COVID-19 представлява безпрецедентно предизвикателство за университетите и студентите по целия свят. Всички ние трябва да се променим и адаптираме бързо. С тези промени идва страх, мъка и стрес. Първата стъпка е да признаете тези чувства и след това да предприемете малки, но осезаеми действия, за да ги обработите.

онлайн инструменти за дистанционно обучение

Неочаквани предизвикателства

Ако сте нов в дистанционното обучение, тогава може да се сблъскате с някои неочаквани предизвикателства, които не сте очаквали. Сред нещата, които не сте очаквали, може да има:

  • Чувствате се тъжен, самотен или изолиран.
  • Занятията са онлайн, мислехте, че ще бъде лично.

Съвети за преодоляване на предизвикателството

Уверете се, че имате добро място за учене и оставете време да го настроите преди лекциите си. E-Solutions ви подкрепя с технически въпроси. Опитайте онлайн курсове като тези от Подгответе се.

Разберете, че когато се чувствате тъжни, това също е нормално

Шансовете са, че сте си представяли учебната година по определен начин, предвиждайки връзките, които ще направите. Бихте помислили какво искате да постигнете и сте се подготвили. Ситуацията през 2020 г. се промени и се превърна в луд сюжет на научнофантастичен филм. Само сценаристи на Холивуд биха могли да измислят това и това със сигурност не е нещо, което някой от нас би могъл да си представи. Чувството на тъга, което изпитвате, не се различава от обичайната загуба, която може да почувствате, когато загубите нещо, за което сте се надявали. Тези, които са преживели това преди, знаят, че тези чувства са временни и силата им ще намалее с времето. Ако това не се случи, ние, разбира се, препоръчваме да говорите с вашия семеен лекар или психолог, ако познавате такъв. Някои студенти могат да получат достъп до безплатни консултантски услуги онлайн, лично (в зависимост от ограниченията на COVID) и по телефона.

дистанционно обучение covid-19

Нормално е да поставяте под въпрос решенията си

Може дори да се съмнявате в решението си да учите тази година или дали ще завършите успешно годината. Тези чувства са обичайни и нормални и се надяваме да бъдат временни с подходящата подкрепа. Отнема време, за да се приспособите, така че бъдете мили със себе си и с учителите си. Онлайн събитията са нещо, за което имате малко време да се подготвите. Бъдете любезни с вашите учители, бъдете търпеливи с технологиите и се обърнете към многобройните мрежи за поддръжка, когато нещата не вървят добре от технологична гледна точка.

Когато се чувствате самотни или изоставени

Имайте предвид, че не сте сами. Точно както при преподаването лице в лице, вашите учители, лектори и ръководители на курсове са там, за да ви помогнат. Качи се при нея "Здравейте", представи си. Правете същите неща, които обикновено правите. Използвайте форума, използвайте имейл и посещавайте онлайн срещи. Опознайте съучениците си, но наистина. Ако във вашия клас има група във Facebook, трябва да се присъедините. Ако няма група, трябва да започнете сами. Бъдете смели и се представете във форумите и темите. Намерете общи интереси и други прилики. Със сигурност има едно общо нещо, което всички вие имате и което всички ние изпитваме сега. Останете свързани с приятелите и семейството си. Може да е лесно да се съсредоточите върху обучението си сега, но социалната ви връзка с другите никога не е била по -важна. Правете снимки, използвайте FaceTime, свързвайте се в социалните медии, вдигайте телефона си или дори отидете по старомоден начин и напишете писмо.

дистанционно

Други стратегии за справяне с COVID-19

Поддържането и култивирането на хобита е важно през това време. Има много дейности, до които можете да получите достъп безплатно от разстояние. Ето няколко идеи, за да започнете:

  • Запишете се за онлайн курс
  • Посетете виртуален музей
  • Прочетете електронна книга
  • Разгледайте онлайн сафари
  • Започнете да изучавате нов език
  • Гледайте онлайн концерт на живо
  • Опитайте нов танц.

Можете също да поддържате някои от тези неща физически активни. Има много безплатни ресурси онлайн, ако решите да се огледате.

Управление на стреса и справяне

Помислете за период от миналото, когато трябваше да се справите с неща, които не вървят по план. Тогава какво направи, което ти помогна? Говорили ли сте с лекар, обсъждали ли сте го с приятели, занимавали ли сте се с приятни занимания като изкуство или музика или сте правили нещо релаксиращо? Мисленето за справяне с ресурсите, които сте използвали успешно в миналото, и прилагането им към настоящата ситуация може да бъде полезно за управление на настоящите нива на стрес и предизвикателства.

успешно дистанционно обучение

Останете мотивирани с дистанционното обучение

Използвайте своя график за планиране на графика или своя ученически дневник. Напишете списък със задачи, а също и обратното – списък с нещата, които сте направили. Запишете целите си за годината. Инвестирането на вашето време в обучението може да се окаже полезно разсейване и също така е стратегия за справяне. Той също така използва добре времето ви, тъй като все пак трябва да сте вкъщи. Що се отнася до онлайн обучението, фокусирайте се върху това, което работи добре, а не върху това, което изобщо не работи. Какво може да ви свърши работа в онлайн средата – спестявате ли време за шофиране? Пари за градски транспорт? Може също да не се налага да се тревожите за намиране на място за паркиране. Може дори да откриете, че има по -малко разсейвания, за да преминете през важната работа, която трябва да се свърши тази година. Практически неща, които биха могли да помогнат на вашата учебна среда: добро осветление, удобно място за учене, тихо място за работа. Значи трябва да стоите вкъщи? Да видите това като избор, а не нещо, към което сте се ангажирали, ще допринесе за вашето благополучие. Помислете как вашите собствени действия и поведението у дома ще бъдат от полза за другите, особено за тези, които са по -застрашени, особено за възрастните хора или тези, които са хронично болни.

дистанционно обучение у дома