В първата част на нашата статия отидохме в системата за успешно пролетно почистване. Обяснихме това с помощта на няколко примера. В тази част на нашата статия бихме искали да засегнем темата за екологично чисти алтернативи за почистващи препарати. Те стават все по-важни от гледна точка на здравето и околната среда.

Нека започнем с това кои съставки са най-вредни за тялото ни.

Зеленото пролетно почистване е модерно

оцетен гланц модерен дом

По -добре е да избягвате следните продукти по време на пролетното почистване

Белина

Избелващите агенти са предназначени да направят повърхностите и текстила да изглеждат по -ярки и по -чисти. Но те са доста вредни за човешката кожа. Това може да повлияе негативно и на други органи. Нашата лигавица е доста чувствителна към белина.

Ензими

Ензимите са една от основните причини за алергии.

Почистете по екологичен начин, бъдете здрави и щастливи

по -евтин свеж еко щастлив

Фосфати

Те са много вредни за околната среда, защото разрушават хармонията в много екологични системи. Преди всичко водораслите се разпространяват в големи количества под влиянието им. Наред с други неща, това може да доведе до влошаване на качеството на водата ни.

ПАВ

Повърхностноактивните вещества не са биоразградими. Те бързо се събират в големи количества в природата и образуват пяна в реки и езера.

Оцветители, овкусители, консерванти

Те са направени от петролни деривати. Смята се, че повечето от тях са канцерогенни.

Комбинацията от сода и лимон осигурява ефективно почистване

комбинация сода лимон

Как можете да замените вредните детергенти по време на пролетно почистване??

Има редица екологично чисти почистващи продукти, които сами по себе си или в комбинация един с друг ще дадат страхотни резултати. Бихме искали да обърнем внимание и на техните имоти. След това ще ви дадем още няколко полезни съвета.

оцет

В идеалния случай трябва да използвате оцетната киселина под формата на винен оцет за пролетно почистване. Можете да го използвате за почистване на различни повърхности много добре. Успешно премахнете варовик, дезинфекцирайте хладилника, микровълновата, съдомиялната машина и др. С него можете да премахнете мръсотията у дома, да унищожите микроорганизмите, да почистите фугиращата смес и плочките без надраскване.

Почистването с оцет и алкохол е много ефективно

почистване с оцет и алкохол

Сода за хляб

Това е друг класически почистващ препарат. Може да се използва във всяко домакинство. Това успешно ще разтвори мазнините на печката. Содата за хляб има агресивна текстура и може да повреди някои блестящи повърхности. Бъдете особено внимателни по този въпрос.

В противен случай можете да използвате този екологично чист почистващ препарат, както следва: Смесете содата бикарбонат с вода до консистенция със средна плътност. Това е чудесен начин за почистване и дезинфекция на санитарните помещения. След това можете също така успешно да почистите канализацията: Те се освобождават, ако са запушени и дезинфекцирани.

Можете ефективно да почистите фугите в банята със сода за хляб

сода разтвор за баня

Етерични масла

Над всички лавандула и чаеното дърво може да бъде много полезно при пролетно почистване. Те се използват за ароматерапия, но всъщност имат и невероятна почистваща сила. Ние бихме препоръчали това особено в домакинства с бебета и малки деца.

зехтин

Зехтинът е друг отличен почистващ препарат: можете да го използвате, за да се грижите за дървени повърхности.

Етеричните масла като лавандула и чаено дърво са чудесни за дървото

почистване на чаено дърво с аромат

Още полезни съвети

В интернет ще намерите различни възможни комбинации, които значително подобряват ефекта на отделните средства за защита. Ще научите и повече за обхвата на тяхното използване. Имаме и някои допълнителни съвети готови:

Можете да вакуумирате по -добре със сода за хляб

почистване на килими от задна сода

В банята

В банята можете да почистите почти всичко с оцет. Потопете кърпа в оцет и разпределете течността върху всички повърхности. След това го избършете с влажна, чиста кърпа. Най -добре е да използвате кърпа от микрофибър.

Кухнята

Използвате говорене в кухнята. Много добре поема мръсотията. След като го разпределите по цялото място и го оставите да подейства за няколко минути, го избършете с влажна кърпа. След това плочките ще блестят.

Петна от вода по мебелите

Имате ли петна от вода по мебелите си? Можете да ги избършете с влажна кърпа, потопена в оцет. След това го подсушете добре с подходящ плат.

Лавандула за повече чистота и свежест навсякъде у дома

лавандула в банята

Стъкло и плочки

Можете да използвате оцет у дома за почистване на стъкло и плочки. Първо, всичко, от което се нуждаете, е вода и няколко капки екологично чист препарат. Това е чудесен начин да премахнете котления камък от съдовете.

Прашни и пожълтели завеси

Можете да освежите пожълтели завеси със сода за хляб. Потопете това лекарство в разтвор на сода и вода. Оставете това там за около час. Между другото, когато перете завесите, добавянето на лъжица сода бикарбонат винаги ще ви помогне.

Не пренебрегвайте силата на лимонената киселина

почистете с лимон

лимонена киселина

Можете да почистите всички повърхности в банята с лимонена киселина. Това е мощен лек срещу вар и други отломки.

Мухъл

Солта помага за премахване на мухъл. Разтворете го във водата и го разпределете по повърхностите.

Някои от най -важните екологично чисти продукти с един поглед

средства за домашно почистване

Цветни и лакирани повърхности

Най -добре е цветните и лакирани повърхности да се почистват със сапунена вода. След това избършете с влажна кърпа. Това е много по -ефективно от просто отстраняване на праха.

Това означава, че съветите и триковете за екологично неблагоприятно пролетно почистване в никакъв случай не са изчерпани. Ние обаче смятаме, че тези съвети и трикове са достатъчни за основно почистване. Също така потърсете специално други идеи срещу замърсяване. Има екологично чисти решения за почти всичко. Те също са много по -здрави от тези, които макар и да показват видимо добри резултати чрез химията, са вредни за тялото ви.

 Можете да разберете защо екологичното почистване е важно в следния видеоклип