Mangalore is een van de beste plaatsen om te bezoeken in Karnataka. Het heeft veel stranden, oude kerken en tempels, musea enzovoort. De mensen die hier wonen zijn aardig en erg behulpzaam. Veel bedevaartsoorden worden bereikt door Mangalore te doorkruisen. Het eten is hier ook uitstekend! Je krijgt hier enkele van de beste Zuid-Indiase gerechten. Nogmaals, als je geen zin hebt in Zuid-Indiaas eten, vind je hier ook tal van restaurants die andere keukens serveren!

Beste toeristische plaatsen om te bezoeken in Mangalore:

Hieronder noemen we verschillende mooie toeristische plekken in Mangalore om te bezoeken die ultiem geluk kunnen geven in je totale reis.

1. St.Aloysiuskerk:

st-aloysius-church_mangalore-toeristische-plaatsen

De bouw van de kerk is uitstekend! De schilderijen en sculpturen zijn een schoonheid. Maar het beste van de kerk is het prachtige uitzicht op de zonsondergang die het biedt. De kapel ligt op hoge gronden en langs de kust. Het biedt dus een prachtig uitzicht op de omliggende Arabische Zee. Achter de schilderijen in deze kerk gaan geweldige verhalen schuil. Dus misschien wil je een gids meenemen als je op bezoek gaat.

2. Kudroli Gokarnath-tempel:

kudroli-gokarnath-temple_mangalore-toeristische-plaatsen

Dit is een van de grootste tempels in Mangalore. De structuur is prachtig! Het ziet er op zijn best uit tijdens dussehra. Een prachtig scala aan lichten en diya’s voegt een extra speciale charme toe aan deze tempel. Het wordt bezocht door meerdere toeristen en is bijna altijd druk. Een fontein met de afbeelding van Gangavataran van Lord Shiva, buiten de tempel, is een uitstekend voorbeeld van de prachtige bouwwerken van de tempel.

3. Surathkal-strand:

surathkal-beach_mangalore-toeristische-plaatsen

Dit is een uitstekend strand om te bezoeken tijdens uw verblijf in Mangalore. Het is schoon en mooi. Het is een uitstekende plek om te picknicken. Het gouden zand en de felle zon zorgen voor een natuurlijk prachtig uitzicht. Het strand is minder druk in vergelijking met de meeste stranden en is dus een meer serene omgeving voor een avondje uit. Dit strand is een van de meest fantastische toeristische plaatsen in Mangalore om te bezoeken en die een geweldige tijd kan geven.

4. Panambur-strand:

panambur-beach_mangalore-toeristische plaatsen

Jetski-tochten, kameeltochten voor kinderen, varen, dolfijnen spotten, eetkraampjes, ijs, ‘Ice Gola’s’ gemaakt van natuurlijke fruitsiropen – zijn slechts enkele van de leuke dingen die beschikbaar zijn op dit strand. Er zijn ook getrainde strandwachten en patrouillevoertuigen aanwezig om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen. Het helderblauwe water met alle avontuurlijke activiteiten binnenin zorgt voor een vermoeiende maar leuke dag! De strandattracties lokken echter zoveel toeristen dat het soms een beetje te overvol wordt?.

5. Pilikula Nisargadhama:

pilikula-nisargadhama_mangalore-toeristische-plaatsen

Dit is het Mangalore Zoölogisch Park. Het heeft een groot aantal dieren die op zijn terrein leven. Het wordt bezocht door zowel toeristen als de plaatsen. De dierentuin met al zijn fascinerende dieren is een uitstekende plek voor een familie-uitstapje. De kinderen zijn enthousiast om omringd te zijn door de natuur en zijn zo moe als ze terugkomen dat ze niet klagen over het naar bed gaan. Het is een van de meest avontuurlijke toeristische plaatsen om te bezoeken in Mangalore.

6. Kadri Hill-park:

kadri-hill-park_mangalore-toeristische-plaatsen

Dit park wordt bezocht door verschillende ochtendwandelaars, joggers, fietsers en andere mensen die met hun conditie bezig zijn. Gelegen op hoge gronden, biedt het een prachtig uitzicht en frisse lucht. Het had oorspronkelijk een slangenpark dat zijn grootste lokmiddel was. Maar nu is het verwijderd naar een andere locatie.

7. Sultan Battery-strand:

sultan-battery-beach_mangalore-toeristische-plaatsen

Als je geïnteresseerd bent om historische plaatsen te zien, dan is Sultan Battery de perfecte plek voor jou om te bezoeken. Het is het toegangspunt tot het strand van New Tannirbhavi. Hier zie je zoet en zout water door elkaar lopen. Het zicht is adembenemend. Het strand is hier ook best goed. Het historische belang van de plaats maakt het voor sommigen interessanter dan voor anderen.

8. Shri Yogeshwar-mutt:

Toeristische plaatsen Shri Yogeshwar Mutt_Mangalore

Deze Mutt wordt gerund door de Noord-indianen die zich in Mangalore hebben gevestigd. Het is goed onderhouden en open voor publiek. Ze hebben een vee-in Goshala en een interessante plaats genaamd de ‘Pandava’s Cave’. De meeste toeristen en lokale mensen zeiden dat het een van de beste en mooiste toeristische plaatsen in Mangalore is om te bezoeken voor sightseeing.

9. NITK-vuurtoren:

nitk-lighthouse_mangalore-toeristische-plaatsen

Dit is een uitstekende plek om met je vrienden naar toe te gaan. Het uitzicht is fantastisch en je kunt rond zonsondergang echt goede kliks maken met je camera. De meeste mensen stoppen hier op weg naar andere plaatsen vanuit Mangalore?.

10. Ullal strand en brug:

ullal-beach-and-bridge_mangalore-toeristische-plaatsen

Het strand van Ullal staat bekend om zijn watersporten en is perfect voor een lange wandeling op uw gemak. Het strand en de omgeving worden ingenomen door een aantal resorts en huisjes. De badplaats Summer Sands is een van de meest vooraanstaande badplaatsen hier en lokt toeristen uit verschillende delen van de wereld. Niet ver van het strand ligt de Ullal-brug, die zich over 650 meter uitstrekt en bezoekers vangt met zijn opvallende schoonheid. Met ontelbare visrestaurants die heerlijk eten bieden, lokt deze plek liefhebbers van zeevruchten, waardoor het een van de toeristische plaatsen in Mangalore is.

11. Someshwar-tempel en strand:

someshwar-tempel-en-strand_mangalore-toeristische-plaatsen

Naast het punt waar de Netravati-rivier de Arabische Zee ontmoet, is een strand in ongerepte staat dat zich verbergt voor toeristen, genaamd The Someshwar Beach. Afgezien van de engelachtige zonsondergangen, is dit strand een prachtige plek om te zonnebaden. Gevuld met grote rotsen langs de kust, is het onhoudbaar om te zwemmen. Dit strand is een van de cruciale toeristische plaatsen in Mangalore en is de Someshwar-tempel, die zich aan de noordkant van het strand van Someshwar bevindt. De tempel is oud en het bestaan ​​ervan wordt toegeschreven aan koningin Abbakka Devi.

12. Kadri Manjunath-tempel:

kadri-manjunath-temple_mangalore-toeristische-plaatsen

Een van de oudste stukken van elegantie is prachtig geplaatst op The Kadri Hills. De Kadri Manjunath-tempel, waarvan bekend is dat deze in de 10e of 11e eeuw is gebouwd, is een van de oudste en is een terugkeer naar het rijke erfgoed van Karnataka. Het is zonder twijfel een van de beste plaatsen om te bezoeken rond Mangalore.

13. Murudeshwar-strand en tempel:

murudeshwar-strand-en-tempel_mangalore-toeristische-plaatsen

Het op een na hoogste standbeeld van Lord Shiva herbergt de Murudeshwar-tempel. Legenden associëren het met de Gokarna-tempel. Verspreid achter de tempel ligt de Arabische zee en het roestvrije Murudeshwar-strand. Omdat het een opvallende toeristische plaats in de buurt van Mangalore is, heeft het een verscheidenheid aan keukens om uit te kiezen en gezellige accommodaties. Deze plaats wordt beschouwd als een van de meest bezienswaardigheden in Mangalore om te bezoeken?.

14. Mangaladevi-tempel:

mangaladevi-temple_mangalore-toeristische-plaatsen

De stad Mangalore is vernoemd naar deze godheid, Mangala Devi. Het is gelegen in het hart van de stad en is van buitengewone oudheid. De architectuur van de tempel is in Kerala-stijl, zoals de meeste tempels van de westelijke ghats.

15. Pilikula Nisargadhama-meer:

pilikula-nisargadhama-lake_mangalore-toeristische-plaatsen

Pilikula Nisargadhama is een geweldige picknickplek! Een betoverend meer omringd door tropische bossen, een watersportcentrum, een golfbaan en een eco-educatief wetenschapscentrum. Al deze plekken maken van deze plek een geweldige ontmoetingsplaats.

16. Light House Hill-tuin:

vuurtoren-heuvel-tuin_mangalore-toeristische-plaatsen

Een prachtige vuurtoren, die uitkijkt over de oceaan en de nacht verlicht, zorgt voor een geweldig uitzicht. Direct naast de vuurtoren in een fantastische tuin op een heuveltop, waardoor de plek nog mooier en romantischer wordt. De vuurtorenheuveltuin is absoluut een plaats die je moet bezoeken voor alle jonge stellen die er zijn?!

17. Sultan-batterij:

sultan-battery_mangalore-toeristische-plaatsen

Gebouwd door Tipu Sultan als uitkijktoren tijdens zijn bewind, het brengt ons terug naar de 17e eeuw. Dit is een perfecte plek voor alle liefhebbers van geschiedenis. De plaats werd gebruikt om kanonnen af ​​te vuren en zo is de naam ‘Sultanbatterij’ ontstaan. De Sultan Battery is een verheven plek gebouwd van stenen van 23 verschillende kerken.

18. Duizend pilaren Jain-tempel:

duizend-pilaren-jain-tempel_mangalore-toeristische-plaatsen

Een trots van het Vijayanagar-rijk, de jain-tempel met duizend pilaren staat bekend onder de naam BASADI. Van de 18 tempels van de plaats is deze de belangrijkste. Met duizend pilaren, elke pilaar heeft een ander beeldhouwwerk. Vreemd genoeg heeft het gravures van draken, giraffen, Afrikaanse en Chinese connecties in de 14e eeuw!

19. St. Mary’s Island:

st-marys-eiland_mangalore-toeristische-plaatsen

Geen fout om het de Coconut Islands te noemen! Dit is een groep van 4 eilanden in de Arabische Zee. Wetenschappelijk onderzoek leert ons dat deze eilanden zijn gevormd door subvulkanische activiteiten. De tijd vliegt, geen leugen. Zoveel mensen die interesse tonen om dit prachtige eiland in de buurt van Mangalore te bezoeken.

20. Tannirbhavi-strand:

tannirbhavi-beach_mangalore-toeristische plaatsen

Het Tannirbhavi-strand is misschien wel de meest ongebruikelijke plek om te bezoeken in Mangalore. Dit strand ligt in een afgelegen deel van de stad, weg van de waanzin van de stad. Dus als u op zoek bent naar rust of de schoonheid van de natuur in de meest ware vorm wilt ervaren, dan is dit de plek voor u om te bezoeken.

Langs Mangalore strekken zich de prachtige stranden en tempels uit. Rijk aan diversiteit, trekt Mangalore toeristen uit verschillende delen van de wereld. Met al zijn adel zal Mangalore zeker indruk maken op zijn bezoekers.