Изправени ли сте и пред дилемата дали да купите акустично пиано или електрическо пиано? От известно време това е така както с професионалните, така и с хоби музикантите. Дори абсолютно начинаещи, които искат да се научат да свирят на пиано, се чудят кое е най-доброто за тях и търсят правилното решение. Откакто се появиха така наречените цифрови пиана, те се развиваха и подобряваха все повече и повече. В наши дни висококачествените електрически пиано впечатляват с автентичния си звук и изтънчения дизайн. Те често по нищо не отстъпват на по -възрастните си акустични роднини. В следващите редове ще научите какво е наистина важно при закупуването на електронно пиано и кои са най -важните предимства на такъв музикален инструмент.

електронно пиано за професионални музиканти

Най -важните критерии за покупка на електрическо пиано

Чували ли сте за технологията за вземане на проби? Благодарение на тяхното изобретение дигиталните пиано всъщност са изобщо възможни. Това е така, защото автентичните звуци от акустични пиана и рояла се записват с висококачествени микрофони и се събират (семплират) по този начин. След това съответният звук се чува при натискане на клавиш. Колкото по -внимателно и професионално е семплирането, толкова по -добър е основният звук на електрическото пиано.

При избора на правилния инструмент два важни въпроса играят решаваща роля в началото. Каква е целта на електронното пиано и какъв бюджет имате на разположение. Ако сте наясно с това, първо можете да вземете решение за правилния тип цифрово пиано. Трябва ли да е така нареченото преносимо пиано, наричано още сценично пиано, или предпочитате домашно цифрово пиано за хола?

Жив музикант например е по -вероятно да избере първия вариант. И някой, който иска само да прави музика у дома или който придава повече стойност на интериора, определено ще намери втория вид електрическо пиано по -привлекателен. Във всеки случай трябва да се спомене, че преносимите пиана от много производители също имат отличен външен вид и елегантен дизайн и могат да бъдат интегрирани умело в останалата част от обзавеждането.

Научете се да свирите на електронно пиано

Дори при начинаещи електрически пиана е добра идея да изберете 88-клавишна клавиатура. Има версии с по-малко бутони, но с течение на времето те се оказват неадекватни. Ако броят на клавишите е твърде малък, най -меките и високи ноти на музикално произведение не могат да бъдат възпроизведени, което сериозно влияе върху създаването на музика.

Освен това трябва да се уверите, че ключовете имат достатъчна скорост. Това е отговорно за различния тембър на тоновете и гарантира оптималната автентичност на всяко музикално произведение. Музиката вече не звучи така "стерилен", като по -старите клавиатури, например, но точно като акустично пиано. Следователно най-добрите модели електрически пиана имат до пет динамични нива на клавиш и могат дори да отговорят на най-високите музикални изисквания.

Клавишите на добро цифрово пиано трябва не само да бъдат чувствителни към скоростта, но и да бъдат претеглени. Това означава, че клавиатурата трябва да има така наречения чуков механизъм, който перфектно имитира този на акустичните пиана. Това ви дава реалистично усещане за пиано, докато свирите и почти забравя, че малките филцови чукове на класическото пиано, които притискат струните, всъщност не съществуват тук.

акустично пиано срещу електронно пиано

Не на последно място, когато избирате добро електрическо пиано, трябва да търсите най -доброто качество, за да не спестите пари в грешния край. Затова изберете продукти от висококачествени производители на марки като Yamaha, Korg, Casio, Roland, Alesis или Kawai. Това е единственият начин да гарантирате добра изработка, перфектен дизайн и автентично усещане. На специализирани портали за сравнение като www.epiano-test.de ще намерите най-популярните електрически пиана в теста както и множество експертни съвети и полезна информация.

Какви са предимствата на електрическото пиано пред акустичното??

Гъвкавостта и гъвкавостта са сред най-важните предимства на цифровото пиано. Със своите компактни размери и тегло от 20-40 кг, по-специално преносимите модели могат лесно да бъдат транспортирани до всяко популярно място. Електрическите пиана са също толкова лесни за настройка и съхранение и са идеални за съвременния ни начин на живот. В допълнение към много по -ниската цена в сравнение с акустичното пиано, също няма нужда от досадно настройване. Механична поддръжка на инструмента също не е необходима.

Повечето цифрови пиана имат вграден метроном, който помага на музиканта да не губи ритъма, докато свири. Начинаещите също се възползват от интегрираната функция за обучение. Това е така, защото нотите на музикално произведение се показват нота по нота. Също така имате възможност да запишете това, което се възпроизвежда и да го извикате отново. Всички записи могат лесно да бъдат запазени на Mac или компютър чрез USB или MIDI кабел и качени в Интернет според нуждите.

съвети за закупуване на електронно пиано

Едно от най-големите предимства на електрическото пиано определено е свободата да свирите у дома по всяко време на деня. За разлика от конвенционалното пиано, тук нямате проблеми със съседите. Благодарение на опцията за регулиране на силата на звука на цифрово пиано, можете да правите музика дори през нощта. Можете дори да използвате слушалки и да оставите вашето семейство или съквартирант да спи спокойно. И ако звукът на пианото стане твърде едностранен за вас, можете да свирите любимите си парчета благодарение на вградените звуци на други музикални инструменти, например в режим на църковни органи или синтезатор.

Помислете за всички тези аспекти и ползи. Направете допълнителни изследвания в специализирани уеб портали. Позволете на експертите да ви посъветват подробно и да намерите идеалното си електрическо пиано. Желаем ви успех и много забавление при правенето на музика!

свири на електронно пиано у дома