Дори и най -красивите жени с привлекателни лица трябва да скрият тъмните си кръгове с помощта на грим. Причината за тъмния кръг може да бъде много, включително наследствена, силна умора, здравословни проблеми и липса на сън, стрес и много други. Ако не се лекува навреме, това може да бъде най -лошото и може да повлияе на външния ви вид. Има продукти на химическа основа за премахване на тъмните кръгове, но това няма да работи за хора с чувствителна кожа. За тях домашните средства са единствената налична опция. Домашно приготвената маска за очи за тъмни кръгове се приготвя лесно и също така е ефективна.

Маски за очи за тъмни кръгове под очите

Най -добрите маски за очи за тъмни кръгове под очите:

Някои ефективни маски за лице са дадени по -долу.

1. Маска за очи с листа от картофена мента:

Маска за очи с листа от картофена мента

Как да направя:

Вземете 1 картоф и отстранете кожата му. Настържете го и го сложете в блендер с 5-6 листа мента. Добавете достатъчно вода, за да стане като рядък сок.

Как да кандидатствам:

Потопете памучен тампон в този сок и го изстискайте, за да се отървете от излишния сок. Поставете този памук в хладилник. Когато имате нужда, извадете го от хладилника и го поставете върху очите си и го оставете за 20 минути. Извадете го и измийте лицето си. Можете да го правите ежедневно, за да получите най -добър резултат. Това е една от най -добрите маски за очи за тъмни кръгове.

2. Маска от моркови от алое вера:

Маска от моркови от алое вера

Как да направя:

Вземете 1 белтък, 1 чаена лъжичка настърган морков и 1 ч.ч. алое вера. Комбинирайте всичките 3 съставки в купа и ги разбъркайте, докато станат на пяна.

Как да кандидатствам:

Нанесете тази смес с четка около очите си и я оставете за 15-20 минути. Изплакнете с вода и нанесете овлажняващ крем. Можете да използвате това 2 пъти седмично, за да получите най -добър резултат. Това е ефективна и най -добра маска за очи за тъмни кръгове под очите.

3. Маска за очи с кафе:

Маска за очи с кафе

Как да направя:

Сварете чаша кафе с 1 чаена лъжичка кафе на прах и го оставете да се охлади. След това добавете 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжичка масло от витамин Е към него. Потопете няколко памучни тампона в него за известно време. Извадете ги и внимателно изстискайте, изважда излишното кафе. Поставете тези подложки отделно в сандвич чанта и ги съхранявайте в хладилник.

Как да кандидатствам:

Извадете ги, когато имате нужда, поставете ги върху очите си и се отпуснете за 15 минути. Извадете го и измийте лицето си с вода. Можете да правите това ежедневно, за да получите добър резултат. Това е охлаждаща маска за очи за тъмни кръгове.

4. Маска от домати:

Доматена маска за тъмни кръгове

Как да направя:

Вземете 1 чаена лъжичка доматен сок и го смесете с ½ чаена лъжичка лимонов сок.

Как да кандидатствам:

Нанесете тази смес около очите си и я оставете там и се отпуснете за 10 минути. Измийте лицето си с вода. Можете да правите това 2 пъти на ден в продължение на 2 до 3 седмици. Това е най -добрата маска под очите за тъмни кръгове и можете да видите най -добрите резултати за една седмица.

5. Маска от индийско орехче и мляко:

Маска от индийско орехче и мляко за тъмни кръгове

Как да направя:

Вземете ½ чаена лъжичка индийско орехче на прах и го смесете с достатъчно мляко, за да стане гладка паста.

Как да кандидатствам:

Нанесете тази смес под очите си и я оставете за 20 минути. След това измийте лицето си с хладка вода. Можете да правите това 3 пъти седмично, за да получите по -добри резултати. Това е добра маска за очи за тъмни кръгове.

Това са някои полезни домашни средства за тъмни кръгове. Това е тревожен проблем, който засяга външния ви вид. Така че не ходете никъде, всички съставки са достъпни само у дома. Те също са безопасни за използване.