8K TV е бъдещето на телевизията, но за много потребители тя вече започва. Както подсказва името, този тип телевизионна технология предлага двойно по -голяма разделителна способност от 4K. Това се постига чрез оптималното използване на хоризонталните и вертикалните линии. За да обясните това по-добре, можете да си представите 4k телевизора в мрежа четири на четири.

8K телевизорите правят границите между показваното изображение и вие почти изчезвате

8K телевизия огромен град

Актуалните тенденции в 8K TV

8K телевизорите стават все по -големи и сега има екрани с ширина между 65 и 98 инча. Като цяло съотношението цена-производителност също се подобри. 8K телевизионните телевизори започват от 5000 евро. Всеки момент човек очаква LED и OLED телевизори в 8K резолюция.

Безжичната телевизия вече се предлага и в 8K. Това е пример за това 8K Roku TV.

Все повече хора могат да си позволят 8K телевизор

8K телевизия с прекрасна гледка към града

Историята на 8K TV

Първите модели 8K телевизори вече бяха налични през 2013 г. Те бяха показани от производителя Sharp по онова време. Дори тогава екраните бяха доста големи, 85 инча. Тази телевизионна резолюция достигна особена кулминация по време на Олимпийските игри през 2016 г. в Бразилия. По това време японска телевизия е реализирала първите 8K сателитни излъчвания. В началото телевизиите 8K бяха абсолютен лукс. Цените започват от 100 000 евро. Сега моделите се предлагат и за няколко хиляди евро и се очаква значително намаляване на цените през следващите няколко години.

8K екрани се използват в музеи

8K TV красива картина

8K превръща научните изложения в истинско преживяване

Илюстрация за дивата природа 8K телевизор

Промяната на изображенията на природата в 8K може да служи като декорация на стени

8K TV изглед към природата

Изживяването на цветовете и движенията е изведено на по -високо ниво от 8K телевизора

големи растения 8K телевизор