Mahabaleshwar is een eenvoudig heuvelstation midden in de bergen van de West-Ghats. Het bevindt zich in de staat Maharashtra en is het Satara-district. Tijdens de Britse Raj was Mahabaleshwar de hoofdstad van hun provincie Bombay. Deze plek biedt u frisse lucht en prachtige bezienswaardigheden zoals alle andere heuvelstations. Maar wat deze plek onderscheidt, is de rijke historische achtergrond?.

Prachtige Mahabaleshwar toeristische plaatsen om te bezoeken:

Hier is een lijst van de 15 beste toeristische plaatsen om te bezoeken in Mahabaleshwar.

1. Morarji-kasteel:

morarji-castle_mahabaleshwar-toeristische-plaatsen

Dit gebouw is gebouwd in de oude Britse stijl. Als je architectuur studeert, zal de royale hoeveelheid bogen en gewelven van het gebouw je zeker interesseren. Zelfs als je niet veel weet van architectuur, is er iets aan de glorieuze structuur van het gebouw waardoor je de ruïnes grondiger wilt verkennen. Het is een van de aanzienlijke bezienswaardigheden in Mahabaleshwar om te bezoeken, waardoor je ogen blij knipperen?.

2. Rajpuri-grotten:

rajpuri-caves_mahabaleshwar-toeristische-plaatsen

Dit is een van de heiligste plekken in Mahabaleshwar en wordt bezocht door alle vrome toeristen. Dit zijn een eenvoudige reeks grotten die worden omringd door verschillende kunds of waterlichamen. Religieuze toegewijden geloven dat het water van deze kunds heilig is en speciale vermogens heeft. Een bad nemen in een van deze kunds wordt geacht te helpen bij het verbeteren van de levensduur van je leven.

3. Babington-punt:

babington-point_mahabaleshwar-toeristische-plaatsen

Mahabaleshwar heeft verschillende mooie punten in en rond de omgeving. Een daarvan is Babington Point. Gelegen op een hoogte van 1294 meter boven de zeespiegel, is het panoramische uitzicht vanaf dit punt adembenemend. Maar voor veel toeristen is de reis naar het punt veel boeiender dan de bestemming zelf. Dit is een van de beste toeristische plekken in Mahabaleshwar om te bezoeken, zodat je deze prachtige plek nooit mist?.

4. Bombay-punt:

bombay-point_mahabaleshwar-toeristische-plaatsen

Bombay point of Sunset Point wordt door alle toeristen minstens één keer bezocht tijdens hun verblijf in Mahabaleshwar. Het uitzicht op de roze en oranje luchten van de schemering is een etherische ervaring. De naam Bombay Point of Mumbai point komt van het feit dat het punt op de weg naar Mumbai ligt. Veel mensen zijn uitgerust met een laken en een mand met lekkers voor een rustige middagpicknick in de schaduw van de weinige bomen hier.

5. Connaught-piek:

connaught-peak_mahabaleshwar-toeristische-plaatsen

Voorheen bekend als Mount Olympia, dit is de op een na hoogste top van Mahabaleshwar. Trekken en vervolgens deze piek veroveren, beloont je met een ongelooflijk uitzicht op Mahabaleshwar, compleet met al zijn valleien, meren en punten. Gelegen op 1400 meter boven de zeespiegel, zal deze piek ongetwijfeld worden bezocht door alle avontuurlijke toeristen, of het nu gaat om trekking of ritten langs de steile wegen.

6. Mahabaleshwar-tempel:

mahabaleshwar-temple_mahabaleshwar-toeristische-plaatsen

Een andere beroemde heilige plaats van Mahabaleshwar is de Mahabaleshwar-tempel. De tempel gewijd aan Lord Shiva, herbergt een prachtige ‘lingam’, een zwarte steen die wordt beschouwd als de reïncarnatie van de heer. De tempel is gebouwd in de typische stijl van de oude hindoetempels. Het is verdeeld in twee delen, de binnenkamer en het buitengedeelte dat ook wel de centrale hal wordt genoemd.

7. Tijgerveer:

tiger-spring_mahabaleshwar-toeristische-plaatsen

Dit is een van de mooiste natuurlijke bronnen in de omgeving. Veel toegewijden geloven dat het water puur en genezend is. Het landschap rondom dit kleine meer is spectaculair. Men denkt dat de rivier Savitri hier zijn oorsprong vindt. De bron bevindt zich dicht bij Arthur’s Point, een andere beroemde toeristische plek.

8. Lingmala-watervallen:

lingmala-falls_mahabaleshwar-toeristische-plaatsen

Deze waterval heeft water dat naar beneden stroomt vanaf een hoogte van 600 voet boven de Venna-vallei waar de waterval een meer ontmoet. Het uitzicht dat het biedt is verbluffend. Tijdens het moessonseizoen ziet het stromende, luide water er nog scherper uit dan normaal.

9. Venna-meer:

venna-lake_mahabaleshwar-toeristische-plaatsen

Dit is een van de populaire toeristische attracties van dit gebied. Het meer, gebouwd door de Raja van Satara in 1842, beslaat een uitgestrekt gebied van 28 hectare. Tegenwoordig biedt het faciliteiten zoals varen, gamestalletjes, snackstalletjes enzovoort om meer toeristen te lokken.

10. Pratapgarh-fort:

pratapgarh-fort_mahabaleshwar-toeristische-plaatsen

Mensen die van oude geschiedenis houden, zullen zeker dol zijn op het fort Pratapgarh. En voor degenen die dat niet doen, nou, jullie gaan het pittoreske landschap en de rivierfronten missen, dus het zijn jullie verliesmensen. Pratapgarh Fort is een van de “must” plaatsen om te bezoeken in Mahabaleshwar. Het is het symbool van de grote strijd die plaatsvond tussen Shivaji Maharaja en Afzal Khan. Afzal Khan ligt begraven in het onderste deel van het Pratapgarh Fort zelf. Maar als je niet geïnteresseerd bent in een van de bovenstaande dingen, dan kun je Pratapgarh Fort bezoeken voor de schilderachtige schoonheden die het biedt, aangezien het uitkijkt over de oevers van de rivieren Neera en Koyna, en het presenteert zichzelf ook als een enorme traktatie voor archeologen en studenten.

11. Wilson-punt:

wilson-point_mahabaleshwar-toeristische-plaatsen

Wilson Point is ook vrij algemeen bekend als zonsopgangpunt. Tot op heden heb ik geen idee waarom mensen onderscheid maken tussen zonsondergang- en zonsopgangspunten, aangezien je beide vrij goed kunt zien door eenzelfde zonsondergangsplek of een zonsopgangspunt, maar dat staat ter discussie. Wilson Point is adembenemend goed voor lange wandelingen, fietsen en natuurlijk zowel zonsopgang als zonsondergang. Wilson Point is niet alleen een zonsopgangpunt, maar trakteert je ook op de verschillende lekkernijen van de natuur. Het magische uitzicht zal de tijd bevriezen en je zult diep in je mystieke gedachten verdwalen. Dus mensen die gek zijn op selfies en familiefoto’s, Wilson Point is zeker een plek die je moet bezoeken.

12. Lodwick-punt:

lodwick-point_mahabaleshwar-toeristische-plaatsen

Deze plaats is vernoemd naar een van de gelukkigste vaders, generaal Lodwick, die de eerste persoon was die deze heuvel te voet beklom en zijn zoon richtte een gedenkteken ter ere van hem op. Hoewel dit slechts een geschiedenisles is, is het Lodwick-punt eigenlijk meer bekend om de verrijkende ervaring van de natuur die pronkt in verschillende kledingstukken zoals bossen, valleien enz. Het uitzicht is adembenemend en voor meisjes zou de uitdrukking “wauw” zijn. Lodwick Point is een van de beste toeristische plaatsen in Mahabaleshwar om te bezoeken.

13. Tapola:

tapola-lake_mahabaleshwar-toeristische-plaatsen

Tapola is een prachtig meer in Mahabaleshwar, gevormd door de binnenwateren van de Koyna-rivier. Er zijn eigenlijk maar twee dingen die je op deze plek kunt doen, namelijk waterattracties en het bezoeken van plaatsen die alleen toegankelijk zijn via dit waterlichaam. Als je van meren en waterlichamen houdt, dan is dit de plek voor jou, want dit meer is relatief groot en er kunnen veel mooie scènes worden vastgelegd door de waterattracties.

14. Dhobi-watervallen:

dhobi-watervallen_mahabaleshwar-toeristische-plaatsen

Dhobi-watervallen is een van de plaatsen in de buurt van Mahabaleshwar. Voor mensen die last hebben gehad van intense reismoeheid en voor mensen die een rustige tijd willen doorbrengen, is Dhobi Waterfalls jouw plek om te bezoeken. Naast het adembenemende uitzicht op de waterval krijg je ook prachtige, weelderige groene valleien te zien. Dit is meer een picknickplaats dan een toeristische trekpleister, maar toch zul je de sereniteit en kalmte kunnen voelen die de Dhobi-watervallen overspoelt.

15. Helen’s punt:

helens-point_mahabaleshwar-toeristische-plaatsen

“Foto’s zijn belangrijker dan herinneringen” is een trend die gaande is bij de huidige generatie. Gelukkig is Helen’s Point een plek waar herinneringen kunnen worden gecreëerd en landschappelijke schoonheid kan worden vastgelegd in de miniatuurlens van de camera. Helen’s Point, beter bekend als Blue Valley, is een cluster van verschillende natuurlijke exotische scènes zoals groene velden, bossen, stromend water en nog veel meer, waardoor je het gevoel krijgt dat je in een time-lapse bent. Dus voor natuurliefhebbers en stelletjes is Helen’s Point een van de beste plekken om te zien in Mahabaleshwar

Dit waren enkele van de coolste Mahabaleshwar-toeristenplaatsen. Dus waar wacht je op? Ga op een lange vakantie, plan een reis met je vrienden of familie en verken deze geweldige plekken.