Какво всъщност отличава летните дизайнерски идеи от всички останали? Мислите ли за лек текстил, приглушени цветове, естествени материи и разнообразие от цветове? С него със сигурност ще представите слънчевите и топли дни в интериора. Въпреки че този тип дизайн се чувства сезонно специфичен, той също е достатъчно универсален. В резултат на това можете да ги използвате напълно или частично през цялата година. Като част от статията има 9 летни дизайнерски тенденции 2021 г., които ще разпространят топло лятно настроение в интериорния дизайн.

Сините акцентни стени са супер горещи това лято

Идеи за интериорна декорация акцентни повърхности - дизайн

Синьо като морето

Сините нюанси ни напомнят за ясното небе, морето и реките. Свързваме всичко това с лятото. Човек обича да оживява еклектичен дизайн на стаи като този на снимката по -горе със син цвят. В този случай този магически нюанс беше използван като контраст с индустриалните елементи.

Правите силни дизайнерски изявления с големи саксийни растения

Цветна саксия, светла декорация на стаята

Минималистични летни тенденции в дизайна през 2021 г.

Минимализмът, разбира се, не е популярен за първи път тази година. Ясните линии и безпроблемно сливащите се структури поддържат дизайна прост и създават усещане за лекота. Тази година обаче залагат на нещо като прогресивно Минимализъм. В този случай функционалността става много важна. Модерният летен дизайн в този стил в момента включва предимно иновативни стратегии за интегриране на повече слънчева светлина, естествено зелено, цветни акценти. Всъщност тези елементи са много важни за доброто настроение през зимата, нали? Така че задръжте малко от него по-дълго.

Като част от дизайнерските тенденции през 2021 г. хората обичат да комбинират различни естествени материали

Дизайнерски тенденции 2021 модерен интериорен дизайн

Тенденции в естествения дизайн 2021 г.

През лятото се появяваме по -естествено, отколкото през всеки друг сезон. Наистина искаме да станем едно със слънчевата природа и да я преживеем възможно най -интензивно. В дизайна всяка година изпитвате този стремеж по различни начини. В тенденциите в дизайна през 2021 г. се натъкваме на смели комбинации от различни неутрали. С някои много необичайни шарки, едновременно се въвеждат бели, слонова кост, светло сиво, бежово. Тази тенденция е особено забележима в спалнята. Стратегията за въвеждане на цветни акценти включва предимно използването на одеяла, по-малки и по-големи покривки, платнени салфетки, възглавници и завеси.

Поставете акценти с дизайнерски мебели в актуални цветове!

Дизайнерски мебели за декорация на стая

Поставете акценти с индивидуални дизайнерски мебели

Тази вече доказана тенденция празнува голямо завръщане с дизайнерските тенденции 2021 г. Столове, табуретки и дивани в ярки летни цветове могат да бъдат намерени във всички видове жилищни помещения. Ако не искате да купувате нови мебели, можете да адаптирате дизайна си към тези тенденции с подходящи покривала за столове или дивани. Знаете ли всъщност кои са модните цветове за лято 2021? И модните дизайнери, и специалистите в интериорния дизайн залагат на ярко розово, черешово червено, ментово, светло оранжево и кремаво бяло.

В момента често срещаме смесица от екзотични и познати местни декоративни елементи

Декорация на стаята, екзотичен интериор

Уникални естествени парчета

Бихте ли искали да правите вечни изявления в рамките на летния си дизайн? Природата ще присъства в настоящите дизайнерски тенденции през 2021 г. чрез техните находки, които представляват истински произведения на изкуството. Вътрешната декорация с растения е традиционна и в същото време супер модерна. Искате ли да придадете на интериора особено съвременен характер благодарение на това? Изберете скулптурни екзотични растения, които имат оригинални и стилни форми. Можете дори да освежите стая без прозорци с уникални зелени акценти. Това лято съчетавате този естествен дизайн с елементи от бохо или селски стил.

Светлината трябва да се разпространява възможно най -добре във вътрешността!

отворени идеи за интериорен дизайн на жилищно пространство

Лекият текстил в дизайнерските тенденции 2021 г.

Лекият, прозрачен текстил веднага предизвиква асоциации с топли летни нощи. Всички те са на мода това лято. Приятно лятно настроение можете да постигнете с одеяла, завеси и възглавници от лек текстил. Най -добре е да се придържате към настоящата естествена цветова палитра, която вече беше спомената. За зимата можете да комбинирате тези летни материи с по -здрави. По този начин можете да запазите определен летен усет в дома си дори в най -студените дни.

Настоящите тенденции в дизайна за 2021 г. са неутрални, разнообразни и драматични едновременно

Декорация на стаята неутрален интериорен дизайн

Използване на дървесни материали с традиционен и екзотичен усет

Ратан, бамбук, други екзотични дървета за плетени мебели и традиционни масивни парчета се използват паралелно в модерните летни дизайнерски концепции. Крайният резултат изглежда престижен, тропически и летен едновременно. Тази стратегия е идеална за минималистични дизайнерски концепции с по -голямо търсене.

 Растения и черно-бели ивици – неутрални, но много привличащи вниманието акценти

Идеи за интериорен дизайн на Raumdeko

Пуснете възможно най -много слънце във вътрешността

Направете всичко възможно, така че светлината да се разпространява свободно и широко в интериорния дизайн. Разпределението на мебели трябва да бъде подчинено на тази цел. Всички по -големи мебели трябва да са по -близо до вътрешните стени. Нищо не трябва да пречи на красивото разпределение на светлината. В хола можете да окачите светли завеси вместо дебели. В противен случай завесите ще трябва да бъдат дръпнати през деня.

Запазете част от лятното настроение дори през зимата

С тези дизайнерски тенденции 2021 лятното настроение се приравнява на позитивизъм, откритост, радост на живота. Естествените материали и растения биха могли да превърнат и най -тъмната стая в весел оазис. Този нюх се нуждаем още по -спешно през зимата, отколкото през лятото. Защото в студения сезон излизаме по-рядко и е по-трудно да се чувстваме комфортно вкъщи. Затова запазете някои от летните елементи на дизайна и за зимата!

Също така пийте кафето си в стила на дизайнерските тенденции през 2021 г.

Декорация на стаи трапезни маси дизайнерски столове

Като част от съвременните тенденции хората обичат да комбинират тропически и съвременен дизайн

Засадете тенденциите в дизайна на балкона 2021

Модерният жълт цвят грее като слънце в тази сиво -бяла стая

Дизайн тенденции 2021 акценти идеи

Стилът бохо с естествени елементи и неутрални цветове е много актуален

Дизайнерски тенденции 2021 идеи за дървени мебели

Интериорът в класически морски стил продължава да бъде модерен това лято

Тенденции в дизайна Тенденции в интериорната декорация през 2021 г.

Класическите неутрални цветови палитри са подсилени от вълнуващи шарки

Дизайнерски тенденции 2021 неутрални цветове

Внесете буйната природа и по този начин лятото вътре

Природен дизайн засаждане вътре

В настоящите тенденции в дизайна през 2021 г. дървото се предлага в различни форми

отворени идеи за интериорен дизайн на жилищно пространство

Меките контрасти оживяват интериорния дизайн през 2021 г

идеи за интериорни декорации от чист текстил и завеси