Manali, in Himachal Pradesh, is een populair heuvelstation in de vallei van de Beas-rivier. Het maakt deel uit van het Kullu-district en heeft een gematigde bevolking. Elk jaar wordt het bezocht door tientallen toeristen die de behoefte voelen om wat tijd tussen de heuvels door te brengen om te recupereren en gewoon te ontspannen. De beroemde Karakorum-pas ligt zeer dicht bij deze stad.

Mooie toeristische plaatsen in Manali om te bezoeken:

Hier zijn een paar van de beste en beroemde toeristische plaatsen om te bezoeken in Manali, die je zeker een geweldige tijd zullen bezorgen voor je hele reis.

1. Chandratal-meer:

chandratal-lake_manali-toeristische-plaatsen

Chandratal Lake, ook bekend als de Beas kund, is een plaats van groot historisch belang. Er wordt aangenomen dat de grote wijze Vyasa dicht bij dit meer woonde, dat de oorsprong is van de heilige rivier Beas, en zijn dagelijkse bad nam in de wateren van deze kund. Veel toeristen komen helemaal naar Manali om te baden in de wateren van dit meer.

2. Chandrakhani-pas:

chandrakhani-pass_manali-toeristische-plaatsen

Deze pas wordt voornamelijk gebruikt voor trektochten. De beste tijd om te bezoeken is van mei tot oktober. Na oktober wordt het iets te koud voor de gewone man. De pas biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen. Het verbindt de Malana-vallei met de Kullu-vallei. Veel trekkers die in Manali verblijven, trekken helemaal over de pas naar het kleine dorpje Malana.

3. Pandah-dam:

pandoh-dam_manali-toeristische-plaatsen

Pandoh Dam, een hydro-elektrische dam met een stroomgenerator, gebouwd op de rivier de Beas, is een van de mooiste door de mens gemaakte faciliteiten hier. De dam wordt beheerd door de Bhakra Beas Management Board en stijgt tot een hoogte van 76 km boven de zeespiegel. Hoewel niet precies in Manali, ligt deze dam op de route van Kullu naar Manali. Deze dam is een van de mooiste toeristische plekken om te bezoeken in Manali, die kan entertainen met zijn muzikale zwevende geluid.

4. Rohtang-pas:

rohtang-pass_manali-toeristische-plaatsen

Rohtang Pass is een van de beroemde passen in de bergen van de Himalaya. Geen enkele toerist die Manali bezoekt, mist deze pas! Dit pad dat Kullu verbindt met de naburige valleien, zorgt voor een uitstekende picknickplaats. Deze pas is soms zelfs in de zomer met sneeuw bedekt! De ongelooflijke uitzichten van besneeuwde bergtoppen die je hier ervaart, laten je naar adem happen, soms letterlijk. het is een van de beste manali-plaatsen om te bezoeken?.

5. Solang-vallei of sneeuwpunt:

solang-vallei-of-sneeuwpunt_manali-toeristische-plaatsen

De Solang-vallei ligt dicht bij Manali, tussen het dorp Solang en de Beas kund. De vallei trekt om verschillende redenen toeristen aan. Voor een paar religieuze toeristen is de vallei belangrijk vanwege het heiligdom van Lord Shiva dat het herbergt, voor andere avontuurlijken is de vallei leuk omdat het uitstekende avontuurlijke activiteiten biedt zoals parachutespringen, schaatsen/skiën, zorbing en paragliden!

6. Winkelstraat:

mall-road_manali-toeristische-plaatsen

Mall Road is de meest levendige plaats in Manali. Het is net een typische drukke bazaar waar je kunt relaxen en souvenirs kunt kopen! De drukke, glooiende lanen die aan weerszijden door kraampjes worden begrensd, geven een kleurrijk beeld. Er wordt echter veel onderhandeld in de winkels, dus laat u niet oplichten! Maar zelfs zonder onderhandelen, kun je verschillende goedkope prullaria kopen, zoals wollen mutsen, handschoenen, stola’s enz..

7. Het Grote Himalayan Nationaal Park:

grote-himalaya-nationale-park_manali-toeristische-plaatsen

Het Great Himalayan National Park of het Jawaharlal Nehru Park herbergt enkele zeer zeldzame soorten dieren in het wild. De omliggende bergen geven het park een spectaculair natuurlijk uitzicht dat bijdraagt ​​aan de helft van zijn aantrekkingskracht. Het park heeft korte watervallen en beekjes en meren en verschillende dieren die allemaal in hun natuurlijke habitat leven. Dit is een van de beste toeristische plaatsen in Manali om te bezoeken die een geweldige ervaring kunnen geven?.

8. Bijli Mahadev-tempel:

bijli-mahadev-tempel_manali-toeristische-plaatsen

De Bijli Mahadev-tempel is opgedragen aan Lord Shiva en ligt bovenop een hoge heuvel. Hierdoor biedt de tempel een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. Terwijl de diepe dalen langs de zijkanten van de wegen sommige toeristen duizelig maken, laat het de andere adembenemend achter.

9. Vashisht-baden:

vashisht-baths_manali-toeristische-plaatsen

Vashisht is een kleine plaats aan de oevers van de rivier de Ravi. Deze plaats staat bekend om zijn talrijke natuurlijke bronnen. Toeristen die Manali bezoeken, maken bijna altijd een korte trip naar Vashisht om te baden in de wateren van deze ‘kunds’. Dit is weer een van de meest bezochte toeristische plaatsen in Manali waar je de hele dag blij van zult worden.

10. Hidimba Devi-tempel:

hidimba-devi-temple_manali-toeristische-plaatsen

De Hadimba Devi-tempel ligt bovenop een heuvel die wordt omringd door cederbossen en werd gebouwd in 1553. Het werd gemaakt ter nagedachtenis aan Raksasa Hidimba, de vrouw van Bhima, een van de Pandava’s. Het is gebouwd over een enorme rots die werd aanbeden als het beeld van een godheid. Het heeft een verbazingwekkend ontwerp met gebeeldhouwde houten deuren, drie vierkante daken die zijn bedekt met houten pannen en een vierde koperen kegelvormig dak. Een geweldige plek om de schoonheid van de oude Indiase architectuur te bezoeken en te koesteren. Een paar kilometer verderop ligt een andere tempel gewijd aan Ghatotkatch, de zoon van Bhima en Hidimba, die ook een keer bezocht moet worden om te genieten van deze prachtige religieuze plaats.

11. Jogini-watervallen:

jogini-falls_manali-toeristische-plaatsen

Een van de mooiste plekken om te bezoeken in Kullu Manali is Jogini Falls. Deze prachtige waterval ligt in de buurt van de Jogini Devi Mandir, in het dorp Vashisht. Het is een waterval met een stroom die naar beneden valt om zich bij de Beas-rivier in de Kullu-vallei te voegen. Het is een heilige plaats in de naam van godin Jogini. Het is een mooi en vredig dorp dat minstens één keer bezocht moet worden om de schoonheid van deze heilige plaats te koesteren. Als je honger hebt naar avontuur, dan is deze plek een must om te bezoeken, omdat je trektochten en andere activiteiten kunt doen die je zullen helpen om tot in het diepst van je hart te genieten. Het zou een must moeten zijn voor natuurliefhebbers en fotofanaten.

12. Nehru Kund:

nehru-kund_manali-toeristische-plaatsen

Een van de meest populaire toeristische plaatsen in Manali is Nehru Kund, op 5 km van de National Highway naar Leh, in Kullu. Deze plek is goed voor natuurliefhebbers en liefhebbers van fotografie. Deze plaats is vernoemd naar de eerste premier van India, namelijk Pt. Jawaharlal Nehru. Deze plek zit vol met mensen die een enorme liefde hebben voor de natuurlijke schoonheid. Het is een natuurlijke bron die afkomstig is van het meer Brighu, dat hoog in de bergen ligt. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt aangenomen dat Jawaharlal Nehru water uit deze natuurlijke bron dronk wanneer hij op deze plaats verbleef. Omgeven door groen, is deze prachtige plek Nehru Kund een van de beste bezienswaardigheden in Manali.

13. Sultanpur-paleis:

raja-rupi-kullu_manali-toeristische-plaatsen

Het is een van de mooiste plekken om te zien in Manali. Het bevat prachtige miniatuurschilderijen die zijn gemaakt in een prachtige mix van Pahari en koloniale stijl die gebaseerd zijn op verschillende thema’s. Deze schilderijen tonen landelijke achtergronden van de lokale bevolking van Kullu en Manali. Eerder stond dit paleis bekend als Rupi Palace, dat tijdens een aardbeving werd verwoest. Het werd later gereconstrueerd met behulp van de overblijfselen en vervolgens genoemd als Sultanpur-paleis. Dit is een must om te bezoeken voor de mensen die graag de schoonheid van het oude India en schilderijen bewonderen?.

14. Manikaran Gurudwara:

manikaran-gurudwara_manali-toeristische-plaatsen

Manikaran is een prachtige plek in de Parvati-vallei aan de rivier de Parvati in Kullu. Het is een prachtig pelgrimsoord en trekt veel hindoes en sikhs. In Manikaran is een prachtige Gurudwara aanwezig die minstens één keer bezocht moet worden. Het is een fantastische combinatie van rust en schoonheid. De hete lente, het prasad-eten en het verblijf van zo’n mooie en rustige plek is een eenmalige goede ervaring. Het water van de warmwaterbron wordt als gunstig beschouwd en er wordt aangenomen dat het genezende krachten en andere geneeskrachtige eigenschappen bezit. Het is echt een geweldige plek voor gemoedsrust en ziel, want het is echt mooi en ligt op een mooie plek. Als je Kullu Manali bezoekt, moet je minstens één bezoek aan deze prachtige plek brengen?.

15. Gulaba:

gulaba_manali-toeristische-plaatsen

Het is een prachtige plek vlakbij Rohtang Pass Road in Manali. Het is een prachtige bezienswaardigheid en vooral geweldig voor natuurliefhebbers. Terwijl je dit prachtige heuvelstation bezoekt, is een van de beste plaatsen die je moet bezoeken Gulaba en waardeer deze prachtige plek vanwege zijn ontzag en sereniteit. Deze schilderachtige plek is een verademing voor de ogen en wordt aanbeden om zijn verleidelijke natuurlijke schoonheid en magische uitstraling. De weg naar Gulaba gaat alleen in de zomer open. Het uitzicht op prachtige besneeuwde bergen, de prachtige Beas-rivier en kleine graslanden voegen aan het gebied een extra schoonheid en charme toe. Deze plaats is vernoemd naar Raja Gulab Singh uit Kashmir die zijn kampen opsloeg op deze prachtige plek. Het is een geweldige schilderachtige plek om een ​​keer te bezoeken in Manali.

Dit waren enkele van de beste dingen om te doen in Manali en de beste tijd om Manali te bezoeken is het hele jaar door, behalve de moessonmaanden. Manali is niet minder dan een paradijs voor de reizigers. Als je van wandelen houdt, moet Manali op je lijst staan ​​om te bezoeken (P.S. Binnenkort te bezoeken lijst!). Veel plezier en geniet van de schoonheid van Manali.