Спи спокойно: Позицията за сън е важна за спокоен сън

Вероятно сте чували, че сред различните пози за сън има здрави и нездравословни. Но не е нужно да го четете, защото всички знаем от собствен опит, че това е вярно. Ние автоматично заемаме позиция за сън (обикновено легнало положение), когато сме отпуснати, спокойни и се чувстваме топли и спокойни. Различните пози за сън казват нещо за нашия характер и психическо състояние. Те се променят в съответствие с трансформацията им.

Спи спокойно – изберете правилната поза за сън и се насладете на здравословен нощен сън

здравословен сън здрав сън здраве

Но обратното правило също може да бъде обявено за валидно: Ако промените позицията си за сън, можете също да насочите здравето си в различна посока на развитие.

Спи спокойно – позицията за сън като предпоставка за добър сън

съвети за здравословен сън склонна позиция

Научете повече за това в следващите няколко реда.

Положение за сън: легнало

Легналото положение е най -здравословното положение за сън. Но е абсолютно задължително за тези, които страдат от остри болки в шията и гърба. Това е и най -добрата позиция за сън по отношение на външния вид, тъй като кожата на лицето не е притисната към възглавницата. За да спите по гръб, трябва да сте добре загряти и наистина отпуснати. Страничната позиция е междинен вариант, който може да бъде здрав до известна степен. Макар че това означава, че не сте напълно отпуснати, това също може да доведе до добра почивка. Важно е да поддържате врата и шията си с подходяща възглавница. Имате нужда и от една за коленете си. Опитайте йога или разтягане преди сън.

здравословен сън здравословен сън, което е най -добрата позиция

сън здрави съвети здраве легнало положение хъркане

 Положение за сън: легнал настрани (позиция на плода)

Страничното положение не е най -доброто положение за сън, но е най -здравословното за хора с проблеми с гърба и раменете. Проблемът обаче е, че лицето влиза твърде много в възглавницата.

Ако спите добре през нощта, имате сили за следващия ден

спи добре избирайки правилната поза за сън

Страничното положение е само едно от възможните положения за сън

сън здравословни пози за сън съвети здраве

Полуфеталното местоположение

Полуфеталното местоположение е много популярно сред много хора. Но всъщност това е позицията за сън на стресираните хора. Това също не ги прави по -добри, защото тази поза за сън означава, че не дишате правилно и това води до проблеми със съня.

съвети за здравословен сън полуфетална поза за сън

Положение за сън: легнало положение

Сънят по корем, подобно на положението на плода, прави практически невъзможно отпускането. Легналата позиция не ви позволява да се освободите от стреса и да счупите кожата си.

 Какви са недостатъците на лягането по гръб, когато спите?

здрава сън склонна към положение съвети за здраве

Спете добре и приятен ден

сън здравословна легнала позиция съвети спите правилно