Темата „околната среда“ е естествена част от нашето ежедневие. Все повече хора стават дълбоко осъзнати за собствената си отговорност да спасят нашата планета и по този начин дори нас самите. Но също така става все по -сложно да се знае наистина кое е добро и кое е лошо. Голямо предизвикателство за хората, които наистина искат да направят нещо за природата, е фалшивата и подвеждаща информация, която се разпространява от различни медийни канали. Ето защо ние се стремим на нашия уебсайт да разгледаме, наред с други неща, важните здравни теми в нашите статии. Тук бихме искали да обсъдим по -подробно темата за чашите за кафе от бамбук.

Чашите за кафе от бамбук са модерни, но са и здрави?

чаша за кафе за здравословен живот бамбук

Какъв е проблемът с чашите за многократна употреба така или иначе?

Проблемът с чашите за многократна употреба е почти естествен за повечето хора. Но нека си припомним най-важните неща. Вие трябва да решите проблема с чашите за еднократна употреба! Очевидно много хора не могат да се насладят на кафето в движение.

Това ви спестява време и цялото нещо също има определен специален нюх. Това е просто типичен начин на живот, без който не искате да се справяте толкова лесно. Разбира се, има метални и порцеланови чаши за многократна употреба, които можете да вземете със себе си. В дългосрочен план ще спестите пари в резултат на това, но има и фактори, които говорят против това. Първо, наистина е трудно да носите със себе си цял ден малко по -трудните порцеланови и метални чаши за многократна употреба. Чашите за кафе от бамбук трябва да бъдат по -добра алтернатива. Да видим защо …

До каква степен чашите за кафе от бамбук наистина са направени от бамбук?

чаша за кафе бамбукова чаша бамбуково кафе удоволствие

Предимствата на чашата за кафе от бамбук според производителя

Според производителя на бамбукови чаши за кафе, те са също толкова екологични, колкото порцелановите и металните чаши. Още повече, защото са лесни за рециклиране. Но те също са леки и затова могат да се носят по -лесно. Но наистина ли всички тези предимства са потвърдени на практика? Според критиците не е така, а дори се казва, че има някои други скрити опасности за здравето ни.

Всъщност има много пластмаса в бамбуковите чаши 

чаша за кафе бамбук еднорог вдъхновение

Меламинова смола, други лепила и видове пластмаси

Няколко тестови продукта показаха, че чашите за кафе от бамбук далеч не са направени само от бамбук. Те също така съдържат много висок процент пластмаса, най -вече поради причината, че иначе бамбукът не може да бъде оформен по този начин. За да се залепят тези чаши, трябва да използвате някакъв вид лепило. Това се нарича меламинова смола и е доста вредно за вашето здраве. Той се отделя особено бързо при по -високи температури и остава в напитката. Колкото повече използвате бамбуковата чаша за кафе, толкова по -вредна става. Делът на тази меламинова смола се различава от продукт на продукт и в някои дори доминира.

Има разлики между различните марки! 

чаша за кафе бамбук зелено розово

Каква би била наистина екологично чиста алтернатива??

Истинска екологосъобразна алтернатива биха били лесно достъпните депа за рециклируеми чаши за кафе. В момента има градове с такива системи, но има отделни точки за различни видове чаши. Твърде сложно! Това също трябва да бъде опростено и стандартизирано. Веднага след като хората могат да подадат използваните си чаши за многократна употреба на всеки ъгъл, те, разбира се, ще бъдат използвани по -често. Това е страхотна система за депозиране, която, наред с други неща, ще позволи добре почистването на чашите. Защото това също е много важно. Чашите за многократна употреба трябва да се дезинфекцират и почистват много старателно. В противен случай те могат да бъдат опасни за здравето.

Прочетете тестовете онлайн, преди да купите чаши от бамбук!

идеи за чаша за кафе бамбук лилаво и сиво идеи

Отговорите на критиките

Разбира се, има голяма разлика между различните производители на чаши за кафе от бамбук. Делът на меламиновата смола е различен във всеки случай. Ако това е по -малко и спазвате определени правила, чашите за кафе от бамбук са добър вариант. Напитката не трябва да се налива прекалено гореща, тъй като по -специално топлината насърчава отделянето на меламинова смола в напитката. Например, ако получите любимата си топла напитка в кафене, тя първо трябва да остане в тенджера или порцеланова халба за поне няколко секунди. След това може да се излее във вашата бамбукова чаша.

Няма чаши, направени само от бамбук!

чаша за кафе бамбук портокал и кактуси

Наистина ли чашите за кафе от бамбук могат да се рециклират??

Подобна е ситуацията с рециклируемостта на бамбуковите чаши. Много бамбукови чаши за кафе не могат да бъдат рециклирани, както си мислят много хора. Причината отново е голямото количество пластмаса в него. Така че това наистина изглежда маркетингова лъжа в повечето случаи. В момента има много различни тестове на продукти в интернет и можете да проверите техните критерии.

Капаците също са изработени от пластмаса!

чаша за кафе бамбук страхотна тема бамбукова чаша

Критика на екологичния аргумент в маркетинга!

Случаят с бамбуковите чаши е важен за по -голям проблем в нашето общество. Страховете ни от екологичната катастрофа се използват всеки ден от много различни маркетингови експерти. Отново ни се предлагат продукти, които твърдят, че са лесни за обработка и причиняват по -малко вреда на околната среда. Това обаче не винаги е така. Купуваме скъпи продукти, които понякога са дори по-вредни за нашето благосъстояние от евтините. Решението: Разчитайте на вашата логика и научете за популярни продукти, например за техния произход, производство и разпространение. Купувайте все по -съзнателно. Това е правилният начин за борба с този тип маркетинг и постигане на по -добър начин на живот.

Не трябва да вярвате твърде много на рекламите!

идеи за чаша за кафе бамбук

Чаши за кафе, направени от бамбукови точки с добър дизайн

лилава халба чаша за кафе бамбук

Всъщност не всички добре рекламирани продукти си заслужават

лилави и оранжеви идеи чаша за кафе бамбук

Маркетинговите трикове за бамбукови чаши са подвеждащи по много начини

чаша за кафе в морски стил бамбук

Добре е капакът да не е от бамбук!

чаша за кафе неутрални цветове бамбук