Основното почистване, като пролетно почистване, трябва да бъде поне два пъти годишно. Така ще осигурите по -добро здраве у дома и по -свеж въздух в четирите си стени. Но за какво става дума? Не е задължително на скъпите почистващи продукти. В много отношения те дори са вредни за нашето здраве и околната среда. Кога изобщо имате нужда от тях? Често се нуждаем от химически почистващи препарати за почистване на силно замърсени предмети и мебели. Но в добре обгрижван дом можем до голяма степен да се справим без него.

Как да извършим екологично чисто почистване е основната тема на нашата статия днес. В същото време въвеждаме контролен списък за вашето екологично почистване.

Екологичното пролетно почистване носи повече здраве

важен е зеленият бюджет

Отдаваме особено значение на следните въпроси:

• Как трябва да се организира системно почистване през пролетта??

• Какви са вредните съставки в почистващите продукти?

• С какво можете да ги замените??

• Какви полезни съвети трябва да имаме предвид за екологично почистване на отделните помещения?

Екологичен също означава “приятно мирише”

хигиената също може да бъде екологична

Организиране на пролетно почистване

Колко време всъщност отнема пролетното почистване??

На повечето хора са необходими няколко дни, за да направят това. Точната продължителност зависи от една страна дали ще се посветим на тази дейност по цял ден или предпочитаме да разделим работата за няколко дни. В допълнение, размерът на апартамента или къщата, разбира се, е важен.

Ето списък за цялостно пролетно почистване:

– Пълно отстраняване на прах с прахосмукачка или друго подходящо средство: Тук включваме пода, стените, мебелите, целия текстил, килими, място за съхранение, аксесоари и консумативи.

– Пълно измиване: Някои от дрехите или дори килимите могат да бъдат много прашни. По -добре е да изперете тези, които не сте използвали дълго време, преди да ги поставите обратно в съответните места за съхранение. За предпочитане е да изпратите килимите за професионално почистване. Това също изчиства пода за цялостно почистване.

– Почистване на складови площи, повърхности, санитарни възли, мивки и мивки, аксесоари.

– Основно почистване на пода, в банята – също и на стени и тавани. Почистването на огледала и прозорци изисква специално внимание.

По -малко ресурси и повече организация – така работи екологичното пролетно почистване

някои екологично чисти средства

Разумната посока

Ефективното почистване също има своите сетива. Те варират от домакинство до домакинство, но има някои основни принципи, повечето от които са общи. Единият би бил: почистване отгоре надолу! Не си струва да почиствате пода, ако ще прашите горните рафтове и тавана след това. Също така би имало смисъл да се премине от по -скритите към видимите повърхности. Хитрите и не често почиствани места в къщата събират най -много мръсотия и прах. Имате много работа там. Вместо това започнете с това, което виждате всеки ден и почиствайте по -често, като вършите двойната работа за себе си. След това отново ще направите всичко мръсно с праха от скритите места. Накрая бихме искали да отбележим, че в самия край трябва да почистите помещенията, в които или над които изхвърляте боклука и мръсната вода. Това са предимно коридора, терасата и банята. Важен съвет: Не забравяйте да почистите канализацията тук!

Направете добра оценка за времето и реда на пролетното почистване и направете свой собствен план. Опитайте се да бъдете реалисти по отношение на продължителността и усилията. Оставете няколко дни като допълнителна резерва!

Вече можете да създадете списък с почистващите препарати, от които се нуждаете. При добро планиране имате нужда от по-малко. Също така отделете време за проучване на добри екологично чисти алтернативи. По този начин избягвате нуждата от химикали или намалявате нуждата от тях до минимум.

Втората част от нашата статия, която посвещаваме на тази тема, ще ви помогне.

Ето видеоклип по темата с допълнителни идеи и трикове за системата за почистване:

С малко сапун и вода прозорците могат да се почистват бързо и лесно

Просто почистете прозореца

Почистването със сода бикарбонат може да се извърши успешно в много части на домакинството

почистете със сода за хляб

Устойчиво почистеният дом мирише приятно

екологично чисти аромати за пролетно почистване

Възможно е екологично почистване на замърсени повърхности!

Почистете повърхностите по екологично чист начин

Екологичното пролетно почистване е забавно!

малко нужда от почистване