Йога винаги е добра за цялостното здраве и благополучие. За различни проблеми имаме различен метод на йога упражнения, които да следваме. Тук тези пози и тренировки ни държат далеч от процеса на стареене на очите и околните области, като го поддържат бръчки свободни и също без тъмни кръгове.

Йога асани, за да се отървете от тъмните кръгове под очите

Най -добрите йога асани за тъмни кръгове под очите:

Ето някои методи на йога за тъмни кръгове под очите,

1. Йога с поза на лъв:

Поза на лъв за тъмни кръгове

Тази поза на йога е част от поредицата от упражнения, които помагат да се отървете от тъмните кръгове по най -лесния и здравословен начин. За целта първо трябва да седнете на колене. След това се опитайте да стигнете до позицията на детето да пълзи. В този момент, вдишвайки дълбоко, разтегнете гърба си и се удряте най -много нагоре. Като алтернатива, вие също трябва да държите устата си в лъвски ревящ начин, както е показано на снимката. Бавно слизайте, като държите тялото си в пълзящо положение и също издишвате въздуха. Повторете 5 пъти.

2. Поза на Сарвангасана:

Поза Сарвангасана за тъмни кръгове

Легнете с гръб, като държите ръцете си изправени и опънати над нивото на главата. Повдигнете двата крака заедно и се опитайте да поставите ръцете си под задните части. И след това леко повдигнете тялото си с крака в позиция 90 градуса към пода. Вратът трябва да поддържа цялото тяло и да стои върху него. Останете в тази поза за около 3 минути, поддържайки дишането си нормално. Ако е възможно, можете да опитате тази йога за тъмни кръгове на очите за следващия път след 5 минути релакс.

3. Поза на Парватасана:

Първатасана поза за тъмни кръгове

В същата поредица имате друго йога упражнение за премахване на тъмните кръгове под очите. В тази поза ръцете и краката стоят на земята. Само средната част на тялото се повдига до максималното ниво, за да се постигне позиция, подобна на планина. В същото време трябва да продължите да опитвате петите на земята. Останете в тази поза още 3 минути. Трябва да се уверите, че дишането ви е нормално.

4. Поза Шавасана:

Поза Шавасана за тъмни кръгове

Това е завършващата поза на йога, която да отпусне цялото ни тяло от тренировки. Трябва да завършите сесията си по йога само с тази поза шавасана. Това ви кара да поддържате дъха си в нормалните нива. Като държите очите си затворени и карате ума и душата си да се отпуснат. Успокойте всичките си усещания, легнали върху тази поза за около 10 минути. Ако тази практика на стойка се прави правилно и редовно, ще получите максималните й ползи. Тази йога за тъмни кръгове и подпухнали очи бавно ще излекува проблемите за няколко дни и в същото време кожата ви около очите ще бъде озарена и олекотена. Също така, тази йога за лице за тъмни кръгове прави цялото ви лице озарено с блясък.

5. Поза Самбхави Мудра:

Поза Sambhavi Mudra за тъмни кръгове

Трябва да седнете в удобното си положение, като държите главата, гръбнака и шията изправени. Поставете ръцете си на коленете и се отпуснете. Сега затворете очи, за да поддържате дишането си нормално, а също и рамото ви трябва да е изправено. След 2 минути отворете очи и се опитайте да фокусирате зрението си върху веждите. Дръжте и двете си очи фокусирани върху веждите без никакви смущения. Задръжте погледа си, докато ви е удобно. Ако откриете някакво напрежение или трудности, можете бавно да излезете от позата и да се отпуснете. И след това повторете 3 пъти. Тази йога за очи за премахване на тъмните кръгове е много ефективна за поддържане на очите ви здрави без тъмни кръгове.

6. Преместване на визията, като държите главата си неподвижна:

Преместване на визията Ви Дръжте главата си неподвижна

Седнете изправени, като държите гърба си изправен, а ръцете са на колене, както е показано на снимката. Сега, без да мърдате главата си, вземете зрението си изцяло от дясната страна. Опитайте се да се съсредоточите върху областта вдясно върху който и да е обект. След около минута поддържайте зрението си изправено. След това направете същото вляво. Фокусирайте се за минута. Отново постигнете първоначалната позиция, гледайки право. Можете да повторите тази йога за черни кръгове под очите, от двете страни по 5 пъти всеки.

7. Тратака йога за тъмни кръгове:

Тратака йога за тъмни кръгове

Заемете удобно позицията си или в Падмасана, или във Ваджрасана. Поставете свещ на два фута от вас. Сега го запалете и задръжте погледа си върху пламъка, без да се притеснявате. Без да мигате, трябва да задържите концентрацията си на пламъка възможно най -дълго. Можете също да кажете вашите религиозни мантри или дори да започнете да броите числа, за да следите колко дълго се държите. Колкото по -дълго държите погледа си, толкова по -добри са постигнатите ползи. Действа много добре при излекуване на всички очни оплаквания и също така подобрява визуалната яснота. Тази йога за премахване на тъмните кръгове е най -добрата за здравето на очите, за да я държи далеч от тъмните кръгове и увисването.

8. Палминг йога за тъмни кръгове:

Палминг йога за тъмни кръгове

Разтрийте енергично дланите си една върху друга. След известно време започвате да усещате топлината, излъчвана от дланта. Поставете дланите, покриващи напълно очите ви за около минута. Усетете топлината на дланите. Подобрява кръвообращението и в крайна сметка се отървава от тъмните кръгове.

9. Йога с подвижни очи за тъмни кръгове:

Йога с търкалящи се очи за тъмни кръгове

Заемете удобната си позиция и се отпуснете. Накарайте очните си ябълки да гледат едно към правия път. След половин минута започнете да гледате от крайно дясната страна и насочете зрението си към горната страна. След това след 30 секунди отново приведете очните си ябълки наляво и после накрая надолу. Повторете този кръг както по посока на часовниковата стрелка, така и по посока на часовниковата стрелка за 5 пъти всяка.

Всички описани по -горе упражнения и йога пози са наистина тествани и доказани. Те дават 100% резултат в борбата срещу тъмните кръгове, бръчките и отпускането на кожата около очите. Той помага за подобряване на кръвообращението и регулира кръвното налягане. Това прави цялостното ни здраве на цялото ни тяло, но все пак е фокусирано върху здравето на очите.