Het Kanyakumari-district in Tamil Nadu is de meest zuidelijke top van het Indiase schiereiland. De plaats staat bekend om zijn stranden, heuvels en rivieren. De wijk heeft een mix van cultuur, architectuur, tradities van Zuid-India, enz. Kaap Comorin, waar de drie waterlichamen samenkomen, is de belangrijkste attractie van alle toeristen.

Beste toeristische plaatsen om te bezoeken in het district Kanyakumari:

Hieronder hebben we een lijst gegeven met de mooiste en beste toeristische plaatsen in Kanyakumari om te bezoeken, wat u een geweldige tijd zal bezorgen tijdens uw reis.

1. Mahatma Gandhi-monument:

mahatma-gandhi-memorial_kanyakumari-toeristische-plaatsen

Mahatma Gandhi Memorial is gemaakt ter ere van de Vader op de Natie, Mahatma Gandhi. Het monument werd kort na de onafhankelijkheid gebouwd en ook na de ondergang van Gandhiji. Zijn as werd daar enige tijd bewaard, voordat het vanuit Kanyakumari . in zee werd geloosd.

2. Thirparappu-watervallen:

thirparappu-falls_kanyakumari-toeristische-plaatsen

Thirparappu is een waterval die een prachtig pittoresk biedt. De waterval daalt af van de Kodayar-rivier. De gemakkelijkste manier om naar de watervallen te gaan voor een excursie of voor een avontuurlijke dag is door het dorp Nagercoil. De meeste toeristen zeiden dat deze bestemming een van de meest opwindende plekken in Kanyakumari is om te bezoeken.

3. Thiruvalluvar-standbeeld:

thiruvalluvar-statue_kanyakumari-toeristische-plaatsen

Thiruvalluvar is een onsterfelijke dichter uit Zuid-India. Hij had ergens rond de 2e eeuw voor Christus tot de 8e eeuw na Christus geleefd. De archeologen hebben zijn geschriften ontdekt en het bewijs dat hij heeft geleefd. Het standbeeld van Thiruvalluvar is gemaakt ter nagedachtenis aan hem. Het voetstuk waarop het beeld ligt is ongeveer 38 ft hoog en het standbeeld daarboven is 95 ft hoog.

4. Tirunelveli:

tirunelveli_kanyakumari-toeristische-plaatsen

Tirunelveli is een kleine stad waar mensen vanuit Kanyakumari naartoe reizen, voornamelijk vanwege de tempels en historische plaatsen. De belangrijkste attractietempels hier zijn de Muruga-tempel, Tenkasi en Sankarankovil. Het heeft ook een beroemde waterval genaamd Courtallam, en het is druk tijdens het zomerseizoen. Van het water is bekend dat het geneeskrachtige eigenschappen heeft.

5. Padmanabhapuram-paleis:

padmanabhapuram-palace_kanyakumari-toeristische-plaatsen

Padmanabhapuram Palace is een van de paleizen in India die het culturele erfgoed en de diversiteit symboliseert. Het meest unieke aan dit paleis is dat het volledig van hout is gemaakt en niet van enige andere stof. De regering van Kerala zorgt voor het paleis en trekt dagelijks meer dan 100 bezoekers. Het staat bekend als een van de 10 beste paleizen ter wereld. Het is ongetwijfeld een van de mooiste plekjes in het district Kanyakumari.

6. Udayagiri-fort:

udayagiri-grotten_kanyakumari-toeristische-plaatsen

Udayagiri Fort is een oud fort dat vol zit met geschiedenis. Het fort was rond 1600 gebouwd voor verdediging. De Nederlanders hebben het fort in de 18e eeuw bezet en het toen fort De Lannoy genoemd. Een deel van het fort behoort momenteel tot het biodiversiteitspark en trekt veel toeristen. Je reis is nooit vervuld zonder deze adembenemende bezienswaardigheid te bezoeken.

7. Sanguthurai-strand:

sanguthurai-beach_kanyakumari-toeristische-plaatsen

De kracht van de Indische Oceaan is voelbaar in het Sanguthurai-strand; het is een prachtige plek vol wit zand en lijkt een perfecte kustlijn. De Vivekananda-rots is soms zichtbaar vanaf deze plek en ook een witte pilaar die uit de zee steekt. De temperatuur maakt het geschikt om een ​​snelle duik in het water te nemen, vooral tijdens de zomers.

8. Sint-Xavierkerk:

st-xaviers-church_kanyakumari-toeristische-plaatsen

Omdat India ooit onder het Britse volk was, hadden ze hier ook veel kerken gebouwd, wat het land des te kosmopolitischer maakt. St. Xavier’s Church is een van de beroemde kerken van het zuiden. Het was gebouwd in 1600 na Christus, door St. Francis Xavier en de kerk is nog steeds een historische plaats door de eeuwen heen.

9. Wassenbeeldenmuseum:

wax-museum_kanyakumari-toeristische-plaatsen

Het Wassenbeeldenmuseum is uniek van forten, monumenten en musea. Het bestaat uit belangrijke figuren uit de Indiase geschiedenis die in wassen beelden zijn verwerkt, om ze een realistische uitstraling te geven en om ze voor altijd in de hoofden van mensen levend te houden. Wassenbeeldenmuseum is een van de prachtige kanyakumari-toeristenplaatsen om te bezoeken die je blij zullen maken als je die bestemming ziet?.

10. Thirunanthikarai-grottempel:

thirunanthikarai-grot-tempel_kanyakumari-toeristische-plaatsen

De Thirunanthikarai-grottempel is een oude tempel die fungeert als een symbolische pijler van de Indiase religie en cultuur. Er waren veel sculpturen in de grottempel die momenteel zijn uitgestorven. Ze zijn nu onder de Archaeological Survey of India. Het is een van de meest bezienswaardigheden in Kanyakumari.

11. Vivekananda-rotsmonument:

vivekananda-rock-memorial_kanyakumari-toeristische-plaatsen

Het Swami Vivekananda-monument staat als een bron van inspiratie en een symbool van zuiverheid voor de hele natie. Dit is een plaats die je moet bezoeken voor religieuze mensen en bewonderaars. Het toont de architecturale mix van de natie en is een van de beste toeristische plaatsen in Kanyakumari.

12. Kanyakumari-strand:

kanyakumari-beach_kanyakumari-toeristische-plaatsen

Het Kanyakumari-strand, gelegen op het meest zuidelijke puntje van het Indiase schiereiland, is een eersteklas toeristenplaats in Kanyakumari. Hoewel dit strand niet gemakkelijk te belopen is, biedt de vuurtoren een prachtig uitzicht wat de lastige wandeling de moeite waard maakt. Vanaf de vuurtoren kun je de vereniging van de Arabische Zee, de Golf van Bengalen en de Indische Oceaan zien, wat een lust voor het oog is, vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang. Dit is een van de beste toeristische plaatsen in Kanyakumari?.

13. Mathur-aquaduct:

mathur-aqueduct_kanyakumari-toeristische-plaatsen

Dus, krijg dit: een aquaduct gebouwd over een rivier omringd door een grote verscheidenheid aan bomen, versterkt door 28 pilaren, waardoor het het grootste aquaduct in Azië is! Genoeg gezegd, toch? Deze plek verslaat alle andere plaatsen om te bezoeken in Kanyakumari. Het Mathur-aquaduct biedt een fantastisch uitzicht vanuit de lucht op de Pahruli-rivier die eronder stroomt.

14. Baywatch-pretpark:

baywatch-amusement-park_kanyakumari-toeristische-plaatsen

Het staat vol met leuke attracties voor volwassenen en kinderen. Een waterpretpark dat perfect is tijdens de zomervakantie. Het heeft veel overweldigende ritten. Mis nooit meer deze opwindende toeristische plaatsen om te bezoeken in de wijk Kanyakumari.

15. Courtallam-watervallen:

courtallam-falls_kanyakumari-toeristische-plaatsen

De Courtallam-watervallen, gelegen in de westelijke ghats van Tamil Nadu, zijn een belangrijke toeristische trekpleister. Stromend door een woud van kruiden, wordt gezegd dat het genezende krachten heeft. De stad Courtallam zelf heeft natuurlijke schoonheid in overvloed. Het is een van de belangrijkste plaatsen om te bezoeken in de buurt van Kanyakumari.

16. Thanumalayan-tempel:

thanumalayan-temple_kanyakumari-toeristische-plaatsen

Deze tempel, opgericht in de 17e eeuw, heeft prachtige sculpturen en is een belangrijke hindoetempel. Vier muzikale pilaren uitgehouwen uit één steen is een hoogtepunt in de architectuur en wordt beschouwd als een architecturale prestatie.

17. Kanyakumari-tempel:

kanyakumari-tempel_kanyakumari-toeristische plaatsen

Algemeen bekend als de Bhagavathi Amman-tempel, bevindt het zich in de buurt van het punt waar drie waterlichamen samenkomen. De Indische Oceaan, de Arabische Zee en de Golf van Bengalen. Deze tempel staat bekend om zijn pompeuze viering van het Navratri-festival. Tijdens dit festival wordt de godin op een prachtig versierde boot meegenomen naar de oceaan waar de drie zeeën elkaar ontmoeten en meer dan 10.000 mensen bezoeken de tempel tijdens het festival.

18. Suchindram-tempel:

suchindram-temple_kanyakumari-toeristische-plaatsen

Suchindram is een tempelstad met bijna 15 tempels. Alle 15 tempels hebben geweldige legendes en fascinerende verhalen over hun oorsprong. Sommige van de belangrijkste tempels hebben majestueus verhoogde ingangen. Afgezien van de stad Suchindram zelf, zijn er veel andere hindoetempels in de buurt.

19. Bekijk toren en telescoophuis:

view-tower-and-telescoop-house_kanyakumari-toeristische-plaatsen

De uitkijktoren geeft je een compleet panorama van alle stranden en de convergentie van de oceanen. Er is geen tijd genoeg om de prachtige zonsopgangen en zonsondergangen vanaf de uitkijktoren te bekijken. Als je deze toeristische plaats in Kanyakumari bezoekt, maakt dat ooit gelukkig?.

Kanyakumari, ook bekend als Kaap Comorin, is een perfecte toeristische omgeving met een breed scala aan restaurants en accommodaties, de thuisbasis van talloze stranden en de vereniging van drie oceanen maken het een favoriete toeristische plek aller tijden. Mis deze prachtige plaatsen om te bezoeken in Kanyakmari . niet.