Устойчиво облекло от Adidas: необичайни спортни обувки, изработени от устойчиви материали

Изглежда устойчивото облекло се превръща в много популярна тема за Adidas. Появяват се все повече нови продукти. Хората вече приемат по -доброто си бъдеще сериозно и го разглеждат като задача, която трябва да бъде решена във всички аспекти на живота. Има редица продукти, направени от пластмасови отпадъци от океана. Те са създадени в сътрудничество между Adidas и Parley. Например, има специална линия за бански. Днес ще разгледаме отблизо спортните обувки, които сме произвели заедно.

Устойчиво облекло и обувки – необичайните спортни обувки от Adidas и Parley

устойчиви обувки за дрехи, изработени от рециклирани материали adidas parley

Серията спортни обувки беше завършена на Деня на океана през 2016 г. Обувките са особено подходящи за ходене, а при производството им са използвани отпадъци от океанска пластмаса.

Устойчиво облекло и обувки – спортни обувки, изработени от рециклирани материали

устойчиво облекло ден на океана adidas parley

Дизайнер на обувките беше лондонската компания Alexander Taylor. Спортните обувки са създадени с обичайните производствени методи, но са използвани необичайни синтетични влакна. Обичайните материали са заменени с прежди от рециклирана океанска пластмаса.

Как изглеждат тези спортни обувки отблизо …

устойчиви обувки за облекло adidas parley рециклирана океанска пластмаса

Модни спортни обувки, изработени от устойчиви материали от океана

устойчиви дрехи обувки parley adidas

Мотивацията

Самият Тейлър обяснява каква е мотивацията му за разработването на такава колекция обувки. Защото, по неговите собствени думи, това беше опит да адаптира студиото си към бъдещето. Така че ние заключаваме от думите му, че той вижда това в устойчивото облекло и в рециклираните материали.

Тейлър продължава да казва, че всеки дизайнер може да бъде „агитатор и агент“ на бъдещето. Според дизайнера, неговите компетенции включват и отговорността за намиране на нови сътрудничества за завладяващи решения, които представляват алтернатива на предишните методи.

Изработен от рециклирани материали, но изглежда толкова модерен!

устойчиво облекло устойчиви обувки Ocean Day parley adidas

Необичайният дизайн на устойчивите спортни обувки от Adidas и Parley

устойчиво облекло adidas parley устойчиви обувки

От какво точно бяха изработени обувките??

Обувките са направени от хрилни мрежи, взети от океана и рециклирани. Използвани са и пластмасови останки, събрани по крайбрежието на Малдивите. Там Parley дори беше подкрепен от властите.

Изработен от хрилни мрежи и пластмасови отпадъци

устойчиво облекло устойчиви обувки океан пластмаса

Произвежда се в много малко количество

устойчиво облекло adidas parley shoes рециклирани материали

Прототип на обувките беше показан за първи път през юли 2015 г. в централата на ООН.

Parley споделя, че много работа е свършена зад кулисите. Разработчиците на проекта се стремят да внедрят напълно нов стандарт, който включва и нови материали и технологии.

Тези модерни спортни обувки са старателна работа

устойчиви дрехи за обувки trenige спортни обувки adidas parley

Според неговите думи това е тенденция, която ще се развива дълго време. Но е важно първата стъпка да е направена. Спортните обувки Adidas x Parley вече са пионери и новатори за бъдещи продукти. Те все още се произвеждат в много малки количества и поради това са недостъпни за потребителя. Но се надяваме, че и това ще се случи скоро!

Спортните обувки от Adidas и Parley – пионери на други проекти

устойчиви дрехи за обувки adidas parley спортни обувки