Chennai, een van de meest unieke steden van India, heeft een sfeer die heel anders is dan de andere. Hier vindt u een magische mix van traditioneel en modern. Ook al is het kosmopolitisch, het straalt cultuur, kunst en klassieke dansvormen uit. Chennai is zelfs wereldberoemd vanwege Bharatnatyam! Het is een paradijs voor reizigers die inzicht zoeken in de tradities en gebruiken van de hindoeïstische mythologie en religie.

Echt een stad van tempels, of je nu gewoon een reiziger bent of eigenlijk religieus, je kunt kiezen voor een tempeltour in Chennai. Als het architecturale uitmuntendheid is dat je opwindt, bezoek dan de Kapaleeshwarar-tempel vanwege zijn Dravidische vakmanschap. Of wat dacht je van bidden tot alle acht vormen van godin Lakshmi in de Ashtalakshmi-tempel? Een loyale toegewijde van Heer Krishna? De beroemde Parthsarthyswamy-tempel zal je zeker vullen met rust en vrede zoals zelden tevoren! Bovendien? Zuid-India staat bekend als de plek om je spirituele zelf te vinden en terecht. De komst van de Cholas-, Pandvas- of Pallava-dynastieën in deze regio, die historisch werd bepleit, had geleid tot de bouw van een groot aantal tempels voor een verscheidenheid aan goden en godinnen hier. Chennai staat bovendien bekend als de toegangspoort tot dit Zuid-India en het religieuze ontwaken. Dat is de reden waarom de stad jaar na jaar duizenden toegewijden in de rij ziet staan ​​voor de poorten van deze tempels in de stad Chennai. U hoeft echter niet overweldigd te raken, haar

e is een uitputtende lijst van de hindoetempels in Chennai en ook in de stad om je reisplannen op orde te krijgen.

Als je religieus bent en hoopt een aantal prachtige tempels te bezoeken, dan zou Chennai de plek voor jou moeten zijn. De tempels hier zijn een belichaming van de cultuur, gebruiken en spiritualiteit van het hindoeïstische geloof en staan ​​bekend om hun rijke mythologie, tradities en de duizenden toegewijden die hier elk jaar samenkomen om een ​​glimp op te vangen van de goden en godinnen. Enkele van de beroemdste tempels in Chennai zijn echt een bezoek waard.

Beroemdste tempels in Chennai:

Hier hebben we een lijst samengesteld met toptempels in de buurt van Chennai, die je moet bezoeken tijdens je volgende reis naar de stad.

1. Adeeswar-tempel:

tempels in chennai

De Adeeswar-tempel van Chennai is een exacte replica van de beroemde tempel in Kerala genaamd Sabari Malai, waar Lord Ayyappa wordt aanbeden. Deze tempel is een van de mooiste en meest prestigieuze in de stad en staat bovenaan onze lijst met must-visits. Het ligt op slechts 9 km afstand van de stad in het dorp Polal. Het is enorm populair bij de Jains in heel India. In feite markeert het de wortels van het jaïnisme in de staat Tamil Nadu. Het is gewijd aan Adi Bhagwan, ook bekend als Adeeswar of Adi Jain.

 • Adres: Red Hill Lake GST Road, Balaji Nagar, Chennai, Tamil Nadu 600017
 • tijdstippen: 06:00 – 20:30 uur
 • Kledingvoorschrift: Geen specifieke vereiste als zodanig, maar fatsoenlijke, traditionele kleding wordt aangemoedigd in alle tempels in Zuid-India.
 • Ca. Bezoekduur: 1 uur
 • Hoe te bereiken: Gelegen op 9 km van de stad in het dorp Polal. Goed verbonden over de weg, dus mogelijk om een ​​taxi naar de tempel te huren?.
 • Tempelwebsite: NA
 • Beste tijd om te bezoeken:?
 • Andere attracties: De Iskon-tempel en de Armeense kerk zijn vlakbij

2. Kapaleeshwar-tempel:

De Kapaleeshwar-tempel werd in de 7e eeuw gebouwd als een toewijding aan de hindoegodin Karpagambal. Deze godin is een andere vorm van Parvati, die ook wordt erkend als de vrouw van Durga of Shiva. De tempel bevindt zich in Mylapore in Chennai en is echt exotisch en prachtig van uiterlijk. De architectuur en de gopura is een kleurrijke lust voor het oog. Het heeft ook een grote tank in het westen en is aan alle vier de zijden omgeven door brede straten. Het hele uitzicht is buitengewoon betoverend. In feite is de Dravidische vorm van zijn architectuur wat jaarlijks duizenden historici en reisjunkies naar deze goddelijke locatie trekt. De tempel voert zes dagelijkse puja’s uit. De avondpuja is de mooiste ervaring als de Shodasa Upachara’s met zwaaiende lichten worden uitgevoerd.

 • Adres: Kapaleesvarar Sannadhi Street, Vinayaka Nagar Colony, Mylapore, Chennai, Tamil Nadu 600004
 • tijdstippen: Puja-diensten om 5 uur, 6 uur, 8 uur, 12 uur en 21 uur. De tempel is het hele jaar door geopend van 06.00 – 13.00 uur en van 16.00 – 20.00 uur.
 • Kledingvoorschrift: Traditionele kleding aangemoedigd
 • Ca. Bezoekduur: 12 uren
 • Hoe te bereiken: De luchthaven van Chennai ligt op 16 km afstand. Temple ligt op 6,4 km afstand van het centraal station van Chennai, waar elke 15 minuten treinen vertrekken naar Mylapore. Er is ook een rechtstreekse bus beschikbaar.
 • Tempelwebsite: http://kapaleeswarartemple.com/
 • Beste tijd om te bezoeken: Nieuwe Maan, Volle Maan en Pradhosa-dag (13e dag van de nieuwe volle maan) – speciale service en tonnen toegewijden. Ze organiseren ook een 10-daags festival (Panguni Peruvizha) in maart-april, wat een waardevolle ervaring is om te verdienen.
 • Andere attracties: Gaudiya Mutt, St George’s Cathedral en Sri Parthasarathy Temple zijn vrij dichtbij. U kunt ook het Mylapore-gebied verkennen en winkelen in de Luz-hoek, een van de oudste winkelstraten.

3. Parathasarthy-tempel:

De Parthasarathy-tempel is de beroemde tempel van Heer Krishna. Het werd gebouwd in de 8e eeuw in Triplicane, Chennai. Het woord Parathasarthy betekent wagenmenner van het beroemde mythologische personage Arjuna. De structuur van de tempel is behoorlijk extravagant en deze tempel dient als een van de beste tempelsjablonen van stijl, techniek en beeldspraak. Het is een van de oudste bouwwerken in Chennai. De gopuram (torens) en mandapas (pilaren) zijn vakkundig gebeeldhouwd en zijn typisch representatief voor standaard Zuid-Indiase tempels. Een bezoek aan deze tempel zal zeker een geweldige ervaring zijn, want het staat ook op de lijst met beste tempels in Chennai.

 • Adres: Singarachari Street, Chennai 600005, India
 • tijdstippen: 6.00 – 20.00 uur.
 • Kledingvoorschrift: Vermijd korte kleding of kleding die de huid laat zien. Fatsoenlijke vrijetijdskleding of traditioneel kan werken.
 • Ca. Bezoekduur: <1 uur
 • Hoe te bereiken: Triplicane en Vivekanandar Illam zijn de dichtstbijzijnde bushaltes. Triplicane is goed bereikbaar via wegen. De tempel ligt op 4 km van het centraal station van Chennai.
 • Tempelwebsite: http://www.sriparthasarathytemple.tnhrce.in/index.html
 • Beste tijd om te bezoeken: De tempel herbergt vele festivals, zoals het 10-daagse lentefestival (SRI GAJENDRA VARADAR UTHSAVAM), het zomerfestival en het praalwagensfestival. Het beste om te bezoeken tijdens de Tamil-maand Chittirai (april-mei) wanneer het grote festival voor de godin wordt gehouden.
 • Andere attracties: Marina Beach ligt op slechts 0,8 km afstand om te verkennen.

4. Ayyappan-tempel:

In de lijst van ayyappa-tempels in Chennai is de Ayyappan-tempel er een die een toewijding is aan de hindoegod Lord Ayyapan. Dit is de eerste tempel die aan hem werd gewijd. Het bevat ook de afgoden van Lord Vinayaka en Lord Subramanian. De tempel is echt artistiek en mooi van uiterlijk. Prachtig houtsnijwerk en schilderijen en een goed onderhouden en schoon gebouw maken het een aangenaam bezoek voor iedereen. Ayyappa toegewijden worden gezien om deze tempel te verdringen vanwege zijn eenvoud en authenticiteit. Het volgt de traditionele diensten die worden uitgevoerd in de Ayapppan-tempels in Kerela-stijl. De architectuur is ook gemaakt rond het typische Kerela-gevoel en -praktijk, inclusief de 18 treden naar het heiligdom. Een enorme meditatiehal herbergt pelgrims tijdens festivals waar muziekuitvoeringen en evenementen plaatsvinden. Gemakkelijk bereikbaar, in het hart van de stad en absoluut sereen, het is een geweldige plek om naar toe te gaan als je hoopt meer van de Kerela-cultuur te ontdekken.

 • Adres: 18, SIR MADHAVAN WEG, MAHALINGAPURAM, NUNGAMBAKKAM, CHENNAI 600 034.
 • tijdstippen: 4.00 – 11.00 uur en 17.00 – 21.00 uur
 • Kledingvoorschrift: Fatsoenlijke traditionele kleding is het meest geschikt
 • Ca. Bezoekduur: 1 uur
 • Hoe te bereiken: gemakkelijk bereikbaar vanaf stadsbus of MRT’s vanuit alle delen van Chennai. Het dichtstbijzijnde station is Kodambakkam (1 km of 5 minuten rijden met de auto van de tempel).
 • Tempelwebsite: http://www.ayyappantemplesabs.org/index.php
 • Beste tijd om te bezoeken: Druk maar bekend als zeer gunstig in de Mandala-pooja-maanden. 27 – 29 december is hun tempel Utsav.
 • Andere attracties: De Jagannath-tempel, Kanathuris op 2,9 km afstand.

5. Shirdi Sai Baba-tempel:

Dit is een bekende Sai Baba-tempel in Chennai, die zich in Mylapore bevindt. Het werd gebouwd in liefdevolle herinnering aan de grote Sai Baba en is gemaakt van puur wit marmer. Een gouden boog zit op de top van de muur van het heiligdom. De tempel is een van de twee heiligdommen die in de stad op zijn naam zijn gebouwd. Deze werd in 1952 gebouwd door Narasimhaswami, een trouwe aanhanger van Sai Baba. Een koopman uit Chettiar schonk een bedrag voor de bouw en sindsdien is het een van de meest vertrouwde gebedshuizen geworden. In tegenstelling tot andere plaatsen mogen toegewijden hier het sai baba-idool aanraken. Er is een heilig vuur dat continu wordt aangestoken en Agni puja wordt gedaan op zondag. Toegewijden kunnen ook slingers en kleding aanbieden aan hun godheid. Een heel speciale vermelding over deze tempel is dat hij ook verschillende religieuze religies en overtuigingen verwelkomt en hooghoudt. Ze laten niet alleen volgelingen van de andere religies binnen, maar hebben ook regelingen voor hen om hun geloof te volgen terwijl ze Sai Baba nog steeds bezoeken. Elke donderdag wordt de Koran gelezen

uit door een moslimheilige om 16.30 uur en elke zondag wordt de Bijbel hardop voorgelezen. Als hierdoor de tempel niet opvalt, wat kan dan wel? De tempel zou zeker bezocht moeten worden door iedereen die zichzelf beschouwt als trouwe volgelingen van Sai Baba.

 • Adres: 51B, VC Garden Street, Alamelu Mangapuram, Mylapore, Chennai – 600 004.
 • tijdstippen: Elke dag van 5.00 – 13.00 uur en van 16.00 – 21.00 uur behalve op donderdag. Op donderdag zijn de tijden van 05.00 – 22.30 uur.
 • Kledingvoorschrift: Geen dresscode als zodanig, maar fatsoenlijke kleding aangemoedigd
 • Ca. Bezoekduur: 1-2 uur
 • Hoe te bereiken: gemakkelijk bereikbaar via de weg en bussen omdat het vrij in het centrum ligt. Het ligt op 500 meter afstand van de lokale treinhalte Thiru Mayilai.
 • Tempelwebsite: https://www.facebook.com/pg/SaiMandhiratMylapore
 • Beste tijd om te bezoeken: Elke donderdag worden in de tempel bhajans en annadhanam gehouden (feest waar 1500 mensen eten) en genieten van aanzienlijke menigten toegewijden. Ram Navami (wanneer toegewijden Sai Baba’s verjaardag vieren), Navaratri en Vijaya Dashmi worden ook groots gevierd.
 • Andere attracties: De Ramakrishna-tempel is vlakbij. Geniet en verken het Mylapore-gebied (winkel- en eetopties beschikbaar).

6. Kalikambal-tempel:

Opgedragen aan de hindoegoden Kaligambal en Kamateswarar, werd de tempel oorspronkelijk gebouwd aan de kust, maar werd verplaatst in het jaar 1640. Een van de belangrijkste historische tempels in Chennai, het is nu gelegen aan een bruisende financiële straat. Deze plaats staat bekend om zijn bezoek van de grote Maratha-heerser, Shivaji, die hier op 3 oktober 1667 kwam om te aanbidden. De tempel heeft een grote historische betekenis en heeft een groot aantal toegewijden, toeristen en bezoekers die hier elk jaar komen. Er wordt gezegd dat de eens zo felle vorm van godheid nu is vervangen door een rustiger vorm, godin Kamakshi. Dit is een andere oude tempel in Chennai.

 • Adres: 212, Thambu Chetty Street, in de buurt van DHL Express Courier, Chennai, Tamil Nadu 600001
 • tijdstippen: 5.00 – 12.00 uur en 16.00 – 21.00 uur
 • Kledingvoorschrift: Gemakkelijke traditionele kleding zou het beste werken
 • Ca. Bezoekduur: Ongeveer 1-2 uur
 • Hoe te bereiken: Gemakkelijk bereikbaar via de weg vanuit alle delen van Chennai. Metro Busdiensten en treinen kunnen u afzetten bij de treinstations van Chennai Beach, d.w.z. slechts ongeveer 500 m-1 km van de tempel. Auto’s, taxi’s en riksja’s zijn handig te vinden in de buurt van de tempel.
 • Tempelwebsite: Nvt
 • Beste tijd om te bezoeken: Vaisaki wanneer de Kinni Ther-processie plaatsvindt. Navaratri wordt ook op unieke wijze gevierd in de tempel.
 • Andere attracties: Verken de Birma Bazaar, beroemd om buitenlandse goederen, briefpapier, metalen, hardware enz. tegen groothandelsprijzen. U kunt ook de haven van Chennai bekijken, op slechts 1,6 km afstand.

7. Ashtalakshmi-tempel:

De Ashtalakshmi-tempel is een bekende en gevestigde tempel van Chennai. Het is opgedragen aan de godin Lakshmi, de gemalin van Heer Vishnu. Zij is de godheid van rijkdom en kennis. Astha staat als een betekenis van een van de acht vormen van deze prachtige godin en is inderdaad een rijke tempel om te bezoeken. De tempel ligt op slechts een paar meter afstand van Basant Beach. Zo maakt de prachtige kustomgeving van de Golf van Bengalen de sfeer nog betoverender. De tempel zelf is aantrekkelijk opgemaakt met lagen van meerdere kleuren en de structuur is ontworpen om te lijken op het heilige symbool van ‘Om’. Bovendien? Je kunt het stromende geluid van de golven horen, zelfs als ze verdwalen in deze goddelijke omgeving.

 • Adres: 212, Thambu Chetty Street, in de buurt van DHL Express Courier, Chennai, Tamil Nadu 600001
 • tijdstippen: 6.30 – 12.00 uur en 16.00 – 21.00 uur. Vrijdag – zondag, ochtenduren worden verlengd tot 13.00 uur.
 • Kledingvoorschrift: Bescheiden kleding. Vermijd korte kleding en probeer je conservatief te kleden.
 • Ca. Bezoekduur: Ongeveer 1-2 uur
 • Hoe te bereiken: Gemakkelijk bereikbaar via de weg en ongeveer 10 km van het stadscentrum. Men kan een taxi naar de tempel huren en met het grootste gemak bereiken?.
 • Tempelwebsite: http://ashtalakshmitemple.tnhrce.in/
 • Beste tijd om te bezoeken: Navaratri, Deepavali en Sri Krishna Jayanti zijn getuige van bijzondere festiviteiten en decors in de tempel. Als je op zoek bent naar het beste weer, bezoek dan tussen november en februari. Als je aan de menigte wilt ontsnappen, plan dan op vroege ochtenden of zondagen.
 • Andere attracties: De Marundeeswarar-tempel ligt op slechts 1 km afstand. U kunt ook Elliot Beach bezoeken, op 1 km afstand. Hoe zit het met het leren koken van traditioneel Zuid-Indiaas eten na je bezoek aan de tempel? U kunt een les regelen op slechts 0,6 km afstand, bij de Traveling Spoon.

8. Madhya Kailash-tempel:

In de lijst met Shiva-tempels in Chennai is de Madhya Kailash-tempel er één. Dit is een prachtig tempelcomplex in Chennai. Het is ook bekend als Nuddukayilai in Tamil en vertegenwoordigt de enorme en rijke cultuur en geschiedenis van het hindoeïsme. Venkata Ananda Vinayakar is de belangrijkste godheid, omringd door heiligdommen van Lord Shiva, Surya, Devi en Vishnu. Vinayaka is een vorm van ‘Om’ en om dat te vieren zijn de beroemde acht klokken in de tempel verwerkt. De tempel is beroemd geworden om zijn idool ‘Adhantha Prabhu’. Het onderscheidende kenmerk van deze god is dat het Lord Ganesha in zijn rechterframe en Lord Hanuman in zijn linkerframe manifesteert. De architectuur is uitstekend en het uiterlijk van deze tempel is magnifiek. Op Vinayaka Chaturthi-dag vallen de zonnestralen op het hoofdidool, wat de tempel nog gunstiger en beroemder maakt. De interieurs zijn mooi en rustig.

 • Adres: Sardar Patel Rd, Sriram Nagar, Tharamani, Chennai, Tamil Nadu 600113
 • tijdstippen: 05.30 – 12.00 uur en 16.00 – 20.00 uur
 • Kledingvoorschrift: Bescheiden kleding, traditionele kleding zou werken.
 • Ca. Bezoekduur: 1 uur
 • Hoe te bereiken: Goed bereikbaar via de weg. Het treinstation Kasturba Nagar is het dichtstbijzijnde station voor degenen die de trein nemen. Huur een taxi of MTC-bussen naar deze tempel.
 • Tempelwebsite: http://www.mkpk.vanamali.in/
 • Beste tijd om te bezoeken: Op Vinayak Chaturthi
 • Andere attracties: Indian Institute of Technology ligt op slechts 1,15 km afstand en het Guindy National Park ligt op slechts 2,7 km afstand.

9. Vadapalani Murugan-tempel:

Deze tempel begon net als een rieten schuur toen hij rond 1890 werd gebouwd. Hij geniet dus veel geschiedenis en bekendheid. In de lijst met tempels in Chennai voor het huwelijk is de Vadapalani Murugan-tempel een belangrijke. Het is een beroemde Murugan-tempel in Chennai. De meeste Tamilianen vinden het leuk om hier huwelijksceremonies te houden met ongeveer 7000 paren die elk jaar hetzelfde doen. Behalve dat het een populaire hotspot voor huwelijken is, is het ook populair geworden dankzij het patronaat door filmsterren. Het is gebruikelijk dat Zuid-Indiase acteurs hier komen bidden voordat een film wordt uitgebracht. Het staat ook op de lijst van oude tempels die je moet bezoeken in Chennai vanwege zijn rijke erfenis van ongeveer 125 jaar. Het is altijd bekend dat toeristen en toegewijden de tempel bezoeken. De tempel is echt geweldig!

 • Adres: Palani Andavar Koil St, Vadapalani, Chennai, Tamil Nadu 600026
 • tijdstippen: 5.00 – 12.00 uur en 16.00 – 21.00 uur
 • Kledingvoorschrift: Fatsoenlijke, casual of traditionele kleding
 • Ca. Bezoekduur: 1-2 uur
 • Hoe te bereiken: Chennai Centraal en Egmore station is het dichtstbijzijnde voor degenen die een trein nemen. Zowel de luchthaven als het station liggen op ongeveer 40 minuten rijden. Huur een taxi of bus naar deze tempel.
 • Tempelwebsite: http://vadapalaniandavartemple.tnhrce.in/
 • Beste tijd om te bezoeken: Brahmotsav wordt gedurende 11 dagen groots gevierd tijdens de Vaikasi-maand.
 • Andere attracties: Het winkelcentrum Forum ligt op slechts 0,4 km afstand en is een van de gemakkelijkste manieren om te winkelen in Chennai

Dus maak je klaar om Chennai te plannen als je volgende stop om je eigen gevoel van troost te vinden! Een land van prachtige stranden, hartverwarmende Zuid-Indiase curry’s en een cultuur die tradities uitschreeuwt. Chennai heeft zoveel te bieden, maar nu weet je wat het echt maakt voor diegenen die op zoek zijn naar nog meer. Historici, religieuze gelovigen en bewonderaars van ingewikkelde architectuur in hart en nieren – Chennai zal je wereld doen draaien! Met zijn enorme verscheidenheid aan tempels is er zoveel om in te genieten. Bid je gebeden aan je meest gerespecteerde goden en specifiek aan degenen waar je in gelooft. Sta versteld van de grootse bouwwerken die zo vakkundig zijn gemaakt, bewonder het vakmanschap van onze oude voorouders en krijg een kijkje in de hindoeïstische cultuur en tradities als nooit tevoren. Vind jezelf verloren in goddelijkheid en wie weet ontdek je misschien een spiritueel zelf waarvan je niet wist dat het bestond!

Gebruik deze leuke lijst om je pelgrimstocht in en rond Chennai alvast te beginnen. Deel je ervaringen zodat we nog meer waarde kunnen toevoegen voor onze toekomstige lezers. We vinden het altijd leuk om van je terug te horen. Fijne reis en veel liefs!

Veelgestelde vragen en antwoorden:

1. Van welke tempel in Chennai is bekend dat deze jaarlijks de maximale menigte trekt??

De Thirumala Thirupathi Devasthanam gelegen aan de oevers van de Sri Swami Pushkaarini. Het is populair vanwege de maximale bezoekersaantallen gedurende het hele jaar. De tempel is vooral druk tijdens festivals, feestdagen en op zaterdagen. Het staat bekend als de mini Tirupathi van Chennai en toegewijden en toeristen staan ​​in de rij om het pand te verdringen om een ​​glimp op te vangen. De gopurams, muren en pilaren schreeuwen prachtig ontworpen architectuur en houtsnijwerk uit. De Lord Venkatachalapathi-schrijn hier lijkt ook erg op die in Tirupathi.

2. Wist je dat er in Chennai een specifieke tempel is gewijd aan de ‘god van de medicijnen’ en speciaal voor zieken of zieken?

Ja, de Marundheeswarar-tempel is echt uniek in zijn soort, waar je tonnen toegewijden zult vinden die lijden aan verschillende kwalen, die hun gebeden aanbieden in de hoop te herstellen en zich beter te voelen. Hier wordt Lord Shiva aanbeden als Lord Marundheeswarar – genezer van alle kwalen en die zou leren over magische geneeskundepraktijken. Deze tempel staat dus bekend om zijn kracht om gezondheidsproblemen van zijn toegewijden te genezen.

3. Welke tempels van Chennai zijn gestructureerd in Dravidische architectuur??

Stel je piramidevormige torens voor en een soort palet van zandsteen, graniet of speksteen. Dat is precies waar het bij Dravidische architectuur om draait. Typisch voor Zuid-Indiase tempelstijlen, maar toch zo inherent verbluffend voor het oog. De historici en geobsedeerd door architectuur weten precies waar we geobsedeerd door zijn. De Kapaleshwar-tempel in Chennai staat bekend als het symbool van de Dravidische architectuur in het algemeen. Het is op zijn zachtst gezegd magnifiek en een must om alleen te bezoeken om het vakmanschap te bewonderen als niets anders. Andere tempels in Chennai volgen echter ook de Dravidische stijl. De Kandakottam-tempel in George Town is een ander prachtig exemplaar.