Можете ли да си представите есента или зимата без страхотни одеяла? Само като ги погледнете, се чувствате по -топло и уютно, нали? Темата също е подходяща за студените дни в годината, така че сега. По -долу имаме много страхотни модели, готови за вас. Те изглеждат актуални и в същото време са достатъчно универсални, че със сигурност можете да ги използвате в продължение на няколко сезона. В същото време имаме няколко съвета за избора им.

 Одеялата често имат цветовете на есенния и зимния сезон

сиви одеяла със зелени нюанси

Одеяла за есента – по -добре не е прекалено топло

Есенните одеяла не са толкова плътни и дебели като зимните. Независимо от това, тъканите трябва да са уютни и в същото време да не се затоплят прекалено много в тях. Същото е като с дрехите: ако облечете зимните си дрехи твърде рано, ви е студено, когато наистина дойде времето.

Като цяло трябва да предпочитате антиалергични естествени материали. Велур също е добър избор. За повече комфорт бихте могли да използвате различен тип плат за вили, като кашмир например.

Одеялото с модел Chevron гарантира динамика в декорацията, наред с други неща

одеяла жълт и бял шеврон

Зимни одеяла – не подценявайте температурите

Докато правите грешката да „облечете дебели дрехи“ твърде рано с есенните пухкави одеяла и така да станете чувствителни към зимата, при зимните модели е точно обратното. Често хората подценяват зимните студове и избират изкуствени или не чак толкова дебели одеяла. В резултат на това се чувствате студени и включвате отоплението или климатика. Това е доста нездравословно в много отношения. По-добре би било да се завиете с одеялото у дома и да поддържате измерена температура в стаята.

С такова уютно одеяло създавате малко носталгия в стаята

кафяви и бели одеяла

Подходящи материи за есенни и зимни уютни одеяла

Най-подходящата и благоприятна за кожата материя за уютните одеяла би била вълната. Има различни видове вълна и всички те имат своя собствена естетика и свойства. Вълната от алпака и меринос, които могат да се комбинират доста добре помежду си, са особено уютни и приятни. Норвежката вълна е друг много добър вариант. В много модели се комбинират различни видове вълна и това води до страхотни резултати. Преждата Bouclé е особено мека и нежна, както и благородният й вид. Памукът и, както споменахме по-рано, велурът са други добри възможности. Ворсите могат да бъдат направени от различна тъкан. Като цяло същите тъкани са подходящи за есента и зимата. Важно е те да са достатъчно дебели за зимата и по -малко – за началото на студения сезон.

Какво мислите за такова одеяло с неутрален цвят?

одеяла ярко бели

Зимно одеяло и вътрешна декорация

Уютните одеяла са не само част от облеклото ни, но могат да послужат и като декорация за легло, диван или диван. Ето защо те трябва да бъдат подбрани по такъв начин, че да се вписват много добре и в интериорния дизайн. Неутралните варианти обикновено са най -подходящите, защото се съчетават добре с различни тоалети, тоест и с различен интериорен дизайн. Но може би бихте могли да вземете няколко такива одеала. Сред тях може да има някои цветни модели, които се използват за промяна и в зависимост от повода. Черпете вдъхновение от нашите идеи.

Страхотни флорални шарки – много универсални и популярни!

жълти одеяла с чудесни шарки

Уютното одеяло е част от декорацията на спалнята тук

уютни одеяла, покриващи леглото

пухкави одеяла приятно розово

Одеяло обвивка Тъмночервен нюанс

Изящни етнически мотиви върху вашето ново одеяло?

Одеяла в екзотични ярки цветове

пухкави одеяла светло оранжево и плетени

пухкави одеяла светлосив цвят

Можете да обърнете одеялото с две различни страни в зависимост от настроението си!

уютни одеяла интересни кафяви шарки

пухкави одеяла пухкаво бели

пухкави одеяла червени, кафяви и черни

Жълтото одеяло озарява интериора. Не е нужно да ги криете в гардероба си!

одеала ярко жълто

идея за уютни одеяла с животински модел

одеяло страхотна илюстрация

Такова уютно одеяло би могло да създаде и модерен акцент в стаята

одеала страхотен цвят горчица

уютни одеяла зиг -заг модел

пухкави одеяла между жълто и кафяво

Уютната материя с контур е особено популярна и често – най -добрият избор!

пухкави одеяла между оранжево и червено

пухкави одеяла между оранжево и жълто

одеяла от няколко неутрални цвята