Вече няколко години тенденцията е към ярък и естествен начин на живот. Естествените материали доминират в мебелите, а светлите варианти се увеличават. Показваме как тази тенденция може да бъде приложена у дома само с няколко стъпки.

Дневната светлина е от решаващо значение за благосъстоянието в къщите. Безпрепятствената гледка също ви кани да мечтаете.

Тенденция на светъл живот, здрав и красив Gepp_Fensterhandel

Windows играе важна роля в светлия живот. Прозорците от пода до тавана често се използват в нови сгради. Изследванията показват колко важна е дневната светлина в къщата за благосъстоянието на жителите. Синдромът на болната сграда е известен от 80 -те години на миналия век. Засегнатите хора имат оплаквания, стига да са вътре в стаята. Ако го оставите отново, симптомите ще изчезнат. Оплакванията са например:

  • умора,
  • повишено главоболие,
  • повишена липса на концентрация.

Въпреки че тези ефекти са известни от 80-те години на миналия век, в немските къщи често има твърде малко дневна светлина. Това показва колко здравословна е много дневна светлина в живота. Хормоните на доброто настроение като сератонин и норепинефрин се произвеждат все повече и хормонът на съня се потиска. Дори в стари сгради Реализирайте евтино прозорци от пода до тавана или по-големи пластмасови прозорци и повече светлина в къщата. Освен това големите и много прозорци позволяват ефективна вентилация и подобряват качеството на въздуха в помещението.

Използвайте перфектно завесите

Завесите рамкират прозорец и поглъщат шумове в една стая. Това са добри причини да използвате завеси. Те обаче могат да поглъщат светлината през тъмни и твърди материали. Или намалете усещането за пространство с прекалено ниска перде. Тези, които не се налага да разчитат на завесите, за да попречат напълно на гледката в една стая, могат да изберат полупрозрачни и по-светли материи в светли цветове. Ако искате да предотвратите проблясъци, можете да инсталирате и ролетни щори. Ако е необходимо, те предотвратяват проникването в дома. Завесата не е прикрепена директно над прозореца, а е поставена високо близо до тавана. Това визуално разтяга стаята и прозореца.

Изберете естествени цветове

Светлите цветове на стената и на мебелите отразяват светлината. Тъмните цветове на стените и мебелите абсорбират светлината. Ако искате да живеете възможно най -ярко и приятелски, можете да използвате светли цветове. Чисто бялото като цвят на стената все повече изчезва от жилищните сгради. Вместо това меките естествени тонове осигуряват допълнителна релаксация. Актуалните тенденции са светлосиви тонове, зелено, синьо или розово. Само боядисана стена в една стая създава нова атмосфера в стаята. В случай на несигурност, цветовете могат да се смесват по -светли чрез добавяне на бяло. Цветовете стават по -малко забележими. Всеки, който е много загрижен за боядисването на стени, трябва да изясни: Стената може да бъде пребоядисана бързо. По -силните цветове умело поставят акценти в стаята. Детайли като снимки или калъфки за възглавници в съвпадащи, но силни цветове осигуряват жизненост. Ако имате деликатно сиво-зелено на стената, най-добре е да разпределите възглавници в по-тъмно зелено и сиво в стаята. Светло сиво на стената може да се смеси с червени и оранжеви детайли в стаята.

Смелост да използвате цвят. Всеки, който някога се е осмелявал да експериментира с цвят в живота, бързо ще разбере, че животът с цвят е по -красив.

Тенденция ярък живот здрав и красив Roseblade_Fensterhandel

Боядисвайте мебели

Ако искате да смените стая, не е нужно да сменяте всяко парче. Много мебели могат да бъдат пренаредени, залепени или пребоядисани. Има висококачествени фолиа, които бързо придават на мебелите нов облик. Дървените мебели могат да бъдат шлайфани или шлайфани и след това боядисани в различен цвят. Цветовете с тебешир са малко по -лесни за използване от боите. Те дори не трябва да шлайфат стара боя. Цветът може да се нанесе след шлайфане. След това цветът може да стане по -устойчив с восък. Боите с тебешир могат да се използват за препроектиране не само на дървени мебели, но и на други материали бързо и лесно. Често пастелните цветове вървят много добре с тенденцията за ярък живот.

Използвайте целенасочено растенията

Растенията правят къщата уютно място. Въпреки това, предупреждава Университет за приложни науки в Кил преди да поставите всяко растение във всяка стая. В спалнята трябва да има малко растения поради отделянето на въглероден диоксид. Тук би било подходящо следното:

  • Бромелии
  • Орхидеи
  • Лък коноп
  • алое

Трябва да се вземат предвид алергиите, както и факта, че силно ухаещите стайни растения често не са евтини. Зелените растения, от друга страна, се препоръчват, тъй като подобряват качеството на въздуха в помещенията. Те абсорбират прахови частици и пречистват въздуха. За това обаче растенията трябва редовно да се почистват от прах и да се почистват. Освен това постоянната вентилация е също толкова важна за стайните растения. Всекидневните трябва да се проветряват веднъж сутрин за пет минути. Следователно растенията никога не трябва да са на перваза на прозореца, тъй като прозорецът е напълно отворен за редовна вентилация с удар. Това е възможно само по неусложнен начин всеки ден с безплатен перваз на прозореца. Спалните трябва да се проветряват за пет минути сутрин и вечер. Банята и кухнята трябва да се проветряват за кратко след всяка употреба, така че качеството на въздуха да е винаги добро.

Тенденция ярък живот здравословен и красив орхидея вътрешен климат

Не забравяйте пода

Подът също може да погълне яркостта и да придаде на помещението мрачна атмосфера. Светлият под, от друга страна, придава на помещението лекота. Не винаги е възможно напълно да се смени под. Но един под може да бъде боядисан. Светъл килим е поставен върху по-тъмен дървен под, прекъсвайки тъмната цветова схема. Между другото, плочките също могат да бъдат боядисани или залепени. Има много висококачествени фолиа за плочки. Важно е размерът на истинските плочки да съответства на плочките върху фолиото. Боята с тебешир също е по -трайна и гъвкава опция за пода. Тъй като подовите и стенните плочки могат лесно да бъдат боядисани с бои с тебешир. На плочките може да се създаде голямо разнообразие от модели с помощта на шаблон. Последващ защитен слой прави цвета устойчив на плочките.

Едноцветните плочки могат да бъдат подобрени с боя за креда, десния шаблон и малко време.

Тенденция за ярък живот, здрав и красив Free_Fensterhandel

Експериментирайте и се чувствайте добре

Вашият собствен дом трябва да бъде място за благополучие. За да постигнете това, си струва да експериментирате с тенденциите и да променяте малките детайли. По -лек живот може да се реализира на много малки стъпки. Чувството за добро е гарантирано.

Тенденция към ярки, здравословни и красиви естествени и светли кухненски мебели

Снимки:

Фигура 1: pixabay.com © Анастасия Геп (CCO Creative Commons)

Фигура 2: pixabay.com © Dizzy Roseblade (CCO Creative Commons)

Фигура 3: pixabay.com © Dizzy Roseblade (CCO Creative Commons)

Фигура 4: pixabay.com © Безплатни снимки (CCO Creative Commons)