Pondicherry is een favoriet onder alle toeristen en reizigers. Aangezien het ongeveer driehonderd jaar door de Fransen werd geregeerd, zult u hier zeker een deel van zijn invloed vinden. Het heeft een aantal van de beste architectuur, galerijen, meren, vijvers en tuinen die je ooit zult zien. De pittoreske landschappen, weelderige groene landen en het glinsterende water zijn enkele van zijn specialiteiten. Als u een reis naar Zuid-India plant, moet u naar Pondicherry komen. Uw vakantie hier zal geweldig zijn. Als u op zoek bent naar een gids, hebben we enkele suggesties op een rij gezet.

Mooie toeristische plaatsen in Pondicherry om te bezoeken:

Pondicherry is een van de meest bekende toeristische bestemmingen voor toeristen. Dit artikel heeft een lijst opgesteld van 15 geweldige toeristische plaatsen om te bezoeken in Pondicherry voor het plannen van je reis.

1. Frans fort Louis:

Toeristische plaatsen om te bezoeken in Pondicherry

Het Franse fort Louis van Pondicherry is een belangrijk monument en een belangrijke toeristische attractie. Het was een van de eerste etablissementen die de Fransen maakten toen ze zich voor het eerst in India vestigden. Het heeft enorme ondergrondse kamers waar munitie, geweren en wapens werden opgeslagen. Het werd gebouwd in het jaar 1709 en moet een keer bezocht worden.

2. Aayi Mandapam:

aayi-mandapam_pondicherry-toeristische-plaatsen

Aayi Mandapam is een prachtig overheidspark vlakbij Pondicherry. Het werd gebouwd in de zestiende eeuw en is tegenwoordig een belangrijke attractie. Het werd gebouwd in de Grieks-Romeinse architectuurstijl en heeft een grote historische betekenis.

3. Meren en tuinen:

meren-en-tuinen_pondicherry-toeristische-plaatsen

Pondicherry is vooral bekend om zijn mooiste bestemmingen zoals meren en tuinen. Om er een paar te noemen, kunnen we denken aan de Botanische Tuin, The Bharathi Park, Chunnambar Backwater en Keezhoor. Deze binnenwateren zijn enkele van de mooiste plekken die je ooit in Pondicherry zult zien. Het zijn populaire picknickplekken en hebben dagelijks een behoorlijk aantal bezoekers.

4. Aurobindo Ashram:

aurobindo-ashram_pondicherry-toeristische-plaatsen

De Aurobindo Ashram werd opgericht door Sir Aurobindo Ghosh die een behoorlijk aantal jaren in Pondicherry had doorgebracht. Het wordt elk jaar door duizenden toegewijden bezocht en is tegenwoordig een bekende toeristische attractie. Het is een beroemd bedevaartsoord en is ook een plek waar je rust en ontspanning vindt.

5. 19e-eeuwse vuurtoren:

19e-eeuwse-vuurtoren_pondicherry-toeristische-plaatsen

Het 19e-eeuwse Light House is gelegen in de Red Hills in Gorimedu, in de buurt van Pondicherry. Deze plaats ligt op vijf kilometer afstand van het westelijke deel van de stad en wordt regelmatig door verschillende toeristen bezocht. Het is een belangrijke attractie van Pondicherry en moet een keer bezocht worden.

6. Archeologische vindplaats Ariyankuppam:

arikamedu_pondicherry-toeristische-plaatsen

De archeologische vindplaats Ariyankuppam is een paradijs voor alle toeristen en reizigers. Hier werden veel belangrijke en oude Romeinse artefacten gevonden, waaronder wijnglazen en sauspotten. Na grondige opgravingen werden ook verschillende stukken Indiaas en Mediterraan aardewerk ontdekt. Dit is een van de meest bekende toeristische plaatsen om te bezoeken in Pondicherry.

7. Frans oorlogsmonument:

frans-oorlogsmonument_pondicherry-toeristische-plaatsen

Het Franse oorlogsmonument is een prachtig etablissement in Pondicherry. Het is een eerbetoon aan al die dappere soldaten die onbevreesd hebben gevochten op het slagveld en hun leven hebben gegeven voor het land. Het staat als een sterke weerspiegeling van de Franse cultuur en ziet er van een afstand heel majestueus en magnifiek uit.

8. Overheidspark:

overheid-park_pondicherry-toeristische-plaatsen

Het regeringspark van Pondicherry is een typische groene tuin in het Union Territory. Het ziet er spectaculair uit en is een geweldige plek voor diegenen die op zoek zijn naar een tijd van vrede en rust. De sfeer en de heerlijke sfeer zullen je zeker verliefd maken op deze plek. Dit park is een van de beste en mooiste toeristische plaatsen in Pondicherry om te bezoeken voor sightseeing.

9. Standbeeld van Jeanne d’Arc:

standbeeld-van-joan-van-arc_pondicherry-toeristische-plaatsen

Het standbeeld van Jeanne d’Arc staat in het Union Territory of Pondicherry. Het is een historisch beeld en is gebouwd met het ongerepte marmer. Het is omgeven door een prachtig uitziende tuin en staat als een eerbetoon aan de grote Jeanne d’Arc die enorme kracht en moed had getoond op het slagveld. Ze was een echte martelaar en is een inspiratie voor velen geweest.

10. Auroville:

auroville_pondicherry-toeristische-plaatsen

Een van de beste plaatsen om te bezoeken in Pondicherry is Auroville. Het is een zeer rustige en mooie plek met veel groen. Mensen van over de hele wereld komen om de plaats te zien en te genieten van de schoonheid ervan. Een prachtige plek om te genieten van de visie van Sri Aurobindo en moeder. Ongeveer 1-2 kilometer is het uitkijkpunt Matrimandir. Voor de Matrimandir is de gouden structuur op zijn best en geeft een prachtig zicht en is een geweldige en charmante plek midden in de tuin.

11. Raj Niwas:

raj-niwas_pondicherry-toeristische-plaatsen

Raj Niwas is de officiële residentie van de luitenant-gouverneur van Pondicherry. De mix van Franse en Indiase architectuur is verbazingwekkend merkbaar. Over het algemeen is het niet open voor het publiek, behalve op bepaalde nationale feestdagen. De locatie is vlakbij het strand, waardoor het een geweldig uitzicht heeft en de prachtige tuin aan de voorkant draagt ​​bij aan de schoonheid van de plek. Er is ook een park in de buurt van deze plaats genaamd Bharathi Park, wat ook een geweldige plek is om tijd door te brengen?.

12. Villanur:

villianur_pondicherry-toeristische-plaatsen

Het is een prachtige toeristische plaats in de buurt van Pondicherry, op slechts ongeveer 20 minuten van de belangrijkste stad Pondicherry. Het beste aantrekkingspunt op deze plek is de kerk. Historische tempels zoals die heer Siva en Vishnu zijn ook aanwezig. Deze plaats heeft een oude Sri Gokilambal Thirukameswar-tempel, die is gebouwd in een merkbare bouwstijl. Op deze plaats wordt jaarlijks een autofestival gehouden dat veel toeristen trekt om Villianur te bezoeken. Deze plaats staat ook bekend om zijn andere toeristische bezienswaardigheden zoals de St. Lourdes-kerk, de Ezhai Mariamman-tempel, de Swami Ram-tempel en de Varadaraja Perumal-tempel enz. Het is ook een populaire picknickplaats omdat het dicht bij de belangrijkste stad Pondicherry ligt.

13. Pondicherry-strand:

pondicherry-beach_pondicherry-toeristische plaatsen

Dit strand is een van de beste plekken in Pondicherry om te zien. Het is erg populair en is de perfecte plek om te genieten van een koel briesje en te ontspannen. Er zijn veel cafetaria’s, resorts en restaurants in de buurt van het strand voor de bezoekers. Deze plek is ook goed om te zonnebaden, yoga te beoefenen, beachvolleybal te spelen en andere leuke activiteiten. Deze plek is het beste voor mensen die van plezier houden en voor degenen die dicht bij de natuur staan ​​en de landschappelijke schoonheid van de plek koesteren. Het is een schattige en mooie plek om te bezoeken en moet minstens één keer bezocht worden als je naar Pondicherry gaat?.

14. Pondicherry-museum:

pondicherry-museum_pondicherry-toeristische plaatsen

Dit prachtige museum is gelegen in het Bharathi Park en staat bekend om zijn unieke collectie sculpturen. Het is een must om de toeristische plaats Pondicherry een keer te bezoeken. Er is een enorme galerij met archeologische vondsten die teruggaan tot de Romeinse tijd van Arikamedu, en er worden ook versierde beelden getoond. De galerij herbergt ook verschillende artefacten van Cholas en Pallava’s van Pondicherry en Karaikal. Het heeft ook verschillende bronzen beelden van goden en godinnen, handwerk, kunstwerken en tempellampen. Ze hebben ook een brede collectie slakkenhuizen die van het strand zijn meegebracht. Je moet dit museum zeker bezoeken om de verbazingwekkende oude dingen te koesteren en de schoonheid van antiek te kennen?.

15. Chunnambar-botenhuis:

chunnambar-boat-house_pondicherry-toeristische-plaatsen

Chunnambar is de meest populaire vaarlocatie die beroemd is om zijn opstuwing en weelderige groene omgeving eromheen. Deze plaats trekt veel toeristen die graag varen in het Boat House in de buurt van de Chunnambar-rivier. Deze plek is het meest geschikt voor mensen die van plezier houden en fotofanaten. Deze prachtige plek biedt verschillende activiteiten met speedboten, motorboten, jetskies etc. zonder zwaar op uw portemonnee te drukken. U kunt genieten van goede quality time en de plaats verkennen met minimale uitgaven. Het is ook een goede picknickplek en ‘s avonds zijn de beste tijden om te genieten van varen.

Dit waren de 15 beste toeristische plekken om te zien in Pondicherry. Als fervent reiziger moet je Pondicherry bezoeken en genieten van de geweldige toeristische plekken. U zult versteld staan ​​van de constructie, de natuurlijke schoonheid en de charme van de plaats.