen. Ze hebben een diepere betekenis die ermee samenhangt, gebaseerd op het geëtste personage. Een van de populaire ontwerpen is Achilles uit de Trojaanse oorlog, die grote kracht vertegenwoordigt met een geheime zwakte. Andere veelgebruikte ontwerpen zijn Apollo-de god van de geneeskunde, Athena-de godin van de oorlog, Hera-de koningin van alle goden. Afgezien van deze, worden ook veel mythische wezens zoals Centaur, Arachne en Chimaera gekozen als tatoeages. Lees verder om enkele van de populaire Griekse tattoo-ontwerpen en betekenissen te ontdekken:

15 beste Griekse tattoo-ontwerpen en hun betekenis:

Bekijk deze geweldige tattoo-ideeën in Griekse stijl en hun symboliek:

1. Griekse schrijftatoeages:

Grieks Symbool Tatoeage

Een tatoeage met een bijbelvers in het Grieks is een zeer stijlvolle poging. Het wordt betekenisvol en heeft een grote betekenis voor degene die het draagt. Deze tatoeages met letters zijn het meest gezien onder christenen, vooral degenen die een verklaring aan de samenleving willen afleggen over hun geloof in het christendom.

Dit type tatoeage in Griekse stijl is alom bekend in Amerika, Engeland en Australië. Deze tatoeage vertegenwoordigt de liefde en eer jegens Jezus en het vers dat hij daadwerkelijk geeft. Het toont zowel de toewijding als het geloof jegens God en het gevoel van goddelijkheid. De Griekse tatoeage-citaten en -betekenissen wekken ook nieuwsgierigheid bij de kijkers.

 • Best geschikt voor: Griekse woord-tatoeages zijn ideaal voor mannen en vrouwen die klassieke Griekse literatuur bewonderen.
 • Bij voorkeur inkt: Zwart is de beste kleur om de letters te etsen
 • Waar: Afhankelijk van de grootte van het bericht, kun je ze op armen, biceps en zelfs de zijkant van de buik laten doen
 • Maat: Kies voor ten minste een middelgrote afbeelding voor een betere zichtbaarheid
 • Huidskleur: Geschikt voor alle huidtinten

2. Grieks duiftattooontwerp:

Griekse tattoo ontwerpen

De duif staat als een symbool van vrede, rust en sereniteit. Een tatoeage die een vliegende witte duif laat zien die een groen blad in zijn snavel houdt met een Grieks woord eronder, heeft een grote bijbelse betekenis en betekenis. Het is een symbool van droog land, hetzelfde land dat gedurende ongeveer honderdtwintig dagen een groot verlies leed in de dagen van Noach.

De beste tatoeages met Griekse symbolen voor meisjes worden op grote schaal uitgevoerd door de jongens die houden van eenvoudige kleine tatoeages en zinvolle tatoeages. Het vertegenwoordigt ook de oude historische periode van de heerschappij van Noach. Het groene blad dat door de duif wordt gedragen, symboliseert ook de hoop dat het goede altijd in de duivel zit. Ze kunnen ook worden gecombineerd met de Griekse naamtattoos om hun liefde voor een speciaal iemand uit te drukken.

 • Best geschikt voor: Deze tatoeages zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen die het graag rustig houden maar toch een betekenisvolle impact willen hebben
 • Bij voorkeur inkt: Kies inkten zoals zwart, rood en wit voor dit ontwerp
 • Waar: Kies een breder gebied zoals de rug, nek en schouders
 • Maat: Een middelgrote afbeelding werkt goed
 • Huidskleur: Geschikt voor lichtere huidtinten

3. Achilles, de Griekse krijgertattoo:

Achilles, de Griekse krijger-tatoeage

Achilles was de grootste krijger in de oude Griekse mythologie. Hij was een held van de Trojaanse oorlog en zou het centrale personage zijn van de Ilias van Homerus. Hij staat als een symbool van moed, kracht en test van geduld.

Een tatoeage die het beeld van Achilles in oorlog weergeeft, ziet er dynamisch en mooi uit. In de tatoeage is de Griekse krijger te zien met een schild en als het woord in de andere hand. Deze tatoeage symboliseert bescherming, kracht en kracht. Deze oude Griekse tatoeages zijn dus ook een eerbetoon aan de Griekse soldaten; het wordt op grote schaal gekozen door de soldaten, legermannen, worstelaars enz. Dergelijke tatoeages zijn een toewijding aan de oude soldaten die voor het goede hebben gevochten. Dit staat bovenaan de lijst met beste Griekse tatoeages voor jongens.

 • Best geschikt voor: Mannen die gefascineerd zijn door de heldendaden van Achilles in de Trojaanse oorlog kunnen deze tatoeage laten zetten
 • Bij voorkeur inkt: Een combinatie van zwart en grijs kan je de juiste look geven
 • Waar: Geschikt op rug en buik
 • Maat: Kies een groot formaat afbeelding om alle details goed vast te leggen
 • Huidskleur: Geschikt voor lichte huidtinten

4. Christus de veroveraar Griekse beentatoeages:

Christus de Veroveraar Griekse beentatoeages

Een tatoeage die Christus als veroveraar symboliseert, is een uniek ontwerp voor Griekse tatoeages. Ze zien er mooi, rijk en zeer aantrekkelijk uit voor de ogen.

Het kruis in omtrek met de vier Griekse symbolen ziet er zeer modern en betoverend uit voor degene die de tatoeage ziet. Ze kunnen zowel op het been als op elk ander deel van het lichaam worden gedragen. Dit soort tatoeages met Griekse symbolen geven een diepe betekenis met betrekking tot de Heer Jezus. Ze zijn klein en kunnen dus aan de pols of arm worden gedragen. Niet alleen de christenen, maar ook andere mensen hebben dit soort tatoeages gedragen. Dit is een van de eenvoudige Griekse tatoeages.

 • Best geschikt voor: Mannen en vrouwen die sterk in Jezus Christus geloven, kunnen kiezen voor deze tatoeage
 • Bij voorkeur inkt: Kies een zwart gekleurde inkt voor dit ontwerp
 • Waar: Geschikt voor been, armen en pols
 • Maat: Kies een kleine tot middelgrote afbeelding
 • Huidskleur: Geschikt voor tarwe en lichte huidtinten

5. Griekse armband-tatoeage:

Griekse Armband Tattoo

Goed ontworpen Griekse armtattoos, aangevuld met een goed patroon, spreken voor een stijlvolle interpretatie van de oude Griekse geschiedenis. Het krijgen van een van deze tatoeages zal je zeker een aparte en aantrekkelijke identiteit geven.

De verschillende Griekse tribale tatoeages inspireren ook de donkere rand rond de tatoeage. Dit soort Griekse tatoeage is een boodschap aan de mensen. Dergelijke donkerzwarte tatoeages worden ook om de pols gedragen als een polsbandtattoo. Meisjes krijgen ook zo’n tatoeage op hun middel. Dergelijke tatoeages met Griekse letters worden ook gedragen om hun toewijding aan de bijbel te tonen.

 • Best geschikt voor: Deze artistieke tatoeages zijn ideaal voor zowel mannen als vrouwen om hun handen en polsen te versieren
 • Bij voorkeur inkt: Een effen zwart gekleurde inkt zou geschikt zijn
 • Waar: Je kunt deze banden op armen, polsen en zelfs op benen krijgen
 • Maat: Afhankelijk van de maat van de pols of arm kun je kiezen voor een passende maat
 • Huidskleur: Geschikt voor tarwe en lichte huidtinten

6. Griekse mythologie-tatoeages:

Griekse Mythologie Tatoeages

Een tatoeage die de Griekse mythologie uitbeeldt, ziet er gegarandeerd etnisch uit. Het zal het leven, de kleurrijke en verbazingwekkende verhalen die deel uitmaken van zijn geschiedenis naar voren brengen. Ze zijn een uitstekende keuze voor Griekse tatoeages. De Griekse tatoeage-betekenis van een dergelijke tatoeage is slavernij, macht en kracht. De tatoeage toont een paard dat gevangen zit in de ketting, wat wijst op slavernij.

De verschillende kleuren die in de tatoeage worden gebruikt, maken het aantrekkelijker. Er is ook een monster geïnkt, dat het kwaad symboliseert. Worstelaars dragen op grote schaal dergelijke tatoeages. De tatoeage werpt ook een blik op de beroemde monsters die veel mensen hebben gevangengenomen en als hun slaven hebben gehouden. Dergelijke tatoeages tonen de gevaarlijke persoonlijkheid van de persoon die ze draagt. Dit is een van de beste Griekse tatoeages voor mannen.

 • Best geschikt voor: Zulke uitgebreide tatoeages zijn geschikt voor mannen met een breed lichaam om alle details te laten inkrassen
 • Bij voorkeur inkt: Kies meerdere kleuren om de ware schoonheid van de foto vast te leggen
 • Waar: Schouders en armen zijn de ideale plekken voor deze tattoo
 • Maat: Dit is een extra grote afbeelding met een cluster van kleine details
 • Huidskleur: Geschikt voor lichtere huidtinten

7. Griekse symbolische tatoeage op arm:

Griekse symbolische tatoeage op arm

Degenen die hun Griekse tatoeage eenvoudig en toch modieus willen houden, moeten de Griekse symbolische tatoeage gebruiken. Net als zijn naam bevat het het portret van een Grieks symbool omringd door een goed gevormde zwarte cirkel. Het ziet er netjes, aangenaam en aantrekkelijk uit.

Dit is een van de kleine Griekse tatoeages die symbool staat voor waarheid, eerlijkheid, liefde en zorg. Dergelijke tatoeages worden ook wel Griekse tribale tatoeages genoemd. De donkerzwarte kleur maakt het symbool aantrekkelijker. Dergelijke tatoeages kunnen ook op de nek, pols, been en borst worden geïnkt. Verschillende symbolen geven verschillende betekenissen. Mensen kiezen een van de verschillende symbolen die ook op hun aard lijkt. Ze zijn vaak geïnkt in donkerzwarte dikke inkt om een ​​diepe impact te geven. Sommige worden ook dun en klein geïnkt om het een eenvoudiger effect te geven.

 • Best geschikt voor: Geschikt voor zowel mannen als vrouwen die geloven in het concept van minder is meer.
 • Bij voorkeur inkt: Zwart gekleurde inkt is ideaal voor deze foto
 • Waar: Armen en schouders zijn perfecte plekken om dit ontwerp te laten inkleuren
 • Maat: Een middelgrote tot grote afbeelding werkt goed
 • Huidskleur: Geschikt voor bijna alle huidtinten

8. Griekse engelentattoo aan de zijkant:

Griekse engelentattoo op zijkant

Engelen hebben een belangrijke rol gespeeld in de Griekse mythologie. In feite komt het woord engel van een Grieks woord genaamd “aggelos”, wat boodschapper betekent. Een Griekse engel op een stijlvolle manier geportretteerd; zijn gigantische vleugels en het bezit van een zwaard zullen hem een ​​voortreffelijke houding geven.

Dit is een van de beste Griekse tatoeages die tot nu toe is gezien. Zo’n soort engeltattoo staat ook wel bekend als een beschermengeltattoo. Net als een vader of moeder, om zijn/haar kind te redden en tegen het kwaad te vechten, geeft deze tatoeage aan dat de vader of moeder een engel was voor de drager die voor hem zorgde en hem beschermde. Jongens dragen dit soort Griekse tatoeages voor meisjes ook op hun rug of borst. De Engel met als woord geeft ook de overwinning van de waarheid op het kwaad aan. Dergelijke tatoeages worden door de drager met een andere trots gedragen. Deze tatoeages van Griekse meisjes zijn ook geïnkt door de mensen die hun ouders hebben verloren terwijl ze hen beschermden.

 • Best geschikt voor: Beschermengelen zijn over het algemeen geschikt voor diegenen die hun onzekerheden op afstand willen houden. Ze zijn een van de beste Griekse tattoo-ontwerpen voor vrouwen.
 • Bij voorkeur inkt: Kies voor een goede mix van zwarte en bruin gekleurde inkten
 • Waar: Doe dit op je buik voor een unieke look
 • Maat: Een afbeelding op groot formaat is gewoon perfect
 • Huidskleur: Geschikt voor lichtere huidtinten

9. Medusa Mythologie Grieks tattoo mouwontwerp:

Medusa Mythologie Grieks Tattoo Sleeve Design

Volgens de Griekse mythologie was Medusa een monster met een afschuwelijk gezicht en giftige slangen in plaats van haar. Ze is een klassiek personage en een tatoeage laten zetten door een professionele tatoeëerder die haar op haar originele manier weergeeft, kan echt een geweldig idee zijn voor een Grieks tattoo-ontwerp. Het mythologische verhaal over Medusa inspireert zulke Griekse tattoo-ideeën in hoge mate.

Er wordt aangenomen dat zo’n tatoeage, wanneer deze in je lichaam wordt gedragen, je zal redden van de slechte daad die men met je wil doen. Van dergelijke tatoeages wordt gezegd dat ze worden beschermd tegen het kwaad dat bekend staat als zwarte magie. Het definieert ook het historische verhaal van Medusa en hoe hij stierf. Medusa’s ogen zijn altijd naar beneden gericht, omdat er wordt gezegd dat als iemand erin zou kijken, ze in steen zouden veranderen. Dit is een van de beste tatoeages uit de Griekse mythologie.

 • Best geschikt voor: Geschikt voor zowel mannen als vrouwen die in Griekse godinnen en hun bovennatuurlijke krachten geloven
 • Bij voorkeur inkt: Een mix van zwarte, grijze en blauw gekleurde inkten
 • Waar: Armen zijn de perfecte plek voor deze tatoeage
 • Maat: Een middelgroot tot groot ontwerp is ideaal
 • Huidskleur: Geschikt voor lichte huidtinten

10. Realistische Griekse schoudertatoeages:

Realistische Griekse Schoudertatoeages

Realistische tatoeages bevatten onderwerpen en objecten die zo zijn getekend dat ze levensecht zijn. De afbeeldingen die in deze tatoeages zijn getekend, zijn zo realistisch dat ze eruitzien als portretten van de personages. Realistische tatoeages worden vaak gebruikt bij het tekenen van Griekse goden en godinnen.

Het realistische uiterlijk van de tatoeages stelt je in staat om de fysieke kenmerken van de onderwerpen te zien en de emoties te observeren die de onderwerpen overbrengen en voelen in de tatoeages. Ze kunnen worden gedaan in kleur, zwarte of grijze ontwerpen. De combinatie van zwart, grijs met rode kleur geeft de tatoeage goddelijkheid. Realistische tatoeages zijn over het algemeen middelgrote tot grote tatoeages en kunnen door zowel mannen als vrouwen worden gedragen. Zulke Grieks-Romeinse tatoeages symboliseren goddelijkheid, waarheid, zuiverheid, liefde en overwinning van het goede op het kwade.

 • Best geschikt voor: Ideaal voor mannen en vrouwen die hun liefde voor Griekse helden willen vereeuwigen door ze op lichamen te etsen
 • Bij voorkeur inkt: Ga voor een combinatie van zwarte, blauwe en grijze kleuren
 • Waar: De gehele lengte van de hand kan worden gebruikt voor perfecte detaillering
 • Maat: Een afbeelding op groot formaat heeft de voorkeur
 • Huidskleur: De fijne details van het ontwerp maken het alleen geschikt voor lichte huidtinten

11. Illustratieve Griekse god tattoo ontwerpen bij de hand:

Illustratieve Griekse God tattoo ontwerpen bij de hand

Illustratieve Griekse tatoeages zijn vol kleur. Ze zien eruit als de illustraties in boeken en strips. De tatoeages zijn levensecht en door naar de tatoeage te kijken, kunnen we zien dat de onderwerpen emoties overbrengen. De onderwerpen in deze illustratieve Griekse tatoeages zijn goden, godinnen en levenloze objecten zoals appels, wapens, speer en harnassen.

Illustratie-tatoeages zijn van middelgrote tot grote maten, meestal getekend op plaatsen waar ze goed passen en gemakkelijk pronken met de tatoeage. Omdat de tatoeages erg kleurrijk zijn, zijn ze uitstekend geschikt om te pronken als body art. Zowel vrouwen als mannen kunnen het dragen.

 • Best geschikt voor: Als je Griekse goden aanbidt en aanbidt, werkt deze geweldige Griekse handtattoo goed, of je nu een man of een vrouw bent
 • Bij voorkeur inkt: Kies rijke en heldere tinten zoals blauw, groen, geel en zwart
 • Waar: Armen zijn perfecte plekken om te pronken met deze prachtige tatoeage
 • Maat: Een grote afbeelding kan je de juiste look geven
 • Huidskleur: Omdat het kleuren als groen en blauw betreft, is dit geschikt voor lichte huidtinten

12. Zwart en grijs Grieks tattoo-ontwerp op de borst:

Zwart en grijs Grieks tattoo-ontwerp op de borst

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze Griekse borsttatoeages getekend in zwarte en grijze kleuren. Deze tatoeages worden over het algemeen niet gedaan met levendige kleuren zoals rood of blauw. Deze tatoeages hebben afbeeldingen van Griekse mensen of goden met uitingen van emoties van moed, woede, verlies of escapisme. Ze zijn ook zo getekend dat ze de proporties hebben van echte mensen.

Deze tatoeages zijn ook erg realistisch. Griekse zwarte en grijze tatoeages zijn vaak middelgroot of groot van formaat. Zo worden ze getekend op de bovenarmen, onderarmen, volledige rug, buik of borst. Dit soort Griekse tatoeages zijn unisex, ideaal voor mensen die willen dat de tatoeage een echte betekenis heeft. Dit is een van de beste Griekse tattoo-ontwerpen.

 • Best geschikt voor: Deze tatoeages zijn over het algemeen voor mannen, omdat ze het borstgedeelte etsen
 • Bij voorkeur inkt: Gedempte kleuren zoals grijs en zwart zijn het beste
 • Waar: Het borstgedeelte kan u het vereiste gebied voor dit ontwerp geven
 • Maat: Opt voor een grote afbeelding om de details goed vast te leggen
 • Huidskleur: Geschikt voor lichtere huidtinten

13. Golden Apple Griekse tattoo-ontwerpen:

Gouden appel Griekse tattoo ontwerpen

De Gouden Appel is van groot belang in de Griekse mythologie. Er zijn drie verschillende verhalen die verband houden met de gouden appel en de Griekse mythologie, namelijk Ras van Atalanta, Tuin van Hesperiden en de Gouden Appel van Trojaanse oorlogsroem.

Omdat de Griekse tatoeages veel belang hechten aan de levenloze objecten, vormt de appel een belangrijk onderwerp voor een Griekse tatoeage, net als andere objecten zoals wapens en harnassen. In deze specifieke Golden Apple-Griekse tatoeage is een prachtig Grieks vers een getatoeëerde indie, de gouden appel. Je kunt deze tatoeage laten zetten voor de inspirerende mythologische verhalen van de Griekse cultuur.

 • Best geschikt voor: Dit is een unisex-tatoeage met bijbels belang.
 • Bij voorkeur inkt: Goud met hints van zwart en grijs worden gebruikt
 • Waar: Plekken zoals armen, rug en zelfs de nek zijn geschikt
 • Maat: Een middelgrote afbeelding ziet er goed uit
 • Huidskleur: Geschikt voor alle huidtinten

14. Athena Griekse rugtatoeages:

Athena Griekse Rugtatoeages

Athena is een populaire godin uit de Griekse mythologie. Het is daarom een ​​populaire keuze als het gaat om Griekse tatoeages. Als godin heeft ze die uitstraling in zich en heeft ze een charmante uitstraling. Ook bekend als Minerva, zij is de godin van de wijsheid. Ze is over het algemeen gekleed als een krijger. Meestal gezien met een uil, is ze de belichaming van slimheid, cultuur, vrijheid, geesten en Griekse mythologie.

 • Best geschikt voor: Deze waanzinnig artistieke tattoo is geschikt voor mannen die oog hebben voor detail
 • Bij voorkeur inkt: Blauw, bruin en zwart gekleurde inkten zijn geschikt
 • Waar: Dit ingewikkelde ontwerp kan op de achterkant worden gedaan voor optimale dekking
 • Maat: Groot formaat afbeelding werkt echt goed
 • Huidskleur: Geschikt voor lichtere huidtinten

15. Centauren Grieks tattoo-ontwerp:

Centauren Grieks tatoeageontwerp

Centauren zijn half mens, half paard wezens in de Griekse mythologie. Ze hebben het lichaam van een paard en de borst, het hoofd en de armen van een man. Het zijn de kinderen van Ixion, koning van de Lapiths, en Nephele, een wolk gemaakt naar het beeld van Hera. Centauren zijn gewelddadig en fel. Ze verbeelden meestal ongetemde geesten, mannelijkheid en dierlijk instinct omdat ze half paard zijn. Centauren worden vaak gezien met een boog omdat ze krijgers zijn. Deze mythische Griekse paardentattoo is voor mensen die de moed en moed van hun persoonlijkheid willen laten zien.

 • Best geschikt voor: Deze tatoeage is voor alle dappere mannen en vrouwen die niet terugdeinzen voor het nemen van risico’s in hun leven.
 • Bij voorkeur inkt: Een combinatie van zwart, bruin met een vleugje wit is ideaal
 • Waar: Kies de armen voor een betere zichtbaarheid
 • Maat: Ga voor een afbeelding op groot formaat
 • Huidskleur: Geschikt voor lichte huidtinten

Tips die u moet volgen voordat u een Griekse tatoeage krijgt:

Als je een Griekse tatoeage plant, kunnen deze tips je zeker helpen om het ontwerp van je dromen te krijgen:

 • Griekse tatoeages zijn extreem complex en niet elke artiest kan recht doen aan het ontwerp
 • ALS u van plan bent een bericht met Griekse alfabetten te kiezen, is het belangrijk om de belettering perfect te krijgen
 • Niet alle Griekse goden en krijgers symboliseren positiviteit! Wees dus verstandig om er in detail over te leren voordat u over het ontwerp beslist
 • Kies voor ontwerpen met duidelijke details, omdat deze na verloop van tijd vervormd kunnen raken
 • Zorg ervoor dat u de instructies voor de nazorg van de tatoeage volgt om de levensduur van het ontwerp te garanderen.

Laatste gedachten:

We hopen dat deze tatoeages niet allemaal “Grieks” voor je zijn! Ze zijn buitengewoon ingewikkeld en artistiek, met de achtergrond van de oude Griekse mythologie. Griekse tatoeages zijn rijk aan symboliek en zijn niet zomaar kunstwerken. Elk van de Griekse goden en godin krijgt een ander uiterlijk van de kunstenaars om hun kwaliteiten aan te geven. Het is niet ongewoon voor mensen om te geloven dat het etsen ervan op het lichaam zeker kan helpen bij het doorgeven van enkele van hun bovennatuurlijke eigenschappen. Dus waar wacht je op? Kies je favoriet uit deze geweldige Griekse tattoo-ontwerpen en maak je klaar om te doden!