В един момент идва моментът, когато решавате да имате собствен апартамент. Ако и при вас е така, тогава можем да ви помогнем с нашите съвети и информация в следващите редове …

Така че със сигурност сте готови да изградите „гнездо“ за вашето семейство. Това е страхотно, но първо трябва да помислите внимателно и да вземете няколко важни решения. Може би имате представа как трябва да изглежда вашият мечтан дом. Но има ли достатъчно точки за контакт с реалността? Кои са най -важните критерии за вас? Наясно ли сте с какво не можете да правите компромиси и без какво всъщност можете? Сега вероятно имате реалистична картина за това как трябва да изглежда бъдещият ви дом.

Купете двуфамилна къща

Купете двуфамилна къща Причини Предимства Недостатъци Двуетажна къща градински градински басейн

Две семейства под един покрив – това би било нещо за вас?

Купете двуфамилна къща Предимства Недостатъци Къща-близнак

Имали ли сте някога идеята, че можете да инвестирате в къща с две семейства и да я споделите с роднини или приятели? Или друг вариант би бил да наемете това, за да изплатите ипотеката си. Така че а Постройте къща с две фамилии Купуването или закупуването може да бъде умна идея, но първо трябва да вземете предвид всички аспекти. По -долу ще намерите 6 гледни точки, които считаме за важни. Моля, разгледайте!

Какви са предимствата на жилищна сграда?

Купете двуфамилна къща предимства недостатъци модерни къщи

  • Местоположение

Изборът на потенциални жилищни зони може да бъде значително ограничен, тъй като жилищна сграда е много различна от всяка еднофамилна къща. Следователно многофамилните къщи не са разрешени във всички жилищни райони. Те обикновено се намират в градски райони, докато еднофамилните къщи са предимно в предградията. Също така трябва да помислите дали избраното от вас място е популярно сред потенциалните наематели. Например, ако купувате къща в жилищен район, далеч от центъра, може да ви е по -трудно да намерите надеждни наематели.

  • финансиране

Когато финансирате двуфамилна къща, можете да се сблъскате с различни предизвикателства. Докато не можете да се възползвате от потенциалния доход от наем, все още се нуждаете от добър заем, нисък Ливъридж и голям депозит – обикновено около 25% от общата цена. Банките знаят, че наемателите могат да напуснат навреме и може да се наложи сами да платите цялата ипотека, докато не намерите друг наемател.

Модерните двуфамилни къщи са много популярни напоследък

Купете двуфамилна къща Предимства Недостатъци Двойна къща модерна устойчива

  • Разходи за недвижими имоти

Двуфамилните къщи обикновено струват повече от еднофамилните. Така че не само ще трябва да излезете с по -голям процент от авансовото плащане, но и самото първоначално плащане също ще бъде по -високо, защото се основава на по -скъп имот.

  • поверителност

Ако построите двуфамилна къща, давате я под наем и живеете там, вашите наематели могат да дойдат по всяко време, ако имат въпроси или проблеми. И като наемодател вие носите отговорност да гарантирате, че всичко в къщата е в ред. В резултат на това имате по -малко поверителност в сравнение с това да живеете в еднофамилен дом само със семейството си.

 Двуфамилна къща с обща градина

Двуфамилна къща купуват предимства недостатъци

  • Разходи за свободни работни места

Ако вашите наематели напуснат и имотът е свободен, това се нарича свободно място. По същество ще трябва да покриете разходите за това, докато не наемете отново имота. Може да възникнат разходи за ремонт, тъй като имотът често трябва да се обновява за следващия наемател. Може също да се наложи да платите за реклама, за да намерите нов наемател.

  • Продажба на имота

Няма толкова много хора, които търсят многофамилни къщи, колкото има купувачи на еднофамилни жилища. Поради това може да ви бъде по-трудно да продадете двуфамилна къща. За разлика от това е по-лесно да се продаде еднофамилен дом на частно лице или инвеститор.

Насладете се на просторен дом!

Купете двуфамилна къща причини предимства недостатъци

Закупуването на двуфамилен дом може да бъде добра идея, но трябва да сте подготвени да се изправите пред предизвикателствата, очертани по-горе, а вероятно и още няколко. Бъдете сигурни, че жилищна сграда е подходяща за вашия начин на живот и се насладете на новия си дом!

Двуетажна къща в тих квартал

Купете двуфамилна къща Предимства Недостатъци Сглобяема къща Двуетажна къща