Да останеш у дома дори в напреднала възраст? Повечето от нас биха искали това много. В повечето случаи стълбището е незаменима помощ тук. Но дори и във всички други случаи на ограничена мобилност, такава система, дори в многоетажни сгради, предлага достъпността, която искате. Купуването на ново висококачествено стълбище е скъп въпрос, за който много малко са финансово подготвени. Има ли подходяща алтернатива за това? Добрата новина е: Много добре! Вземете употребяван стълбищен стълб. В следващите редове ще разберете повече за това защо си струва да закупите употребявана система и какво трябва да знаете.

използван стълбищен асансьор за възрастни хора

Използваният стълбищен стълб: премахване на предразсъдъци!

Използваните технологии често предизвикват значителна несигурност сред потребителите и често съвсем основателно. При закупуване на употребяван стълбищен стълб По принцип няма нужда да се притеснявате за подобни притеснения от реномиран доставчик. Тъй като стълбищните лифтове не са краткотрайни устройства, а системи, които са предназначени за дългосрочна употреба. Следователно те могат да бъдат напълно проверени и ремонтирани от компетентни техници. След цялостно преустройство, използвано стълбище по никакъв начин не отстъпва на новото. Всички негови износващи се части като дънни платки, батерии, контактни ролки и дори тапицерия се заменят с нови и се тестват широко. Използваните висококачествени стълбищни асансьори предлагат оптимална функционалност, перфектен комфорт при сядане и абсолютна безопасност. Това включва съответното сертифициране и гаранция от доставчика.

купете употребявана поддръжка на стълбищни асансьори

Разбира се, също са включени пълна, индивидуална адаптация и добро съотношение цена-качество. Освен това, когато купувате употребяван стълбищен стълб, има и възможност за получаване на държавна субсидия, например от грижовни или здравноосигурителни компании.

Основни предимства пред новите стоки

Логично, едно от най -важните предимства тук е цената. Това зависи преди всичко от марката, избрания модел и използвани материали, вида на стълбището и структурните изисквания. Дори много специфичните нужди и изисквания на клиентите могат да направят персонализираната система още по-скъпа, като например функцията на завъртане на седалката или избора на ръчна или автоматична работа. Стълбищният асансьор за прави стълби струва почти два пъти по -малко от един за извити стълби. Колкото повече извивки имат стълбите, толкова по -скъпа става системата. Добрите стълбища обикновено започват от около 4900 евро, а използваните от около 3090 евро. С криволичещите стълби тази разлика в цената е още по -забележима и лесно можете да спестите няколко хиляди евро.

Въпросът за устойчивостта също играе все по -важна роля за много потребители, когато става въпрос за решения за покупка. Чрез подмяна на износващите се части и рециклиране на основните елементи на използваните стълбищни лифтове се спестяват важни суровини и ресурси. По този начин се грижи за околната среда в дългосрочен план.

съвети и информация за стълбищния асансьор

Какво трябва да имате предвид, когато купувате?

На първо място е при закупуване на използвано стълбище от частна покупка в eBay & Ко не се препоръчва. Така че най-вероятно не само купувате “свинята в лапа”, но сте напълно сами. В този случай вие не само се справяте без опитното обслужване на клиенти на реномиран доставчик, но и не получавате гаранция или поддръжка по време на инсталацията. Самата стълбищна релса или не е включена, или така или иначе не отговаря на конкретното ви стълбище. Защото всички релси винаги се правят по мярка.

Когато купувате употребявания стълбищен стълб, винаги се уверете, че той има достатъчен CE сертификат и многогодишна гаранция. Избирайте само премиум марки, защото те означават оптимално качество и издръжливост. Уверете се също, че доставчикът замества само износващите се части с оригинални части.

Следните критерии също говорят за сериозността на доставчика:

  • безплатни съвети и индивидуални оферти
  • Измерване и срещи на място
  • Пробно шофиране и щателна проверка след това
  • опитно, полезно обслужване на клиенти
  • безплатна поддръжка

Заключение:

Купуването на използвано стълбище от висококачествен доставчик защитава околната среда и портфейла ви едновременно. Получавате първокласен продукт с достатъчно сертифициране и гаранция, която ви осигурява необходимия комфорт и по-голяма свобода на движение в четирите ви стени.

употребявани стълбищни асансьори за продажба

използвана информация и съвети за асансьор на стълби