Denk je erover om met het gezin op vakantie te gaan in de staat Gujarat? Diu van Gujarat is de juiste plaats om te zijn. Het heeft een groot aantal toeristische plekken en locaties die uw reis onvergetelijk zullen maken. De tempels, kerken, stranden, musea en forten zijn de topattracties van Diu. Het heeft duizenden bezoekers per jaar. De toeristische plaatsen van Daman en Diu zijn ook door veel reizigers beoordeeld als een van de beste plaatsen waar u op vakantie naartoe kunt gaan. Hier zijn enkele van de mooie plekken om te bezoeken in Diu.

Plaatsen om te bezoeken in Daman en Diu:

1. Gangeshwar-tempel:

gangeshwar-temple_diu-toeristische-plaatsen

De Gangeshwar-tempel ligt op ongeveer drie kilometer afstand van de Diu-stad Fundam. De tempel is een toewijding aan de hindoegod Shiva. Het ligt aan de kust en heeft vijf lingas. Er wordt aangenomen dat deze linga’s werden gebouwd door de vijf Panadava-broers van het beroemde epos Mahabharata.

2. Naida-grotten:

naida-grotten_diu-toeristische-plaatsen

De Naida-grotten zijn enkele van de meest intrigerende en unieke locaties die je in Diu zult vinden. Hier zouden de Portugezen al het dure materiaal uithakken. Ze bevinden zich buiten de stad en moeten zeker bezocht worden als je eenmaal in Diu . bent.

3. Zampa-gateway:

zampa-gateway_diu-toeristische-plaatsen

De Zampa Gateway is een belangrijk en historisch kenmerk van Diu dat werd ontwikkeld in de middeleeuwen. Het is gebouwd in rode zandsteen en heeft beeldhouwwerken van leeuwen, priesters en engelen. Er zijn hier ook kunstmatige watervallen. Dit is een van de beste monumenten van Diu en een perfecte plek om te bezoeken. Het is een van de beste daman en diu toeristische plaatsen om te bezoeken.

4. Schelpenmuseum:

shell-museum_diu-toeristische-plaatsen

Het Shell Museum van Diu is een andere aantrekkelijke toeristische plek. Met zijn grote verscheidenheid aan schelpen is het museum prachtig en echt interessant. Ze werden allemaal verzameld door kapitein Devjibai Fubaria, die bijna vijftig jaar tijd had geïnvesteerd in het leren en begrijpen van granaten. De geweldige schelpen hebben verschillende vormen en maten zijn echt prachtig om naar te kijken.

5. Gomtimata-strand:

gomtimata-beach_diu-toeristische-plaatsen

Het Gomtimata-strand van Diu is een opmerkelijke en zeer aantrekkelijke plek om te zijn. De groene bomen, struiken en planten zijn zo mooi om van een afstand te bekijken. ‘S Ochtends vroeg op blote voeten op dit strand lopen is een van de beste ervaringen die je hier zult hebben.

6. Vanakbara:

vanakbara_diu-toeristische-plaatsen

Vanakbara is een klein vissersdorpje in Diu. Het is er altijd druk en heeft nogal wat kleurrijke havens. De beste tijd om naar deze plek te komen is rond 9 uur ‘s ochtends wanneer de vissers terugkeren van de zee en alles verkopen wat ze hebben verzameld.

7. St. Thomaskerk:

st-thomas-church_diu-toeristische-plaatsen

St. Thomas Church is echt een prachtige plek. Het is niet alleen een religieuze plek maar ook een plek waar je veel rust en kalmte vindt. De structuur van deze plek is briljant en het beste is dat het zelfs na zoveel jaren zo goed is gerestaureerd en bewaard gebleven?.

8. Jallandhar-schrijn:

jallandhar-shrine_diu-toeristische-plaatsen

Het Jallandhar-heiligdom ligt in de buurt van de heuvel die dicht bij het strand ligt. Het heiligdom hier heeft een koepel met een uit steen gehouwen gezicht van de demon van Jhalandhar. De tempel van de godin Chandrika ligt er vlak bij. De plaats is echt schitterend en staat als een weerspiegeling van de rijke cultuur van Gujarat. Het is een van de favoriete plekken van alle toeristische plaatsen om te bezoeken in daman en diu.

9. Kerk van St. Franciscus van Assisi:

kerk-van-st-francis-van-assisi_diu-toeristische-plaatsen

De kerk van St. Franciscus van Assisi is nu omgebouwd tot een ziekenhuis, hoewel het nog steeds wordt gebruikt voor diensten. Het is honderden jaren geleden door de Portugezen ontwikkeld en wordt gevuld door de mensen die tot dit land behoren. Het staat nog steeds bekend als de vreemdelingenwijk.

De volgende keer dat u een reis plant, mag u deze geweldige plaatsen in Diu niet missen. Vind je dit bericht leuk? Laat hieronder je reactie achter.