Voorheen onaangetast door krachten van buitenaf vanwege het ruige terrein, heeft progressieve verandering Himachal Pradesh op de kaart van beroemde toeristische bestemmingen in India geplaatst. De staat is vooral dierbaar voor bergliefhebbers. Met zijn pittoreske heuvelstations, een overvloed aan natuurlijke pracht en het bekendste handwerk, zou Himachal Pradesh zeker op je reisroute moeten staan. Wij hebben

hieronder vermeld enkele beste toeristische plaatsen in Himachal Pradesh om te bezoeken.

Toeristische plaatsen in Himachal Pradesh:

1. Shimla:

shimla_himachal-pradesh-toeristische-plaatsen

De hoofdstad van Himachal Pradesh is een zeer geliefde en meest bekende toeristische bestemming in heel India. Shimla, ook wel de koningin van alle heuvelstations genoemd, is een paradijs voor huwelijksreizen en een zalig toevluchtsoord voor vakantiegangers. Het schilderachtige terrein wordt onderbroken door tempels en paleizen en gebouwen in koloniale stijl. De oude en imposante Christ Church met zijn glas-in-loodramen vormt een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, terwijl The Mall, het belangrijkste winkelcentrum van Shimla, een must is voor iedereen die de plaats bezoekt.

2. Dalhousie:

toeristische plaatsen in himachal pradesh

Dichte bossen, met sneeuw bedekte bergen, uitgestrekt groen, watersportactiviteiten, winkelbazaars en handwerkwinkels zijn slechts enkele van de dingen die dit heuvelstation tot leven brengen. Er zijn genoeg dingen te doen in Dalhousie. Je kunt je koesteren in de pracht van de Bakrota-heuvels en Dainkund Peak of wat souvenirs mee naar huis nemen van de Tibetan Market. De keuze is aan jou. Het is een van de beste toeristische plaatsen in Himachal Pradesh.

3. Dharamsala:

dharamsala_himachal-pradesh-toeristische-plaatsen

Dharamsala, de thuisbasis van de Dalai Lama, is een bloeiend heuvelresort. De schoonheid van deze stad, bezaaid met wandelpaden, tempels, meren en musea, kent geen grenzen. De bekroning van de lijst met toeristische attracties is Triund Hill, die een verfrissende eendaagse trektocht door Rhododendron-bossen omvat vanwaar adembenemende uitzichten op Mcleodganj, de Dharamsala-vallei en verre uitzichten op de Shivalik-heuvels u betoverd zullen laten. Het is dan ook geen wonder dat Triund Hill bekend staat als het juweel van Dharamshala.

4. Palampur:

palampur_himachal-pradesh-toeristische-plaatsen

Palampur, omringd door dennenbossen en theetuinen, biedt een van de coolste woningen. Water is vol en overvloedig in dit groene heuvelstation, waarvan de bron talloze beekjes zijn die uit de bergen stromen. Voor avonturiers is Palampur de ideale plek om te gaan wandelen of paragliden.

5. Kinnaur:

kinnaur_himachal-pradesh-toeristische-plaatsen

Toen Kinnaur zijn deuren opende voor buitenstaanders, zagen ze een laan van oneindige schoonheid. Weelderige groene bossen, boomgaarden vol fruit, prachtige velden en pittoreske gehuchten bedekten deze wijk in al hun pracht. Nu een toonaangevende toeristische bestemming in Himachal Pradesh, spreekt Kinnaur zowel jong als oud aan.

6. Stoel:

chail_himachal-pradesh-toeristische-plaatsen

Chail ligt op een hoogte hoger dan die van Shimla en staat bekend om Chail Palace, het zomerverblijf van de maharadja van Patiala tijdens de Britse Raj en het hoogste cricketveld ter wereld. Voor de meer gedurfde biedt Chail stimulerende avontuurlijke activiteiten, variërend van abseilen in de rotsen tot vliegende vossen en touwlopen, waarvan je hart zeker sneller gaat kloppen.

7. Manali:

manali_himachal-pradesh-toeristische-plaatsen

Manali, ooit een rustig dorp, is omgetoverd tot een bruisend toeristisch centrum. Gezien als de perfecte bestemming voor diegenen die de Himalaya willen proeven en getuige willen zijn van sneeuwval, is het meer een paradijs voor huwelijksreizen.

8. Khajjiar:

khajjiar_himachal-pradesh-toeristische-plaatsen

Khajjiar, genesteld te midden van groene weiden en dichte bossen, heeft de bijnaam het Mini Zwitserland van India gekregen. De weelderige weiden, dichte dennenbossen en het rustige meer creëren een bijna romantische sfeer. Paardrijden door het groene terrein heeft zijn eigen aantrekkingskracht waar men de frisse berglucht op kan snuiven. Andere bezienswaardigheden zijn de Khajjiar-tempel en de Dauladhar-bergen.

9. Kulu:

kullu_himachal-pradesh-toeristische-plaatsen

De vallei van Kullu is beroemd om zijn majestueuze schoonheid van dennen- en deodarbossen en uitgestrekte appelboomgaarden. Kullu biedt toeristen veel bezienswaardigheden en avontuur. Als u het buitenleven wilt proeven, kunt u gaan wandelen, skiën of wildwatervaren op de Beas-rivier. De plaats krioelt ook van de tempels en natuurreservaten. De beste schat die je echter mee naar huis kunt nemen, is de handgeweven Kullu-sjaal die zich onderscheidt van deze regio.

Dit zijn de bekende plekken in Himachal Pradesh. Toeristen zwermen op deze plekken in de zomer als vliegen op een zoet gerecht. Himachal Pradesh kan een koelkast worden genoemd voor mensen die hem kunnen bezoeken om tijdens de hete, gierige zomer echt met hun gezin te chillen. Bovengenoemde plaatsen zijn de zogenaamde toeristische hotspots dus schrik niet als je tijdens de vakantie je vrienden of kennissen tegenkomt.

Maar wat als je een natuurliefhebber bent en eigenlijk je vakantie wilt doorbrengen verstoken van de sociale wezens of als je avontuurlijk bent, maar het enige avontuur dat je tegenkomt, is je wagen door de dikke menigte toeristen. Dus voor jullie mensen is hier de lijst met enkele van de minder bekende en de beste plaatsen om te bezoeken in Himachal Pradesh, waar je de bossen in kunt gaan, de koude lucht kunt voelen en je ogen kunt betoveren met schilderachtige schoonheden van bergen, valleien, bossen en rivieren en bedekt zijn door de deken van Moeder Natuur, maar er zouden nauwelijks toeristen zijn, aangezien de meeste toeristen meer volgen en minder verkennen

10. Malana:

malana_himachal-pradesh-toeristische-plaatsen

Tegenwoordig zijn de toeristische plaatsen drukker dan welke gebedsplaats dan ook en met het stijgende toerisme in Himachal Pradesh is er nauwelijks een kans op een minder bekende toeristische plek. Malana is zo’n dorp waar nog geen toeristen komen. In de 21e eeuw is het moeilijk te geloven dat een dorp volledig off the grid is. De mensen hier zijn één met de natuur, hun eigen cultuur en hun taal, dat ook met de grootste onschuld. Voor budgetreizigers en natuurliefhebbers en mensenhaters is dit dorp een bezoek waard.

11. Jalori Jot:

jalori-jot_himachal-pradesh-toeristische-plaatsen

Jalori Jot of de Jalori Pass is een plek voor avonturiers en trekkers. De pas in het Kulu-district van Himachal Pradesh is nog onontgonnen en heeft verschillende wandelroutes. Als je geen warm zacht bed of een goed gekookte maaltijd nodig hebt, dan kun je een tent huren, een kampvuur maken en onder de sterren slapen en plezier hebben in de natuur en dan de gekoelde, griezelige nacht in het bos voelen.

12. Hampta-pas:

Hampta Pass, Himalaya - India

Hamta Pass Trail is nog een andere bestemming voor elke gekke trekker of avonturier. Gelegen in het hart van de Himachal Pradesh, is het een geweldige route door de Rohtang-pas, als je de rest van de toeristen niet wilt volgen via de gemeenschappelijke voertuigroute en het niet erg vindt om een ​​beetje te wandelen.

13. Chindi:

chindi_himachal-pradesh-toeristische-plaatsen

Voor die mensen die de film ‘The Hobbit: An Unexpected Journey’ hebben gezien en genoten hebben van de schilderachtige foto’s van het dorp van de hobbit, dan kun je hetzelfde uitzicht zien in Chindi en een van de beste dingen is dat er appelboomgaarden zijn dus voor die stellen die hun romantiek op een theatrale manier willen intensiveren, dan is Chindi de plek voor jou

14. Barot-vallei:

barot-valley_himachal-pradesh-toeristische-plaatsen

Voor de eenzaamheidzoekers en diepe denkers is Barot Valley de perfecte vakantieplek en een inspiratie voor zowel dichters als schrijvers. Afgezien van een reeks huizen in de prachtige vallei, is de plaats een beetje desolaat en daarom een ​​perfecte plek voor toeristen. Veters strikken loop door de prachtige vallei en vergeet niet een bezoek te brengen aan de prachtige uhl rivier die in de vallei zelf ligt.

15. Tirthan-vallei:

De Tirthan-vallei ligt op ongeveer 70 km van Kullu en op 75 km van Mandi. U kunt het ook bereiken via Manali, dat op ongeveer 105 km afstand ligt. Deze vallei moet ook worden bereikt door te wandelen en ligt in het Great Himalayan National Park. De vallei is prachtig bezaaid met alpengroeven en loofbossen. Het is de beste plek om te vissen, kamperen en gewoon naar de nachtelijke hemel te kijken. Aangezien dit een pad is naar het Great Himalayan National Park, zie je enkele dieren zoals Himalayan Brown Bear, gieren, rode vos enz. De plaats wordt vaak beschouwd als de kampeerplek en de tocht op zich is een prachtige ervaring.

Wanneer moet u bezoeken:Mei-oktober is de beste tijd om te bezoeken.

Hoe te bereiken: Begin met wandelen vanuit Gushaini, het toegangspunt. Dit punt heeft een rijke flora en fauna. U kunt de lokale bussen nemen van Kullu, Mandi of Manali naar Gushaini.

Dit waren enkele van de beste dingen om te doen in Himachal Pradesh. Twijfel je wat de beste tijd is om Himachal Pradesh te bezoeken? De klimatologische omstandigheden blijven het hele jaar door aangenaam in Himachal Pradesh, behalve in sommige steden die in de winter met zware sneeuwval te maken hebben. Maar de staat ontvangt tijdens de zomers maximale toeristen in vergelijking met Winters. Moge het natuurliefhebbers, trekkers, avonturiers, getrouwde/ongetrouwde stellen zijn, de toeristische plaatsen in Himachal Pradesh zijn de plaatsen waar spanning en romantiek de natuurlijke esthetiek ontmoeten en een vakantie de meest memorabele maken.