Това време на годината вече е дошло, когато с любопитство гледаме напред и приветстваме нови тенденции и цветове. С нетърпение очаквахме най-новите тенденции в живота през 2020 г. и сега бихме искали да ви ги представим. Можем само да гадаем как следните тенденции ще повлияят на нашия начин на живот и ежедневието, но едно е сигурно – 2020 г. вече е зад ъгъла и носи няколко важни тенденции със себе си. Нека го разгледаме заедно…

Тенденции в живота 2020 – живейте внимателно

Актуални тенденции на живот 2020 Комфорт на възглавницата на седалката

Внимателност

Внимателността се развива в ясна жизнена тенденция за 2020 г. Обръщате се навътре, за да намерите своя вътрешен мир. И тази тенденция се отразява и в интериорния дизайн. Съвременните жилищни помещения са по -скоро като стаи за медитация и излъчват спокойствие и спокойствие. Собственият ви дом може да се превърне в убежище без стрес, където можете да се отпуснете и да заредите батериите си. Може да се каже, че новата тенденция е логично продължение на вече известните тенденции "устойчивост" и "Уелнес" е.

актуални житейски тенденции 2020 внимателност уют

Ако харесвате текущата тенденция "Внимателност" също искате да го приложите във вашия дом помислете за удобни мебели за всекидневна като ниски масички за кафе и меки подложки и възглавници за седалките. Използвайте естествени материали и използвайте спокойни цветови нюанси като зелено, кафяво, синьо в комбинация с бяло. Стайните растения също са задължителни за следващата година, ако искате да създадете спокойна естествена атмосфера.

Спокойни цветове, вдъхновени от природата

Цветът е толкова лично нещо, но има нюанси, които могат да ни успокоят. Pantone вече определи ключовите цветове като тенденция за следващата година и очевидно естествените нюанси са в тенденция. Земните тонове играят голяма роля, както и оранжевото, розовото и различните нюанси на синьото и зеленото. Цветът на зрялата маслина също се рекламира като много шикозен вариант за всяка стая. Поддържайте външния вид модерен и свеж, като добавите неочакван акцентен цвят. Комбинации като къртино сиво и лавандулово синьо, нюанси с цвят на ръжда и розово или лилаво и горчица с розово са доста популярни.

Актуални жизнени тенденции 2020, тенденция оцветява природата

Естествен текстил и материали

2020 е за укрепване на връзката ни с природата. И това също е ясно отразено в нашето жизнено пространство. Естествените материали и органичните форми, разбира се, са фокусът и създават ободряваща атмосфера. Ратан, лен, юта, дърво и ръчно изработени декоративни елементи допринасят значително за придаване на меко, естествено докосване на стаята. От вас зависи дали ще посветите цялото си обзавеждане на дома на новата тенденция или ще използвате само малки акценти.

актуални тенденции в живота 2020 естествени тъкани материали ратан дърво

Поканете флората във вашия дом

Имате ли зелен палец? Ако е така, тогава ще бъдете в съответствие със следващата домашна тенденция за 2020 г. Поканете флората в дома си! Колкото повече стайни растения имате, толкова по -жив ще бъде интериорът ви. И това е точно тенденция, защото връзката с природата е във фокуса на настоящите тенденции в живота през 2020 г., които според нас са доста готини.

Актуални тенденции в живота 2020 естествени стайни растения

Големите стайни растения като смокиня цигулка, монстера и др. образуват хладно привличане на погледа в стаята и осигуряват свеж въздух и жизненост. Всички видове кактуси, както и маслиновите дървета, също са сред най -популярните зелени растения. Не пренебрегвайте цъфтящите саксийни растения, които също внасят повече цвят в четирите ви стени.

В случай, че по някаква причина не искате да имате стайни растения, можете да ги замените с изкуствени цветя и така да създадете оживена атмосфера у дома.

актуални житейски тенденции 2020 стайни растения уют

Поставете дневната на открито

Колкото по -силна е връзката с природата, толкова по -жив се чувствате. Това е нещо, на което дизайнерите и създателите на тенденции ще придадат особено значение през следващата година.

Що се отнася до външното пространство, това е друг начин да се почувствате близо до природата. Така че добавете още едно пространство към дома си, което е на открито. Ако не можете напълно да преобразите външното си пространство, вземете възглавници за седалки или сгъваеми балконски мебели и се насладете на чистия въздух навън. Приказни светлини или лампи за чай могат да добавят романтичен щрих към тази стая на открито.

Актуални житейски тенденции 2020 Външна зона феерични светлини външни мебели

Чувствайте се живи и се забавлявайте!

Чувствайте се живи и просто се забавлявайте! Като цяло по този начин бихме обобщили същността на домашните тенденции за 2020 г..

Играта не е само за деца! Забавни аксесоари за дома, закачливи декоративни елементи и произведения на изкуството, свързани с поп културата, обещават да донесат още повече радост и топлина във вашия дом.

Насладете се на настоящите жизнени тенденции през 2020 г. и просто живейте в хармония с природата и, което е още по -важно, в хармония със себе си!

актуални житейски тенденции 2020 игриви аксесоари за дома