Намирането на перфектните очила за оптимално гледане и комфорт при носене не е ракетна наука. Покупката на очила е един от най -важните въпроси в живота на всеки, който носи очила, и затова трябва да се третира с много търпение и чувствителност. В допълнение към вашия собствен вкус по отношение на стила и цветовете на очилата, тук решаваща роля играят добрата експертиза и най-доброто качество. Защото по този начин можете да бъдете още по-сигурни, че сте получили перфектния продукт, изработен по поръчка. В следващите редове се концентрираме върху най -важните аспекти при избора на очила. Ще ви информираме и за подходящото оборудване за лещите и правилната рамка, за да гарантираме, че очилата пасват идеално.

Съвети за закупуване на очила онлайн

За какво ви трябват новите очила??

Първият и много важен въпрос, който трябва да си зададете, преди да купите очила, е: за какво ми трябват очилата и при какви условия. В тази връзка след това можете да решите по -лесно, в идеалния случай с помощта на опитни съвети, кой тип очила трябва да купите. Дали това са очила за единично виждане за далекогледство или късогледство, очила за четене, варифокални очила, специални очила за работното място или спортни очила. В много случаи най -доброто решение е да поръчате две различни чаши, особено когато става въпрос за конкретна работа или спорт. Въпросът за точната област на приложение на очилата, както и следващите опции по-долу са всички и край при закупуването на очила, независимо дали сте на сайта на оптиката или искате да купувате онлайн.

съвети за закупуване на очила онлайн

Правилен избор на очила

Най -важната част от вашите очила несъмнено са лещите. Тъй като не всички рамки отговарят на всички обективи, първо трябва да решите кои лещи ви трябват. В миналото за производството на лещи за очила е използвано повече минерално стъкло. Днес съвременните пластмасови лещи, известни още като органични лещи, стават все по -популярни. Те имат повишена устойчивост на счупване благодарение на различните покрития на лещите, което от своя страна намалява риска от нараняване.

Така нареченото антирефлексно покритие е класика сред покритията за офталмологични лещи. Това гарантира по-свободен вид без рефлекс и помага на очите на тези, които носят очила, да изглеждат по-естествени. Ето защо е много важно да се гарантира, че лещите имат достатъчно антирефлексно покритие. Твърдият слой е един от най-важните покрития за офталмологични лещи, особено за пластмасови лещи. Това е специално твърдо лаково покритие, което прави стъклата здрави и устойчиви на надраскване. В допълнение, това значително повишава качеството на зрението и продължителността на живота.

закупуване на очила онлайн

Друга възможност е покритието CleanCoat, което оптимално изглажда стъклената повърхност. Прахът и мръсотията имат по -малък шанс и рядко се налага да почиствате очилата си. Водоотблъскващите или антистатичните покрития също гарантират, че избраните очила са още по-удобни за гледане и носене.

Всичко зависи от правилната рамка на очилата

Въпреки че изборът на рамката на очилата е до голяма степен въпрос на вкус, има няколко неща, които трябва да имате предвид. Например, златни, кафеникави или други пастелни цветове се препоръчват за по -светли типове, докато по -тъмните могат да понасят по -силни, ярки цветове. Формата на лицето също е новаторска, когато става въпрос за оптично перфектно прилягане на очилата. Затова би било препоръчително да изберете по -ъглови рамки за очила за кръгли лица и по -кръгли форми за ъглови. По -лесно е за хора с овално лице. Почти всички форми на рамката ще ви паснат и след това можете да решите според настроението си.

А що се отнася до подходящите материали за рамката на очилата, имате много да избирате. Можете да изберете пластмасова рамка, която ви дава повече гъвкавост по отношение на цветове и форми, или можете да изберете метал, титан или карбон, ако предпочитате по -строгия, минималистичен вид.

очила закупуване на рамка за очила

Допълнителни аспекти при избора на рамката на очилата са типът на рамката и точната ширина на очилата. С първата можете да избирате между очила без рамки, както и чаши с пълна и полуобляма рамка. А с втория можете просто да измерите ширината по горната линия на рамката на старите си очила с помощта на линийка.

съвети за закупуване на очила онлайн

Добрите оптици и производители на очила винаги са на разположение, за да ви помогнат и да ви посъветват, не само на място, но и онлайн. И така можете да поръчате идеалните си очила лесно и безопасно само с едно щракване на мишката.

Купуването на очила е модерно