Vizag is een van India’s favoriete toeristische bestemmingen. De plaats heeft prachtige landschappen, stranden en zelfs historische monumenten en overblijfselen die de toeristen meenemen naar de cultuur en het erfgoed van het land. Visakhapatnam maakt deel uit van Andhra Pradesh en het toenemende aantal toeristen heeft ervoor gezorgd dat de regering de toeristenplekken nog meer van vroeger heeft behouden. Hier zijn 10 beste Vizag-toeristenplaatsen die hieronder worden vermeld:.

10 beste toeristische plaatsen om te bezoeken in Vizag:

1. Kailasagiri:

kailasagiri

Kailasagiri biedt een spectaculair uitzicht met de stranden en de aangrenzende heuvels. Het belangrijkste hier dat de toeristen aantrekt, is het beeldhouwwerk van Shiva en Parvati dat enorm is en er mooi wit uitziet. De plaats ontwikkelt zich met een poppenmuseum en een eetgelegenheid in de buurt?.

2. Ramakrishna-strand:

ramakrishna-strand

Ramakrishna Beach is een van de meest bevolkte toeristische stranden in Visakhapatnam. Mensen houden van watersporten en strandactiviteiten. Dit strand staat bekend om een ​​feest dat bekend staat als Vishakha Utsav en dat hier elk jaar wordt gevierd.

3. Borra-grotten:

borra-grotten vizag beroemde plaatsen

Borra Caves is een belangrijke archeologische vindplaats die zich op 1400 meter boven zeeniveau in Anantgiri bij Vizag bevindt. Het staat bekend om zijn formaties van stalactieten en stalagmieten en is ook religieus. De lokale bevolking aanbidt hier Shivalinga en heeft ook een idool van de heilige koe Kamadenu.

4. Dolfijnneus:

dolfijnen-neus moet plaatsen in vizag bezoeken

Dolphin’s Nose is een rotsachtige landtong van ongeveer 174 meter hoog. Het lijkt op de neus van een dolfijn en daarom is het zo genoemd. We kunnen de vorm afleiden uit de onderstaande afbeelding. Het panoramische uitzicht over de stad vanaf deze plek is prachtig en de toeristen zouden het niet willen missen om de beroemde vuurtoren in de buurt te zien.

5. Sankaram-grotten:

Sankaram mooie plekken in visakhapatnam

De afbeelding van de stoepa die we hieronder zien, is een van de belangrijkste boeddhistische locaties in Andhra Pradesh. De Sarkaram-grotten en de stoepa’s zijn hier sinds de 1e eeuw na Christus en zijn opgedragen aan Lord Buddha. Er werden hier Satavahana-munten en vroeg aardewerk uit die tijd ontdekt.

6. Bhavikonda:

bavikonda beste toeristische plaatsen in visakhapatnam

Bhavikonda betekent ‘Hills of Wells’ en volgens de naam is het echt een heuvel die regenwater in de put heeft verzameld. Het is een van de oudste vindplaatsen van Azië en wordt beschouwd als een van de meest heilige plaatsen voor de boeddhisten, aangezien hier ruïnes van hun beschaving werden gevonden..

7. Oorlogsmonument:

overwinning-op-zee-monument toeristische attracties in vizag

Oorlogsmonument, ook wel bekend als ‘Victory at Sea’, was opgedragen aan de dappere soldaten die hun leven hadden opgeofferd voor hun natie en om de rest van de mensen tegen gevaar te beschermen. Het ligt aan de linkerkant van de strandweg en kijkt uit op het onderzeeërmuseum. Het was opgericht na de overwinning van de Indo Pak-oorlog van 1971. Er worden hier bommen, gevechtsvliegtuigen, tanks, enz. bewaard.

8. Yarada:

Yarada-strand Visakhapatnam plaatsen om te bezoeken

Yarada is een privéstrand dat wordt onderhouden door de Agrigold Group. Het ligt achter de neus van de dolfijn en van daaruit heeft het ook een prachtig uitzicht op het strand en de stad Vizag.

9. Lawson’s Bay Beach:

lawsons-bay-beach mooie plekjes in vizag

Het strand van Lawson is een rustig strand dat niet altijd te druk is. Stellen zouden graag wat rustige tijd aan het strand hebben en genieten van het groen op het schone gouden zand. Het water van de zee is aanvankelijk ondiep en is ideaal om te zwemmen en surfen.

Het strand van Lawson is een rustig strand dat niet altijd te druk is. Stellen zouden graag wat rustige tijd aan het strand hebben en genieten van het groen op het schone gouden zand. Het water van de zee is aanvankelijk ondiep en is ideaal om te zwemmen en surfen.

10. Simhachalam-tempel:

simhachalam tempel plaatsen om te bezoeken in vizag

De Simhachalam-tempel heeft zijn belang van de oude tempel van de Sri Varaha Lakhsminarasimha-tempel, gesticht in de 11e eeuw. Toeristen en toegewijden nemen snel in aantal toe en het is ook de tweede rijkste tempel van het land na Tirupati. De godheid die hier wordt aanbeden, geeft 12 uur per jaar een heilige verschijning in ware vorm, bekend als ‘Nijaroopa Darshan’. De rest van de tijd is het idool bedekt met sandelhoutpasta.

Vizag is een van de beste toeristische trekpleisters in India. het heeft vele mooie stranden en heuvelachtige streken. Ben je zoals deze vizag-toeristische plaatsen? deel alsjeblieft je mening.