Ефективните мерки за поддръжка на частни домакинства ни спестяват време и нерви. За някои хора почистването и самоорганизацията са много по-лесни, отколкото за други. През повечето време те имат редица тайни домашни трикове. Бихте ли искали да имате повече от тях? Ти трябва! С чудесни домашни трикове можете да решавате трудни проблеми бързо и гладко. Следните 11 съвета се отнасят до премахването на миризми и лепкава дъвка, лесното почистване на микровълновата, кухненския кран, хладилника, както и съхранението на пресни продукти и други често срещани предизвикателства от ежедневието в домакинството. Не забравяйте да прочетете нататък!

С творчески домакински трикове почистването е много по -лесно

домакински съвети модерни идеи за живот

11 супер ефективни и полезни домашни трикове

1. Отстранете петна от мазнина с малко тебешир

Имате ли хубави дрехи с мазни петна в гардероба си? Не е задължително да ги изхвърляте или преработвате.

Все още можете да носите много от тях, като покриете мръсните петна с креда на прах. Оставете го за половин час и попийте мазнината. Отстранете праха и изперете дрехата в пералня.

Бялата креда на прах се използва по различни начини в домакинството

домакински трикове почистване с тебешир

2. Почистете кухненските кранове с лимон

Често се налага да се занимаваме с мазни кранове за кухня. Това е нормално, защото често ги докосваме, докато приготвяме храна. В резултат на това други видове мръсотия се придържат към него. В резултат на това фитингите не блестят, както бихме искали. Ако е така, просто изрежете няколко резенчета лимон и ги използвайте за полиране на фитингите. След това трябва да го избършете с влажна, чиста кърпа или кухненска хартия.

С лимони и захар можете да премахнете дървените повърхности от аромати

лимон домакински трикове идеи тенденции

3. Премахнете миризмите от дървени повърхности с лимон и захар

Усещането за чистота не идва само от външния вид. Ароматната неутралност е от съществено значение за благосъстоянието. Дървените повърхности абсорбират миризми на храна, от които е много трудно да се отървете. В случай на дъска за рязане, това може да доведе до смесване на миризмите на различните продукти. Това също се отразява негативно на вкуса! Има домакински трикове, които могат да помогнат в този случай. Можете да смесите лимонов сок със захар. Разпределете сместа върху повърхността, оставете да престои няколко минути и след това отстранете с меката страна на гъба.

Малки детски играчки могат да се почистват в съдомиялна машина

малки играчки за деца

4. Измийте малки играчки в съдомиялна машина

Имайте у дома малки деца, които продължават да си цапат играчките. Дезинфекцията им е особено важна. Има много страхотни домакински трикове за това със съдомиялната машина. В този конкретен случай можете да почиствате и дезинфекцирате играчките в него едновременно.

Можете да почистите метални съдове и прибори за хранене със сол и сода за хляб

сол сода страхотно почистване

5. Почистете обезцветените съдове и прибори за хранене от метал със сода и сол

Можете да използвате сода и сол за почистване на метални съдове и прибори за хранене, ако те са се обезцветили с течение на времето от продуктите и други влияния. Малките кани или тенджери трябва да се пълнят с вода. Можете да добавите една супена лъжица сода за хляб и сол на половин литър. Оставете да действа за няколко минути и почистете с гъба. Можете да увиете външната страна на тигани и тенджери, както и прибори за хранене в алуминиево фолио, пълно със сол и сода за хляб. Изчакайте 30 минути и изплакнете! Подобрете се!

Утайката от кафе и зърната кафе са универсално лекарство за лоша миризма

кафе срещу миризми домашни трикове

6. Използвайте кафе на зърна или утайка от кафе, за да премахнете миризмите от хладилника

Домашните трикове срещу миризми в хладилника са особено често срещани. Вече сме подготвили един за вас. Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите откъде идва миризмата и дали цялата храна все още е годна за консумация. Ако е необходимо, отстранете развалените продукти. Вече имате две възможности: оставете една или повече чаши пълни с кафе на зърна там за няколко часа. Ако миризмата все още е налична, постъпете по следния начин: Можете да изпразните хладилника, да покриете всички повърхности с утайка от кафе, да го оставите за половин час и да го избършете внимателно.

Кубчетата лед имат широк спектър на приложение в домакинството

идеи за сладолед кубчета лед

7. Отстранете дъвките от подметките на обувките или косата

Имате ли лед във фризера? Тогава имате и чудесен инструмент за премахване на дъвки от стъпалата или дори косата. Прикрепете кубчетата лед към дъвките и ги оставете да се втвърдят. След това премахването му е много по -лесно.

Използвайте четка за зъби, за да почистите клавиатурата на компютъра

домакински съвети трикове за почистване на компютър

8. Почистете клавиатурата на компютъра с четка за зъби

Искате ли да почистите клавиатурата на компютъра си много добре и лесно? Направете това с обикновена четка за зъби с мека четина. С това можете да стигнете до трудни места, където се събира прах, остатъци от храна и други неща.

Загрейте вода в микровълновата, за да улесните почистването

микровълнова, пълна с вода

9. Почистете фурната или микровълновата с купа, пълна с вода

Повечето от нас осъзнават необходимостта от редовно почистване на фурната и микровълновата. В противен случай остатъците от мазнини и други замърсявания ще се залепят по него. Те се втвърдяват и трудно се отстраняват. Ако оставите купа, пълна с вода, за няколко минути, тя ще се превърне в пара. Влагата също прави остатъците от мазнини и други видове мръсотия по -течни. След това можете да изтриете всичко сравнително лесно.

Почистете щорите на прозорците със стар чорап

домакински трикове почистване на прозорци домакински съвети

10. Почистете щорите за прозорци със стар чорап

Домашните трикове за обезпрашаване също винаги са много полезни. Има сложни неща като почистване на щори за прозорци. Можеш да си сложиш малък памучен чорап като ръкавица. Следвайте тези стъпки през щорите с него. Така лесно ще ги избършете с прах.

Този трик ви позволява да поддържате подправките свежи по -дълго

домакински съвети домакински трикове продукти

11. Поддържайте подправките свежи с помощта на кубчета лед

Популярните зелени подправки като магданоз, мента и копър вече не са свежи и сочни след няколко дни. Дори най -добрият хладилник не помага. Можете обаче да ги разпределите в купа между кубчета лед и да ги съхранявате във фризера. Те все още имат добър вкус след няколко седмици.

Ако знаете добри домашни трикове, всичко става по -лесно! Много идеи могат да се използват и в други области на почистване на къщи. С течение на времето ще опознаете по -добре свойствата на простите домакински продукти. Със сигурност ще разработите свои домашни трикове.

Пожелаваме ви, че можете без усилия да постигнете перфектна чистота и комфорт в ежедневието.