Любов-четирибуквената дума е това, което ни прави истински човек! Това е чувство на желание, страст и постоянна привързаност към друг човек. Въпреки че „любовта“ може да се случи с всеки, включително със семейството и приятелите ви, тя по -често се свързва със сродна душа или партньор в живота. В тяхно присъствие изпитвате странно, неописуемо усещане, което може да ви донесе пеперуди в корема.

Най -лошата част от това да си влюбен е сложността му да се изрази с думи. Не можете директно да им кажете „обичам те“, особено ако не сте сигурни относно взаимността им. Също така ни е твърде трудно да изложим вътрешните си емоции в прости изречения, защото любовта е твърде дълбока! За да подредим нещата за вас, ние сме събрали набор от любовни цитати от известни хора, които всички са се влюбили и възкръснали!

Любовни цитати

Значението на цитати за любовта:

Често ни е твърде трудно да формулираме чувствата си и да ги изразим директно на човека. Въпреки че може да бъде изпратено просто съобщение като „Липсваш ми“ или „Обичам те толкова много“, то не успява да създаде правилното въздействие. Тук любовните цитати оказват съществено значение. Те са формулирани с красиви и практични формулировки, за да изразят творчески вашите съкровени мисли, без страх от отхвърляне.

Разгледайте тези красиви любовни цитати, които със сигурност ще разпространят магията на любовта между вас и партньора ви:

Известни любовни цитати от известни хора:

По -долу са изброени някои от най -добрите любовни цитати на английски, които гарантирано ще ви изиграят амура! Тази съкровищница от остроумни и философски любовни фрази също ви учи за различни любовни преживявания като щастие, тъга, гняв и т.н..,

1. Цитати на Уилям Шекспир за любовта:

Говорейки за любов, как можем да пропуснем да споменем Уилям Шекспир! Считан за един от най -големите английски автори и драматурзи, Шекспир е гений, що се отнася до темата за любовта. В пиеси като „Ромео и Жулиета“, „Отело“, „Както ти харесва“, както и в много други сонети, можем да намерим повтарящата се тема за романтика и любов. Любовните му цитати са толкова популярни, че често се използват като сватбени обети и предложения, дори и в днешно време.

 • „Любовта е сляпа и влюбените не могат да видят красивите глупости, които самите извършват.“ – Венецианският търговец
 • “Гледката на влюбените храни влюбените.” – Както ви харесва
 • „Любовта гледа не с очите, а с ума и затова криловидният Купидон е нарисуван на сляпо.“ – Мечта за лятна нощ
 • “Любовта е дим и се създава с дима на въздишки.” – Ромео и Жулиета
 • „Влюбените могат да правят любовните си ритуали от собствените си красавици“ – Ромео и Жулиета

2. Любовни цитати на Гаутама Буда:

Ученията на Гаутама Буда са пълни с любов, състрадание и радост от живота. Според него истинската любов не означава да намерите партньора на мечтите си. За да бъде една връзка „истинска“, тя трябва да проявява качества на щастие, доброта и свобода. Буда също така учи как да водим перфектен любовен живот, като развиваме навика за задълбочено разбиране един на друг, своите страдания, щастието си, заедно с това да им даваме свобода. Ето някои от най -добрите му цитати за дълбока любов, които ни вдъхновяват:

 • Няма нищо по -ужасно от навика на съмнение. Съмнението разделя хората. Това е отрова, която разпада приятелствата и скъсва приятните отношения. Това е трън, който дразни и боли; това е меч, който убива.
 • Можете да търсите в цялата вселена за някой, който е по -достоен за вашата любов и обич, отколкото вие самите, и този човек не може да бъде намерен никъде. Вие, както и всички в цялата вселена, заслужавате вашата любов и обич.
 • Омразата не престава чрез омраза по всяко време. Омразата спира чрез любовта. Това е непроменен закон.
 • В крайна сметка само три неща имат значение: колко обичаш, колко кротко живееш и колко грациозно се отказваш от неща, които не са предназначени за теб.
 • Излъчва безгранична любов към целия свят – отгоре, отдолу и отпред – безпрепятствено, без лоша воля, без вражда.

3. Любовни цитати от Джон Кийтс:

Кийтс е един от известните английски поети от романтичния период. Точно като другите поети от неговото поколение, той също използва темите за любовта и красотата в повечето си творби. Поезията на Кийтс обаче е много по-различна от останалите негови връстници, тъй като те са емоции, преживявани от себе си, отколкото чисто въображение. Той също се занимава с много борби в любовния си живот, което е много очевидно в неговата поезия. Неговите истински любовни цитати показват меланхоличен поглед към света и чувство на безнадеждност.

 • Любовта ми е егоистична. Не мога да дишам без теб.
 • Нещо красиво е радост завинаги: прелестта му се увеличава; Никога няма да премине в нищото.
 • Обичам те още повече, защото вярвам, че си ме харесал заради мен и заради нищо друго.
 • Сега мека целувка – да, с тази целувка се заричам за безкрайно блаженство
 • Любовта е религия. Мога да умра за това. бих умрял за теб.

4. Пърси Шели Цитати за любовта:

Друг романтичен английски поет, известен със своята поезия и писания на любовна тематика, е П. Б. Шели. Стихотворението му „Философия на любовта“ е класически пример за неговите идеи и вярвания по темата. Той вярва, че всичко в света е свързано с всичко останало и затова трябва да сте готови да се смесите с другите. Шели сръчно използва елементите на природата, за да обясни болката и агонията си за раздялата с любимата си. Ето някои от известните му реплики и кратки любовни цитати.

 • Слънчевата светлина пляска земята и лунните лъчи целуват морето: какво струват всички тези целувки, ако не целуваш мен?
 • Всяка любов е сладка, дадена или получена …
 • Когато се разбие лютнята, сладките тонове не се запомнят; Когато устните проговорят, обичаните акценти скоро се забравят.
 • Розовите листа, когато розата е мъртва,

  Са натрупани за леглото на Беловид;

  И така и мислите ти, когато си отидеш,

  Самата любов ще спи

 • За любов, красота и наслада няма смърт и промяна.

5. Цитати на Лъв Толстой за любовта:

Лев Толстой е руски автор, написал някои от най -влиятелните романи и разкази в историята на литературата. Неговите творби засягат няколко теми, включително любовта. Той смята, че само любовта не може да бъде абсолютно решение за всички нещастия на живота. Това е просто част от живота, а не напълно необходимо за оцеляването ни. Толстой също се противопоставя на определянето или намирането на причини да обясним любовта си към някого. Ето някои от неговите смислени, приятелски любовни цитати:

 • Уважението е измислено, за да покрие празното място, където трябва да бъде любовта.
 • Само хората, които са способни да обичат силно, също могат да страдат от голяма скръб, но същата необходимост от любов служи за противодействие на скръбта им и ги изцелява.
 • Можете да обичате скъп за вас човек с човешка любов, но враг може да бъде обичан само с божествена любов.
 • Ако някой обича някого, той обича целия човек, точно такъв, какъвто е, а не такъв, какъвто би искал да бъде …
 • Всеки човек знае, че в чувството на любов има нещо специално, способно да разреши всички противоречия на живота и да даде на човека това пълно благополучие, стремежът към който съставлява живота му. „Но това чувство идва, но рядко, продължава само за малко и е последвано от още по -тежки страдания“, казват мъжете, които не разбират живота.

6. Любовни цитати на Боб Марли:

Боб Марли е известен ямайски певец, който е и първият успешен реге изпълнител от страните от третия свят. Песните му са много вдъхновяващи и изпълнени с думи на смелост. Марли положително използва образа си на полубог, за да мотивира своите фенове и последователи за красотата на любовта и живота. Той също е велик философ и споделя откъси от мъдрост под формата на цитати. Дори години след смъртта му думите му продължават да осветяват съзнанието ни.

 • Живей живота, който обичаш. Обичай живота който живееш.
 • И не очаквайте повече, отколкото тя може да даде. Усмихвайте се, когато тя ви прави щастливи, уведомете я, когато ви ядосва, и я пропуснете, когато я няма.
 • Покорете дяволите с нещо, наречено любов.
 • Той не е съвършен. Вие също не сте и двамата никога няма да бъдете перфектни. Но ако той може да ви накара да се смеете поне веднъж, ви кара да мислите два пъти и ако той признае, че е човек и прави грешки, задръжте го и му дайте най -многото, което можете.
 • Ако котката и кучето могат да се съберат, защо не можем да се обичаме?

7. Цитати на Джордж Елиът за живота:

Джордж Елиът е псевдонимът на жена на име Мери Ан Евънс. Тя избра този път, за да избяга от обществените преценки и стереотипите на жените -автори от викторианската епоха. Нейните творби за любовта се цитират често от други автори и писатели, тъй като изобразяват реализъм. Тя се опита да изследва сферите и дъха на любов и взаимоотношения, без да се ограничава до леки романси. По -долу са изброени някои от известните й цитати за любовта и живота.

 • Гневът и ревността не могат да понесат повече, за да загубят своите обекти от поглед, отколкото любовта.
 • Суетата е толкова спокойна под безразличието, колкото нежността е под любов, която тя не може да върне.
 • Благословено е влиянието на една истинска, любяща човешка душа върху друга.
 • Обичам не само да бъда обичан, но и да ми казват, че съм обичан. Не съм сигурен, че имате същото мнение. Но царството на тишината е достатъчно голямо отвъд гроба. Това е светът на светлината и речта и ще си позволя да ви кажа, че сте много скъпи.
 • Защото какво е самата любов, за тази, която обичаме най -много? – обгръщане на неизмерими грижи, които все пак са по -добри от всякакви радости извън нашата любов.

8. Пабло Пикасо Цитати за любовта:

Пикасо е безспорно един от най -известните художници, художници и скулптори на 20 -ти век. Освен артистичната му страна, има и друг ъгъл към Пикасо, който не е много известен на широката публика. Пикасо е известен с това, че съблазнява жените и е имал романтични отношения с много хора. Разказват, че той бил ревнив любовник и ненаситен сексуален апетит. Неговите цитати за любовта са толкова известни, колкото и произведенията му.

 • Любовта е най -голямото освежаване в живота.
 • Изкуството не е прилагането на канон на красотата, а това, което инстинктът и мозъкът могат да замислят отвъд всеки канон. Когато обичаме жена, не започваме да измерваме нейните крайници.
 • Любовта трябва да се доказва с факти, а не с причини

Популярни цитати за любовта от влиятелни лидери, автори и знаменитости:

Знаем, че любовникът във вас не е доволен от списъка с цитати, които направихме. И така, ние направихме допълнителната миля, за да съберем още трогателни реплики по темата любов, романтика и взаимоотношения, само за вас! И така, какво чакате? Прочетете тези любовни поговорки, за да „потопите душата си в любовта“!

 • Да бъдеш дълбоко обичан от някой ти дава сила, докато да обичаш някого дълбоко ти дава смелост. – Лао Дзъ
 • Няма лекарство за любовта, освен да обичаш повече. – Хенри Дейвид Торо
 • Не казвам, че любовта винаги те отвежда в рая. Животът ви може да се превърне в кошмар. Но въпреки това си струва да се рискува. Пауло Куелю
 • Най -голямото щастие в живота е убеждението, че сме обичани; обичани за себе си или по -скоро обичани въпреки нас самите. Виктор Юго
 • Любовта не чувства тежест, не мисли за неприятности, опитва това, което е над нейната сила, не се моли за оправдание за невъзможност; защото мисли, че всичко е законно за себе си и всичко възможно. – Томас Кемпис
 • Когато ти липсва някой, времето сякаш се движи по-бавно, а когато се влюбя в някого, времето сякаш се движи по-бързо.- Опра Уинфри
 • Никога няма време или място за истинска любов. Това се случва случайно, в миг, в един мигащ, пулсиращ момент. “Сара Десен
 • От каквото и да са направени душите ни, неговата и моята са еднакви. – Емили Бронте
 • Всичко е честно в любовта и войната. – Франсис Едуардс
 • Когато някой ви липсва, времето сякаш се движи по -бавно, а когато се влюбя в някого, времето сякаш се движи по -бързо. – Тейлър Суифт

Смешни цитати за любовта:

Животът е твърде кратък, за да приемаме всичко сериозно. Дори и да сте имали горчиви преживявания с любов, добре е да ги приемете леко и да добавите малко хумор, докато ги споделяте с другите. По -долу са изброени някои от най -веселите и сладки любовни цитати, които със сигурност ще добавят малко забавление и смях във вашите отношения:

 • Романтичната любов е психично заболяване. Но това е приятно нещо. – Фран Лебовиц
 • Осемдесет процента от женените мъже изневеряват в Америка. Останалите изневеряват в Европа. – Джаки Мейсън
 • Любовта много прилича на болки в гърба, не се появява на рентгенови лъчи, но знаете, че е там. – Джордж Бърнс
 • Любовта е отговорът, но докато чакате отговора, сексът повдига някои доста добри въпроси. – Уди Алън
 • Истинската любов идва тихо, без банери и мигащи светлини. Ако чуете камбани, проверете ушите си. – Ерих Сегал

Тъжни любовни цитати:

Раздялата с партньора ви може да изсмуче живота ви! Загубата на човек, когото обичате най -много, може да ви накара да се почувствате наистина тъжни и унили. Особено ако това е отхвърляне, липса на внимание, измама или дори смърт, болката е непоносима и може да ви отведе в емоционален водовъртеж. Ако сте в такава ситуация, ви съветваме да прочетете тези цитати „любовта боли“:

 • Боли да дишам, защото всеки дъх доказва, че не мога да живея без теб.
 • Дадох ти сърцето си, не очаквах да го върна на парчета.
 • Сърцето ми пада, когато си помисля, че си с някой друг.
 • Тъжно е как някой може да премине от причината, поради която се събуждаш усмихнат, до причината да плачеш сам да заспиш.
 • Не знам къде стоя с него. И не знам какво имам предвид за него. Знам само, че всеки път, когато мисля за него, всичко, което искам да направя, е да бъда с него.

Известни романтични цитати „Обичам те“:

Кажете на партньора си колко много означават за вас с някои прекрасни цитати „Обичам те“. Тези нови любовни цитати улавят истинските ви чувства и емоции по остроумен и емоционален начин. Освен това те идват от умовете на известни личности след личните им преживявания и наблюдения.

 • „Обичам те“ започва от мен, но завършва от вас. – Шарл дьо Лос
 • „Видях, че си перфектна и затова те обичах. Тогава видях, че не си перфектен и те обичах още повече. ” – Ангелита Лим
 • „Когато казвам, че те обичам повече, нямам предвид, че те обичам повече, отколкото ти ме обичаш. Искам да кажа, че те обичам повече от лошите дни пред нас, обичам те повече от всяка битка, която някога ще имаме. Обичам те повече от разстоянието между нас, обичам те повече от всяко препятствие, което би могло да се опита и да дойде между нас. Обичам те най -много. ” – Неизвестно
 • Числото 143 означава „обичам те“. Необходима е една буква, за да се каже „аз“, и четири букви, за да се каже „любов“, и три букви, за да се каже „ти“. Сто и четиридесет и три. „Обичам те.“ Не е ли прекрасно? Фред Роджърс
 • Ако те обичам, всеки ден ти показвам, че те обичам. Малки неща, големи неща. Дуейн Джонсън

Любовни цитати за него:

Накарайте мъжа си да се чувства специален, като му изпратите романтични думи за любовта. Тези цитати също работят като тайни съобщения, които предават чувствата на сърцето ви. Те също така напомнят колко много го обичаш и какво означава присъствието му за теб. Разгледайте тези хубави цитати за любовта към вашия мъж:

 • Харесвам фамилията ти. Мога ли да го имам?
 • Усмивката му. Неговите очи. Устните му. Неговата коса. Неговият смях. Неговите ръце. Усмивката му. Неговият хумор. Странното му лице.
 • Когато ти казвам, че те обичам, не го казвам по навик, напомням ти, че ти си моят живот.
 • Той е досаден, че е весел, кара ме да викам, побърква ме, той е луд, но той е всичко, което искам.
 • – Какво му е толкова специалното? “Нищо, просто няма нищо специално без него.”

любовни цитати за нея:

Ако искате да впечатлите любовта на дамата си, едно просто „обичам те“ само по себе си няма да стане! Комбинирайте чувствата си с въздействащи послания, за да покажете колко много я цените в живота си. Накарайте я да се почувства наистина специална и обгрижена, като изпратите тези очарователни любовни изречения:

 • За първи път намерих някой, когото мразя да напуска. Намерих човек, на когото не мога да се наситя. Намерих някой, който ме приема такъв, какъвто съм. Мисля, че намерих някой, в когото да се влюбя лудо.
 • „Когато приятелката ми и аз говорим за щастие, ще се задуша, което мисля, че е най -големият подарък, който можеш да направиш на приятелка.“ – Сет Майерс
 • Избирам теб. И ще те избирам отново и отново и отново. Без пауза, без съмнение, в миг. Ще продължа да те избирам.
 • Обичам те не само заради това, което си, но и заради това, което съм, когато съм с теб.
 • Искам да знаеш, че имаш най -красивите очи и най -прекрасното сърце.

Надяваме се, че тези красиви любовни цитати разпалиха огъня ви за романтични и страстни отношения. Ако сте влюбени, е много вероятно да се свържете с всяко от тези изречения. Наред с даването на някои безценни съвети за любовния живот, тези цитати ни помагат и да се изразяваме по -добре. Умна идея е да изберете трогателна линия с вашето персонализирано послание и картина, за да впечатлите любовника си.