Знаете ли какво означава терминът „котешко кафе“? Това всъщност е вид кафе, което е високо ценено заради вкуса си, но няма нищо общо с домашната котка. Животното, отговорно за най -скъпото кафе в света, се нарича Fleckenmusang и е родом от Индонезия, по -точно на индонезийските острови Сулавеси, Суматра и Ява.

Котешко кафе – най -скъпото кафе в света

Kopi Luwak Coffee Price Cat Cat Най -скъпото кафе в света

Тъй като Fleckenmusang е известен също като азиатска или индонезийска пълзяща котка, това вероятно е причината най -скъпото кафе в света да се нарича също котешко кафе в Германия. Истинското му име е Копи Лувак. Копи всъщност е думата за кафе на индонезийски, а Лувак произлиза от името на промъкната котка, а именно Мусанг Лувак.

Fleckenmusangs са отговорни за най -скъпия вид кафе в света

Kopi Luwak кафе котка кафе най -скъпото кафе дива котка котка

Кафе Kopi Luwak

Kopi Luwak кафе купуват котешко кафе най -скъпото кафе

Но как се приготвя хубавото кафе Kopi Luwak??

Отговорът на въпроса може всъщност да бъде изумителен и отвратителен. Котешкото кафе обаче се прави от екскрементите на пулпата от петна. Да, правилно сте разбрали. Kopi Luwak, най -скъпото кафе в света, е кафе, приготвено от изпражненията на пълзящи котки.

Този нощен бозайник се е считал за вредител, а в днешно време е много ценен. Но как се промени това??

Fleckenmussangs обичат да ядат кафе череши

Kopi Luwak Coffee Katzenkaffee най -скъпото кафе в света Кафе череши Fleckenmusang

За да се разбере потресаващо скъпият кафе специалитет, приготвен от котешки изпражнения, първо трябва да се познава добре растението за кафе.

Кафените зърна, които смиламе в кафе, всъщност изобщо не са зърна, а семена. Тези семена идват от кръглите червеникави плодове на растението кафе, тропически храст, роден в Азия и Африка. Наричани още кафе череши, тези плодове са сладки и, подобно на семената им, имат високо съдържание на кофеин.

Знаете ли всъщност как изглежда растението за кафе?

Kopi Luwak кафе котешко кафе най -скъпото кафе в света завод за кафе

Индонезийските петнисти мусанги всъщност са единствените пълзящи котки, които ядат вишни от кафе. Те могат само да смилат пулпата, а семената или бобът се екскретират неразградени. След това кафените зърна се събират от изпражненията, измиват се, изпичат, смилат и варят. Вкусът им се променя от храносмилателните ензими на котките клоуни и се нарича земни, „заплесневели“, меки и не толкова горчиви, колкото тези на другите видове кафе.

Резултатът е най -скъпото кафе в света. Един килограм печено котешко кафе струва от 75 евро в Индонезия и изненадващо от 220 евро в Европа.

Плодовете на кафето са малки и червени и се наричат ​​още кафеви череши

Kopi Luwak coffee cat coffee най -скъпото кафе в света кафе растение кафе череши

Кафе, приготвено от изпражненията на пълзящи котки

Kopi Luwak кафе купуват котешко кафе най -скъпото кафе изпражнения

Как ви хрумна идеята да събирате несмлени кафеени зърна от скрити котешки изпражнения??

Произходът на Кафе Kopi Luwak се връщат към колониалната Индонезия, където местните фермери управляват плантации за кафе в Холандия. Популярността на кафето нараства бързо през 1800 -те години. За да задоволят нарасналото търсене, холандците забраниха на индонезийските фермери да произвеждат или продават боба за местните пазари. Прибирането на боба от изпражненията беше един от начините за забрана на колонизатора, тъй като холандците нямаха монопол върху животинските тор.

Индонезийските фермери установиха, че несмилаемите семена са относително чисти, тъй като са защитени от дълготраен слой от зърното на кафето (ендокарпа).

Когато семената се измият и изпекат, те се стилизират допълнително и са готови за варене. Резултатът беше вкусна, ароматна варя, която бързо се хвана на индонезийските острови.

Мусанг Лувак са родом от островите Суматра, Салавеси и Ява

Kopi Luwak купуват кафе котка кафе най -скъпото кафе wild crawl cat кафе череши

Кафе, приготвено от изпражнения или все още наричано какавично кафе

Kopi Luwak кафе цена коте кафе най -скъпото кафе кака кава

Това е най-скъпото кафе в света!

Kopi Luwak Coffee Price Cat Cat Най -скъпото кафе Индонезия

Наистина ли кафето Kopi Luwak има по -добър вкус от нормалното кафе?

Но наистина ли най -скъпото кафе в света има много по -добър вкус от нормалното кафе, което познаваме? И ако да, защо?

Това разбира се е въпрос на вкус. Но защо котешкото кафе трябва да има много по -добър вкус от нормалното кафе? Това е важен въпрос, защото точно това го прави изключително скъп.

Така че първата причина е естественият избор на скритите котки да ядат кои черешови кафе да ядат. Вие избирате само зрелите и най -добрите плодове, което означава, че семената им са с най -високо качество.

Как всъщност вкусва Kopi Liuwak Koffee?

Kopi Luwak кафе котешко кафе най -скъпото кафе какао кафе

След това следват химичните реакции, в които участват семената в храносмилателния тракт на петнистия мусанг. Храносмилателните ензими проникват в кафените зърна и променят вкуса им, като допълнително разграждат протеините на зърната. Тъй като кафените зърна прекарват един и половина до два дни в чревния тракт на животното, те също преминават през своеобразен процес на малцоване. Така семената започват да покълват и малцът ги прави малко по -сладки.

Резултатът е деликатно кафе с уникален вкус, който е много по -малко горчив от повечето други видове кафе и има особено приятен аромат.

Kopi Luwak – най -скъпото кафе в света

Kopi Luwak кафе купуват кафе за котки най -скъпото кафе какао

Етично ли е производството на “кафе от кака” спрямо животните?

Въпреки че петнистите мусанги вече не се считат за вредители, картината не се е променила много за тях. Индонезийските пълзящи котки вече не се унищожават, но се хващат и държат в клетки на плантации за кафе. Те се използват за по -бързо и лесно производство на кафе Kopi Luwak, а също така служат като туристическа атракция. Тези животни често живеят в мрачни условия, които не са нито хигиенични, нито благоприятни за животните. Тези условия на живот имат отрицателно въздействие върху хванатите котки клоуни и причиняват стрес, болести и по-висока смъртност при животните..

Котешко кафе от говеда в плен, хранени от хора, се нарича „фалшиво“

Kopi Luwak кафе котка кафе най -скъпото кафе промъкна котка уловена

За да увеличат броя на кафе на зърна в изпражненията на животните, земеделските производители често хранят хванати котки с череши с кафе вместо с разнообразна диета. Това има отрицателен ефект върху храносмилането на животните и върху качеството на боба. Освен това заловените животни нямат възможност сами да избират най -добрите череши за кафе. Ето защо цената на кафето Kopi Luwak, приготвено от уловени мустанг мустанг, е много по -ниска от тази на кафето Kopi Luwak, направено от диви пълзящи котки, което може да достигне цена от над 600 евро.

Тази експлоатация на Fleckenmusang предизвика известна реакция, като организациите за защита на животните насърчаваха хората да купуват само кафе Kopi Luwak, направено от изпражненията на диви пълзящи котки. Проблемът е, че при внос няма контрол откъде всъщност идва котешкото кафе. Така че не можете да проверите дали скъпото кафе Kopi Luwak наистина идва от диви пълзящи котки или не.

Фекалното кафе, приготвено от диви врани, е известно като най-доброто кафе в света и следователно и най-скъпото

Kopi Luwak Coffee Katzenkaffee Sneak Cat Patch Musang

Насладете се на любимия си вид кафе и започнете новия ден както винаги със сутрешното си кафе. Цената не е важна, основното е, че ви харесва!

Насладете се на сутрешното си кафе, дори и да не е Kopi Luwak!

Kopi Luwak Coffee Price Cat Coffee Сутрешно кафе