Имате ли вече шума за Бестселър на Мари Кондо забележка? Или дори изпробвате умни съвети на автора за почистване за себе си? Ако не сте чували за това или нямате собствен опит, значи сте попаднали на правилното място. Защото днес става въпрос за „метода KonMari“ и как можете да го почистите перфектно, като в същото време се отървете от всичко излишно и неизползваемо.

Бихте ли искали да се отървете и от замърсени обекти? Тогава практическите съвети за подреждане от популярната книга на Мари Кондос „Магическо почистване – Как правилното подреждане променя живота ви“ определено ще ви помогнат. В книжарницата струва само 9,99 евро и всеки един цент си заслужава. Разбира се, можете също да намерите много за популярния метод за почистване в YouTube. Обобщихме най -важните неща в тази публикация и бихме искали да ги споделим. Какви са принципите на метода KonMari и кой е най -добрият начин за сгъване на дрехи? Останете с нас и разберете повече.

Повече ред и спокойствие с “метода KonMari” 

скрин подредени дрехи метод конмари

Вътрешен мир и яснота чрез “метода KonMari”

Известният японски консултант по поръчки, който междувременно вече провежда курсове и семинари за правилното изхвърляне и подреждане, учи, че външното разстройство има много общо с вътрешната несигурност и безпокойство. За разлика от това, добре подреден дом е отправна точка за повече вътрешен ред и яснота.

Разбира се, изчистването на лични неща е много специфичен процес и не трябва да бъде принуждаван, а винаги идва от вътрешно желание. Ако сте готови за това, той ще работи безпроблемно и без излишен стрес.

Подредете кухненските шкафове по метода KonMari

подреждане на рафтове метод конмари

Един от принципите за подреждане според Мари Кондо всъщност е правилното изхвърляне. И тези два процеса – изкривяване и подреждане – никога не трябва да се смесват или извършват едновременно. Но напротив! Първо, всички, но наистина всички елементи са подредени по категории, а не по стаи. Винаги започвате с нещата, които са най-малко емоционално заредени – дрехи, книги и т.н. и си проправяте път през документи, коефициенти и краища и спомени.

Окачването и сгъването на дрехите е много важно

изчистване на гардероба, подреждане на метода конмари

Едва тогава започвате с действителната поръчка. По време на цялата операция по почистване би било оптимално да сте сами и да не слушате силна или емоционална музика, за да можете да останете със себе си. Това е единственият начин спокойно и най -вече много съзнателно да се прецени кои обекти трябва да бъдат изчистени и кои не. И как всъщност решавате за това? Е, нещо подобно не е лесно за всички. „Методът KonMari“ също ви помага да практикувате това и по този начин да научите повече за себе си. В същото време се отделяте от стари, неизползваеми неща, които лежат из дома или офиса ви и ненужно нарушават концентрацията и спокойствието ви.

Минималистично изкуство на живот, основано на метода „КонМари“

метод на komari почистване със система

Най-важните съвети за почистване на Мари Кондо с един поглед:

  • Първо започнете с по-малко емоционално заредени предмети, като книги или дрехи. И накрая има сувенири като детски занаяти, празнични сувенири и снимки.
  • Подредете по категории и напълно. Подредете всички елементи от една категория на купчини на пода или на леглата, за да получите по -добър преглед.
  • Много важно при подреждането: вземете всяко едно нещо в ръцете си и се запитайте какво чувствате. Ако това е радост и имате добро усещане, обектът може да остане.
  • Всичко, което остава, трябва да има свое постоянно място – ключове, дрехи, обувки и т.н..
  • Приберете веднага използваните неща – това спестява време и не е необходимо да се подрежда отново често и за дълго време.
  • Винаги прибирайте всичко и го поддържайте възможно най -практично! Според Мари Кондо, това означава да избирате разумно местата за съхранение и контейнерите. Нещата, от които се нуждаете по -често, трябва бързо и лесно да се прибират, а тези, от които се нуждаете само рядко или в различен сезон, може да са малко по -трудни за достигане.

Сгъване на дрехи със система

сгъване на тениска по метод konmari

И? Какво мислите за „метода KonMari“? Искате ли сами да ги изпробвате? В началото всичко звучи малко прекалено и може да отнеме много време, но определено си струва да се опита. Изобщо не се казва, че трябва да правите абсолютно всичко точно както е описано в книгата. Помислете за метода по -скоро като колекция от умни съвети и предложения, които ще ви помогнат да станете по -информирани и да преосмислите поведението си при покупка и потребление.

Модерният метод за почистване е забележителен, минималистичен подход, който можете да използвате не само в бита и обзавеждането, но и в живота като цяло.

И ако се чудите какво да правите с изхвърлените боклуци предмети и дрехи, веднага ще ви дадем няколко идеи:

  • Организирайте размяна на парти
  • Продайте нещата в интернет
  • Дарете това на благотворителни организации

Така че, възползвайте се от забележителния „метод KonMari“, отървете се от стари неща и поведение и пренаредете живота си!

Дълбокото измиване и правилното подреждане са полезни за душата

метод konmari подреждане на кутии за съхранение хол

Сгънати по този начин, дрехите заемат по -малко място в килера

чорапи кърпи сгъваеми килери подреждане метод конмари

сгъване на дрехи заедно метод конмари

  Правилно сгънатите дрехи трябва да могат да стоят вертикално

сгъване на дрехи метод конмарие

Същото важи и за чорапите, между другото …

чорапи сгънете метод конмари дрехи почистване

Спестяващо място решение за вашите чанти

гардероб организира чанти цветове конмари метод

Яснота в килера, яснота в ума!

спалня гардероб почистване метод конмари    Блузи

Можете да кажете същото за бюрото си

добре организиран бюро метод конмари

Това трябва да бъде подредено и декорирано според вашите собствени нужди

метод konmari домашен офис почистване на стайни растения

бюро организира метод конмари

А какво ще кажете за вашите нощни конзоли?  

нощна конзола настолна лампа бели рози метод конмари

Подредете кухненските рафтове по метода „KonMari“

поръчайте кухненски метод конмари