Mussoorie is erkend als de “Queen of the Hills” en is een ideale plek voor vakanties en huwelijksreizen. Het is gelegen op de Garhwal Hills en is inderdaad een betoverende plek. Als je een avontuurlijk persoon bent en graag gaat wandelen, dan is Mussoorie de perfecte bestemming voor jou. Als u van plan bent om op reis te gaan naar Mussoorie, raadpleeg dan de volgende lijst met plaatsen voor uw planning en excursie.

Mooie Mussoorie toeristische plaatsen om te bezoeken met foto’s:

Er zijn zoveel fantastische bezoekplekken in Mussoorie voor sightseeing. Hieronder hebben we een lijst gegeven van 15 prachtige toeristische plaatsen in Mussoorie, samen met foto’s die je zullen helpen om je humeur te veranderen van saai naar genieten.

1. Kempty-watervallen:

Plaatsen om te bezoeken in Mussoorie

De Kempty Falls ligt op 15 kilometer afstand van Mussoorie. Het blijft open voor het publiek van de maanden maart tot juli en is een van de meest pittoreske en prachtige plekken die je in Mussoorie en eromheen zult vinden. Oorspronkelijk werden hier tijdens de Britse tijd theekransjes gehouden. Zo werd de naam “Camp Tea” later veranderd in Leeg. Deze plek is echt een schoonheid!

2. Mussoorie-meer:

mussoorie-lake_mussoorie-toeristische-plaatsen

Het Mussoorie-meer ligt aan de Dehradun-weg op ongeveer 6 kilometer van Mussoorie. Het is niet alleen een beroemde picknickplaats, maar staat ook bekend om zijn waterfietsfaciliteiten. Het meer biedt u ook een aantal aantrekkelijke uitzichten, zoals de pittoreske en betoverende Doon Valley. Naar het Mussoorie-meer komen zal zeker een leuke ervaring zijn. Dit is een van de perfecte toeristische plekken in de buurt van Mussoorie die een prachtige waterrit kan geven?.

3. Mussoorie Christ Church:

mussoorie-christ-church_mussoorie-toeristische-plaatsen

De Christ Church van Mussoorie werd gebouwd in het jaar 1836 in gotische stijl. Het is een van de oudste kerken van de Himalaya en heeft elk jaar een behoorlijk aantal toeristen en bezoekers. Het interieur van deze plek is absoluut voortreffelijk omdat het is versierd met de bijdragen van andere beroemde mensen. Je reis naar Mussoorie zal zinvol zijn als je hier eenmaal bent.

4. Jharipani-herfst:

jharipani-fall_mussoorie-toeristische-plaatsen

De Jharipani-waterval is een van de beroemde en belangrijkste watervallen van Jharipani die zich rond Mussoorie bevindt. Het ligt op ongeveer 8 kilometer van Mussoorie en is bereikbaar met voertuigen. Dit is een ideale plek om te zwemmen, picknicken en tijd door te brengen met uw familie en vrienden. Je vergeet deze geweldige toeristische plaats in Mussoorie nooit als je eenmaal bent geweest?.

5. Depotheuvel:

depot-hill_mussoorie-toeristische-plaatsen

De Depot Hill is de hoogste top van Mussoorie. Deze plek biedt u enkele van de meest schitterende en prachtige uitzichten. Het is de oudste plaats in heel Mussoorie en staat bekend om zijn zachte weer, heldere luchten en serene natuur. Je reis naar Mussoorie zal niet compleet zijn zonder deze.

6. Gemeentetuin:

gemeentelijke-tuin_mussoorie-toeristische-plaatsen

Heb je gehoord over deze van de meest interessante en mooie plaatsen om te bezoeken in Mussoorie. De stadstuinen liggen op ongeveer 3 kilometer van Mussoorie en zijn bereikbaar met auto’s, riksja’s of een pony. Het heeft een kunstmatig meer, exotische bloemen en planten rondom de tuin en zelfs bootfaciliteiten. Als je rust en stilte wilt vinden, moet je zeker naar de gemeentelijke tuinen komen.

7. Van Chetna Kendra:

van-chetna-kendra_mussoorie-toeristische-plaatsen

De Vat Chetna Kendra is een prachtige locatie die is omgeven door groenblijvende pijnbomen en struiken. Het is een bekende picknickplaats en kan te voet of met de auto worden bereikt. Hier vindt u ook enkele van Mussoorie’s unieke dieren in het wild, zoals de Kankar en Himalayan Peacock.

8. Kanonheuvel:

gun-hill_mussoorie-toeristische-plaatsen

De Gun Hill is de op een na hoogste top van de Himalaya en biedt je een aantal van de mooiste en meest verbluffende uitzichten op de Himalaya Ranges. Je kunt deze plek zowel wandelend als met de auto bereiken. Het wordt hier zeker een geweldige ervaring. Het is een van de meest opwindende toeristische plekken om te zien in de buurt van Mussoorie.

9. Kamelenrug:

camels-back_mussoorie-toeristische-plaatsen

Deze weg dankt zijn naam vooral aan de grote rots die hier op de weg ligt en lijkt op de rug van een kameel. Je vindt hier dikke deodarbomen en bent ook getuige van de prachtige en rijke zonsondergangen als je op het juiste moment komt. Het weer is zacht en de sfeer is kalm en sereen.

10. Mussoorie Avonturenpark:

mussoorie-adventure-park_mussoorie-toeristische-plaatsen

Het is tijd voor een avontuur in een van de meest bekende toeristische plaatsen in Mussoorie. Deze plek is bedoeld om plezier te hebben en te ontspannen met vrienden en familie. Het Mussoorie Adventure Park biedt verschillende spannende ervaringen voor avonturiers, zoals sky ride, vallei oversteken, abseilen etc. samen met een paar attracties voor kinderen. Dit is de beste plek voor picknicks en familiebijeenkomsten.

11. Het einde van de cloud:

wolken-end_mussoorie-toeristische-plaatsen

“Fee, Fi, Fo Fum”, doet dit een belletje rinkelen? Zo ja, neem dan uw kinderen mee naar het paleis van de reus boven de wolken aan de Cloud’s End. De naam is perfect voor deze plek, want het is een locatie aan het einde van Mussoorie en je kunt de wolken onder je zien. Deze plek heeft het hele jaar door een geweldige sfeer en sfeer, de geur van de natte modder en de dauwdruppels op je gezicht zullen je hart onuitsprekelijk plezier bezorgen en je zult deze plek zeker nog een keer bezoeken. Als een van de extatische plaatsen om te bezoeken in Mussoorie, zal deze plek ervoor zorgen dat je niet ontmoedigd teruggaat. Zelfs het pad om deze prachtige plek te bezoeken is betoverend en een beetje vermoeiend omdat het je door een uitgestrekt dicht bos voert en wees gerust, de rit zal net zo leuk zijn als de bestemming.

12. Gelukkige vallei:

happy-valley_mussoorie-toeristische-plaatsen

Een bezoek aan de Happy Valley zal zeker een tevreden glimlach op je gezicht toveren, aangezien deze plek wordt omringd door tuinen, landgoederen en tempels. Deze plek biedt je geen avontuur, en het zal ook geen rilling over je rug brengen, deze plek is eerder voor mensen die graag in eenzaamheid zijn, die de vredige en kalme uitstraling van een plek waarderen. Een bezoek aan deze plek zal je geest aan het denken zetten en je fantasie naar nieuwe hoogten sturen. Juist om deze reden is deze plek het meest geschikt voor dichters, schrijvers en schilders.

13. Hathipaon en parklandgoed:

hathipaon-en-park-estate_mussoorie-toeristische-plaatsen

Hathipaon en Park Estate is een geweldige plek voor trekkers en picknickgangers. Het is omgeven door bergen gedrapeerd in weelderige groene vegetatie en biedt een exotisch en exclusief uitzicht op de Doon-vallei. Als je deze plek eenmaal hebt bezocht, zal het een geweldige en verrijkende ervaring zijn en wees gerust, je zult verdwalen in de magische schoonheid van de natuur.

14. Tiger View Jungle-kamp:

tiger-view-jungle-camp_mussoorie-toeristische-plaatsen

Voor natuurliefhebbers en bosverkenners biedt Tiger View Jungle Camp je een geweldige kans om tijgers te spotten en ze te fotograferen (uiteraard met een camera). Je zult tijgers in hun eigen natuurlijke habitat zien. In tegenstelling tot andere wildkampen en reservaten biedt de bosafdeling faciliteit voor kamperen en ook een junglesafari, dus als je zeker weet dat je niet in je broek zult plassen als je midden in de nacht een gegrom hoort tijdens het kamperen, dan is dit een van de beste Mussoorie bezienswaardigheden voor jou.

15. Tapovan:

Mijn mooie foto

Volgens de hindoeïstische mythologie onderging Guru Dronacharya boetedoening in Tapovan. Een bezoek aan de bestemming Tapovan zal dus vergelijkbaar zijn met een bezoek aan een pelgrimscentrum. Tapovan ligt in de buurt van de rivier de Ganges en is ook omgeven door weelderige groene vegetatie en zal een geweldige plek blijken te zijn voor natuurliefhebbers.

Als conclusie, gezien alle bovengenoemde toeristische plaatsen in Mussoorie en de redenen om ze te bezoeken, is Mussoorie een must om te bezoeken voor alle toeristen die naar Uttarakhand gaan. Zelfs de toeristische plaatsen in de buurt van Mussoorie zijn een bezoek waard. Kortom, als je een goed besteedde vakantie wilt voor het bedrag dat je gaat uitgeven, bezoek dan de toeristische plaatsen in Mussoorie en bekijk alle glorieuze plekken die het bevat.