Знаете ли, че амарилисът или рицарската звезда могат да растат великолепно във вода? Това е правилното. И при подходящи грижи, амарилисът дори ще цъфти обилно в буркана. Разбира се, луковиците не могат да останат дълго в тази среда, но това е чудесен начин да се насладите на великолепния цъфтеж през зимата, когато всичко останало изглежда мрачно. Ако искате да научите повече за амарилиса в буркани, просто прочетете нататък.

Амарилис в буркан

Амарилис в буркан Съвети за грижа за светлина Местоположение на луковиците на амарилис

Красиво цъфтящо стайно растение

Амарилис в чаша цветя червени домашни растения амарилис луковици

Издърпайте амарилис в чаша

Въпреки че амарилисът обикновено процъфтява като цъфтящо саксийно растение у дома, лесно се вкоренява и расте и във вода. Когато отглеждате амарилис в буркан, важно е да се гарантира, че самият лук не влиза в контакт с водата, тъй като това насърчава гниене. Може би се чудите как работи това? По -долу ще намерите отговора …

Амарилисът може да вирее в буркан 

Амарилис в стъклени цъфтящи домашни растения, лесни за грижи

Ако използвате специален буркан, е много лесно да засадите амарилис в буркана. Въпреки че има специални комплекти, предназначени да направят точно това, в никакъв случай не е необходимо да ги използвате. Всичко, от което се нуждаете, е луковица от амарилис, ваза или буркан, малко по -голям от лука, малко чакъл или камъчета и вода. В някои случаи камъчетата изобщо не са необходими, но ние ги намираме за доста привлекателни.

Амарилисът поставя впечатляващи акценти 

Амарилис в стъклено растение цъфтящи стайни растения

Камъчетата и мъхът са идеални като допълнителна декорация

Амарилис в чаша светло цъфтящи стайни растения

Когато имате всичко необходимо, е време да поставите лука във вазата. Първо, сложете малко чакъл в него. Можете да използвате както камъчета, така и малки декоративни камъни. В зависимост от вида на използвания съд, той може да бъде с дълбочина около 10 см (или 2/3 до 3/4 от чашата) пълен. Някои любители на цветята също обичат да добавят аквариумни въглища към чакъла, за да избегнат миризми. Подгответе лука си, като отрежете всички сухи, кафяви корени. Искате корените на луковицата амарилис да са месести и бели във водата. Сега поставете корена на клубена със страната надолу върху чакълената настилка и го натиснете леко в него, но оставете горната трета на грудката открита. Добавете вода на около 2-3 см под дъното на клубена. Това е важно. Долната страна на луковицата и корените трябва да бъдат единствените части, които ще влязат в контакт с водата. В противен случай лукът ще изгние.

Използвайте специално стъкло за луковиците на амарилис 

Амарилис в буркан Съвети Луковиците от амарилис във водата

Поддържайте амарилиса в буркана

Грижата за амарилиса в буркана започва след засаждането. Поставете чашата си на слънчев перваз на прозореца. Поддържайте температура най-малко 15-23 С., тъй като лукът разчита на топлина. Следете нивото на водата, проверявайте го ежедневно и добавете още, ако е необходимо. Най -добре е да сменяте водата веднъж седмично. В рамките на няколко седмици до около месец трябва да започнете да забелязвате малко кълнове от върха на луковицата на амарилис. Трябва също да видите повече растеж на корените в чакъла. Както при всяко стайно растение, завъртете вазата, за да стимулирате равномерен растеж. Ако всичко върви добре и получава много светлина, вашето растение амарилис в крайна сметка трябва да цъфти. Въпреки това, след като цветята изсъхнат, или ще трябва да пресадите амарилиса в почвата за продължителен растеж, или имате възможност да изхвърлите амарилиса. Jar amaryllis не винаги процъфтява толкова добре, колкото тези, отглеждани в земята, но въпреки това е безпроблемен проект. Въпреки това, ако решите да продължите да отглеждате растението си амарилис, може да отнеме няколко години, за да цъфти отново.

Амарилис във водата

Амарилис в стъкло Амарилис круши във водата

Грижете се правилно за луковиците на амарилис в буркана 

Амарилис в буркан Съвети за грижа за стайни растения Луковици на амарилис

Скоро амарилисовите крушки ще изглеждат така от горната снимка

Поставете амарилиса в стъклото на луковиците на амарилиса във водата

Мъхът и приказните светлини украсяват растенията

Амарилис в буркан Амарилис крушки съветиАмарилис в буркан Съвети за грижа за луковици на амарилис във вода

Украсете жилищното си пространство с цъфтеж Амарилис в буркан

Амарилис в чаша червени цветя Амарилис в буркан Съвети за грижа за цъфтящи стайни растения Луковици на амарилис Амарилис в буркан Съвети за грижа за цъфтящи стайни растения перваза на прозореца Амарилис в буркан Съвети за грижа за цъфтящи стайни растения Амарилис в буркан Съвети за грижа Декорация на маса Амарилис крушки Амарилис в стъклени цъфтящи стайни растения