Maleisië biedt je twee verschillende ervaringen, één vanaf het schiereiland en de andere vanuit Borneo. Het land is een mix van Maleisische, Chinese en Indiase cultuur. Borneo geeft ons een aantal interessante kanten van Maleisië. Het heeft een wilde jungle, waar orang-oetans, bergtoppen en stammen leven. Ze hebben ook geweldige eilanden en luxe resorts waar je kunt verblijven. Hier is informatie over de beste toeristische plaatsen om te bezoeken in Maleisië.

maleisië-toeristische-plaatsen

Mooie toeristische plaatsen in Maleisië om te bezoeken:

De toeristen zeiden dat Maleisië zoveel toeristische plaatsen heeft voor sightseeing. Dit artikel zal je ongeveer 20 prachtige toeristische plaatsen in Maleisië begeleiden die je rondreis zo spannend kunnen maken.

1. Mulu-grotten:

mulu-caves_malaysia-toeristische-plaatsen

Het Gunung Mulu National Park heeft deze ongelooflijke grotten die zijn gevormd in bergachtige equatoriale regenwouden. Er is een grotkamer genaamd de Sarawak-kamer en het is opgegraven om de grootste grotkamer ter wereld te zijn. Mulu-grot is een van de beroemdste en meest bezochte toeristische plaatsen in Maleisië, die je kan helpen om je saaie tijd verstandig te doden.

2. Langkawi:

langkawi_malaysia-toeristische-plaatsen

Langkawi is een bekende toeristische bestemming in Maleisië. Het is een eiland in het noordwesten van het land. Het eiland is goed onderhouden en blijft ongerept. Het eiland staat bekend om zijn attracties en je kunt een motorfiets huren en het hele eiland erop verkennen. Anders dan dat, kun je gaan winkelen in een aantal nabijgelegen winkelcentra en wat streetfood-delicatesse eten?.

3. Sepilok-revalidatie:

Sepilok Rehabilitation_malaysia toeristische plaatsen

Sepilok Orangutan Rehabilitation was in 1964 gebouwd om weesbaby-orang-oetans te redden van illegale jacht en plantages. De orang-oetans zijn getraind om te overleven en worden vrijgelaten zodra ze klaar zijn om het normale leven tegemoet te treden. Het heiligdom valt binnen het bosreservaat Kabili-Sepilok. Er kunnen ongeveer 60 tot 80 orang-oetans tegelijk worden gevonden.

4. Penang-eiland:

penang-eiland_malaysia-toeristische-plaatsen

Penang Island ligt net naast het eiland Langkawi. Het staat meer bekend om het authentieke Chinese tintje en het geweldige eten, vooral bij de strandventers. Als je de mensen in de buurt vraagt ​​wat er zo goed is aan het eiland, behalve het mooie uitzicht, zouden ze waarschijnlijk antwoorden met ‘eten’!

5. Kinabatangan-rivier:

kinabatangan-river_malaysia

De rivier de Kinabatangan stroomt door de staat Sabah. Er zijn veel verschillende dieren die je kunt volgen terwijl je vaart op een kleine boot. Een cruise zou u helpen de beste eilanden van Sabah te verkennen. Deze regio in de staat is waarschijnlijk de beste plek waar je talloze dieren, vogels, insecten en plantages kunt zien die je waarschijnlijk nergens anders in Zuidoost-Azië zult vinden.

6. Petronas Twin Tower:

petronas-twin-tower_malaysia-toeristische-plaatsen

De Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur zijn de hoogste tweelinggebouwen ter wereld. Ze hebben 88 verdiepingen in de toren en waren grotendeels opgetrokken uit gewapend beton. Ze hebben stalen en glazen gevelontwerpen, die lijken op de kunst van de islam, en een indruk achterlaten van de moslimreligie in Maleisië. Er is een knooppunt op de 41e en 42e verdieping, tussen de tweelingtorens met een luchtbrug.

7. Batu-grotten:

batu-grotten, de toeristische plaats van Kuala Lumpur

De Batu-grotten liggen op de heuvels die ongeveer 15 km verwijderd zijn van de noordkant van de beroemdste toeristische plaats van Kuala Lumpur in Maleisië. Er zijn drie grote grotten, die de Batu-grotten vormen. Ze hebben ook een grot met een hindoetempel die is gemaakt met verbluffend houtsnijwerk. Je moet 272 treden beklimmen en dat zou je naar de hoofdgrot leiden. Net naast de hoofdgrot is er een grot van Ramayana die de mythologische verhalen van de Indiase geschiedenis illustreert.

8. Cameron Highlands:

cameron-highlands_malaysia

De Cameron Highlands zijn uitgestrekte heuvelstations rond Maleisië. Ze werden in eerste instantie ontwikkeld door de Britten rond de jaren 1920. Het bewoont meer dan 34.000 mensen die Maleis, Chinezen, Indiërs, enz. Zijn. De paden zijn waar ze het meest populair voor zijn. De bezoekers worden geleid door het bos, watervallen en verbazingwekkende landschappen. Afgezien van de beboste gebieden, is het ook beroemd om zijn theeplantage.

9. Mount Kinabalu:

Mount Kinabalu hoogste piek in Maleisië

Mount Kinabalu is 4092 meter hoog en is de hoogste top van Maleisië. De berg ligt in het noordelijke deel van Sabah, op Borneo. Mensen gaan wandelen op de berg en ze moeten beginnen bij Kota Kinabalu, de dichtstbijzijnde stad bij de berg. De reis zal erg vermoeiend zijn, maar je zult veel memorabele momenten en een geweldige avontuurlijke ervaring achterblijven.

10. Taman Negara:

taman-negara_malaysia-toeristische-plaatsen

De naam Taman Negara betekent nationaal park. Borneo is gezegend met wildparken, maar door tijdgebrek is het vaak moeilijk om het beste van al deze parken te hebben. Taman Negara is het oudste primaire regenwoud ter wereld en zou op je ‘must-visit’-lijst moeten staan, vooral als je naar het schiereiland van het land gaat.

11. Pulau Tioman:

plau-tioman_malaysia-toeristische-plaatsen

Pulau Tioman is een klein eiland voor de oostkust. The Time Magazine had Tioman in het jaar 1970 geselecteerd als een van ‘s werelds mooiste eilanden. Sindsdien is het een vrij belangrijke toeristenplek. Het eiland heeft overal witte koraalriffen. Mensen gaan graag duiken en hebben daarentegen een geweldig uitzicht op de dichte bossen in het binnenland.

12. Genting:

genting

Genting is een gebied waar je vanaf de hoofdstad, Kuala Lumpur, ongeveer anderhalf uur voor moet reizen. De regio is behoorlijk cool en de belangrijkste attractie hier is de Genting Sky Venture. Dit is de enige faciliteit die u de ervaring van parachutespringen in Azië biedt. Dan is Genting X-pedition Wall een populaire toeristenplek met een internationale standaard klimmuur op een 15 meter bij 6 meter lange hangende klif. Mensen worden ook voorzien van een bowlingcomplex en een verscheidenheid aan spellen voor entertainment.

13. Georgetown:

georgetown_malaysia-toeristische-plaatsen

Georgetown ligt in de noordoostelijke hoek van het eiland Penang. Het was vernoemd naar de Britse koning George III, hoewel de stad voornamelijk bevolkt is door Chinezen. De stad staat bekend om het unieke architecturale en culturele stadsbeeld, dat op geen enkele manier lijkt op Zuidoost-Azië. De avonden zijn de moeite waard voor plezier en plezier wanneer de straten allemaal verlicht zijn en de inboorlingen naar de straatventers verhuizen om hun maaltijden en drankjes te nuttigen.

14. Reuzenrad:

reuzenrad_malaysia-toeristische-plaatsen

Reuzenrad is een amusementsrit in Kuala Lumpur. Het bereikt een hoogte van ongeveer 60 meter en ligt net naast het meer Titiwangsa. Het wiel is volledig voorzien van airconditioning, zodat de rijders de hitte overdag niet voelen. Reuzenrad is een van de beroemde toeristische plaatsen om te bezoeken in Maleisië.

15. Sunway-lagune:

sunway-lagune

Sunway Lagoon is een amusements- en waterpark. Er zijn zes gebieden van het waterpark, met waterspelletjes met glijbanen, een gigantisch golfslagbad. Het pretpark is vergelijkbaar met de Fantasy World in Ancol. Dit is een van de prachtige toeristische plekken in Maleisië voor sightseeing.

16. Centrale markt in Kuala Lumpur:

centrale-markt-in-kuala-lumpur_malaysia-toeristische-plaatsen

De Centrale Markt is een van de belangrijkste toeristische attracties van Maleisië tussen alle bezienswaardigheden in Maleisië. Een plek die je niet zou willen verlaten. Het vertegenwoordigt de 18e-eeuwse Maleisische markt en is gevuld met eetstalletjes, wildstalletjes en ontelbare andere winkels. Er is tenslotte geld om dingen voor ons te kopen die we willen.

17. Een Famosa:

a-famosa_malaysia-toeristische-plaatsen

Een belangrijke plaats van alle Maleisische toeristische plaatsen, de thuisbasis van het Portugese fort dat het oudste bewijs is van Europese architectuur in Azië, is de A Famosa. Archeologisch spreekt het tot in detail met toeristen. Afgezien hiervan heeft A Famosa alles wat een toerist mag verwachten van lekker eten tot ongerepte accommodatie.

18. Perhentian-eilanden:

perhentian-eilanden_malaysia-toeristische-plaatsen

Deze eilanden staan ​​bekend om hun artistieke koraalriffen. Hun stranden hebben helder water met wit zand. Als je op zoek bent naar een pakkend onderwatergezicht, dan is dit waar je het zult vinden. Perhentian Island is een van de mooiste en mooiste toeristische plekken om te bezoeken in Maleisië.

19. Lego Land Maleisië:

lego-land-malaysia_malaysia-toeristische-plaatsen

Hoewel het attracties heeft voor alle leeftijdsgroepen, is het vooral voor de kinderen een droomland, een waterpark met LEGO-thema. Het is een bekende plek in Maleisië. Enkele van de belangrijke plaatsen in Azië zijn hier nagebouwd met 30.000 LEGO-stenen. Het is ook omgeven door prachtige resorts, waardoor het een totaal leuke plek is.

20. Sipadan-eilanden:

sipadan-eilanden_malaysia-toeristische-plaatsen

Het is een van de top 5 duikplekken, zoals gestemd door duikers over de hele wereld. De Sipadan-eilanden herbergen een grote verscheidenheid aan vogels, het werd eerder uitgeroepen tot vogelreservaat. Het is een heel klein stukje land omgeven door helder water, toeristen worden meestal aangetrokken door de diverse waterdieren die hier leven.

Er zijn tal van toeristische plaatsen om te bezoeken in Maleisië. Maleisië en zijn eilanden zijn een all-time favoriet voor toeristen. Het is een ontvanger van vele prestigieuze prijzen voor zijn toeristische en vakantiebestemmingen. Doe jezelf een plezier en bezoek Maleisië!