Aurangabad is een stad in Maharashtra, vernoemd naar Mughal-keizer Aurangzeb. Het staat bekend als een historische plaats vanwege de heersers en koninkrijken in de eeuwen ervoor. Het is een erfgoedsite met veel monumenten, moskeeën en talloze poorten, waardoor het de naam ‘The City of Gate’ krijgt. Aurangabad is de favoriete toeristische plek van Maharashtra geworden en wordt de toeristische hoofdstad van de staat genoemd. We zijn opgenomen onder de 10 beste Aurangabad-toeristische plaatsen om te bezoeken.

Beste toeristische plaatsen om te bezoeken in Aurangabad:

1. Bibi ka Maqbara:

Bibi ka Maqbara aurangabad toeristische plaatsen

Bibi ka Maqbara is een herdenkingsplaats opgericht ter ere van Aurangzeb’s vrouw, Rabia-ud-Durrani, waar haar lijk werd begraven. Het ziet eruit als een imitatie van Taj Mahal en heeft vergelijkbare ontwerpen. Bij de entree is een tuin met vijvers, waterkanalen en fonteinen. Er is ook een archeologisch museum achter het graf.

2. Ajanta-grotten:

Ajanta-grotten die plaatsen in aurangabad bezoeken

Ajanta-grotten in Aurangabad zijn een cluster van meer dan 300 ‘uit de rotsen gehouwen grotten’ die daar aanwezig zijn vanaf de 2e eeuw voor Christus. Deze grotten waren beschilderd en gebeeldhouwd met zijn opgegraven als religieuze kunst van boeddhisten en fresco’s die vergelijkbaar zijn met Sigiriya-schilderijen in Sri Lanka.

3. Poorten in Aurangabad:

Poorten in de beroemde plaats van Aurangabad

We zien overal in India erfgoed en monumenten, maar Aurangabad onderscheidt zich van andere toeristische plekken vanwege het aantal poorten. Het heeft 52 poorten en ze hebben allemaal een historisch verhaal voor hun vestiging. Er zijn maar weinig belangrijke poorten die een bezoek waard moeten zijn, zoals de Bhadkal-poort, Jalna-poort, Mekka-poort, Delhi-poort, enz..

4. Salim Ali-meer en vogelreservaat:

Salim Ali Lake en Bird Sanctuary beste plek om te bezoeken in aurangabad

Het Salim Ali-meer ligt in de buurt van de Delhi-poort, in het noordelijke deel van de stad. De Mughals noemden het in hun tijd ‘Khiziri Talab’, maar werd later Salim Ali genoemd, ter ere van de grote ornitholoog en milieuactivist. Het heeft ook een vogelreservaat, geconserveerd door het gemeentelijk bedrijf. Toeristen hebben een heerlijke tijd, gaan varen of picknicken, te midden van het groen en de kleurrijke vogels.

5. Naukhanda-paleis:

Naukhanda Palace aurangabad historische plaats

De bouw van het Naukhanda-paleis werd in 1616 gedaan door Malik Amber, maar werd later in beslag genomen door Nizam Ali Khan. Er zijn 5 delen van het paleis die goed zijn onderhouden met tuinen en een watertank. Bovendien kunnen toeristen ook de Deewan-i-am, Deewan-i-Khas, Kacheri en ook een moskee allemaal bij elkaar zien.

6. Himayat Baugh:

Himayat Baugh plaatsen in aurangabad om te bezoeken

Himayat Baugh, in de buurt van Delhi Gate, was een Mughal Baugh (tuin) verspreid over 300 acres, gebouwd in de 17e eeuw. Op dit moment heeft het een fruitonderzoeksstation en een kwekerij die wordt verzorgd door de Marathwada Agricultural University.

7. Aurangabad-grotten:

Aurangabad Caves prachtige plekken in aurangabad

Er zijn 12 boeddhistische uit rotsen gehouwen grotten, vergelijkbaar met de Ajanta-grotten, op een heuvel op slechts ongeveer 5 km afstand van de drukke stad. Deze grotten zijn ontdekt vanaf de 3 na Chr. De grotten van Aurangabad zijn voorbeelden van Indiase kunst en zijn wereldwijd bekend vanwege het fijne werk. Het draagt ​​bij aan het erfgoed van het land.

8. Chowk-masjid:

Chowk Masjid beste toeristische plaatsen in aurangabad

Chowk Masjid werd gebouwd door Shayista Khan, de oom van moederskant van Aurangzeb. Er zijn 5 bogen verbonden met acht pilaren en pilasters die verder 5 koepels bevatten. Het hele monument is gemaakt in een hoge kelder met open kamers die naar de wegen leiden. Er zijn twee slanke torens en een tank op de binnenplaats.

9. Soneri Mahal:

Soneri Mahal

Soneri Mahal is een paleis gebouwd in de 17e eeuw. Bij de ingang is er een groen grasveld gescheiden door een waterreservoir dat leidt naar het gouden gebouw. Het was ooit beroemd om zijn gouden schilderijen, de plaats is nu omgebouwd tot museum.

10. Panchakki:

Panchakki

Panchakki staat bekend om een ​​ondergronds waterkanaal dat zijn oorsprong vindt in een verre berg. Het kanaal is omgevormd tot een kunstmatige waterval die een molen en dansende fonteinen aandrijft. Het ligt net naast een moskee?.