Op zoek naar een perfecte vakantiebestemming in India? Bezoek Kerala, het land van stranden, lagunes, vissersdorpen, natuurreservaten, bergketens en een rijk cultureel erfgoed. Gelegen aan de kust van Malabar in het zuidelijkste puntje van het Indiase subcontinent, heeft de staat Kerala zoveel te bieden, waardoor het een van de meest gewilde bestemmingen is. Een reis naar dit vakantiekoninkrijk zal je een meeslepende ervaring bezorgen, waardoor je terug wilt komen voor meer.

Varkala-strand:

Schilderachtige plekken in Kerala

Het meest populaire strand in Kerala is het Varkala-strand, een paradijs om te zwemmen en te zonnebaden. Ook bekend als Papanasam-strand, wordt de schoonheid ervan gemanifesteerd door kliffen die de Arabische Zee omringen. Bovenop de kliffen vindt u een prachtig scala aan restaurants, resorts en een lange strook winkels die meer dan een kilometer beslaan. Overdag kunt u genieten van de zon op het strand, terwijl het avondzicht vanaf de kliffen u laat hangen over de ondergaande zon.

Munnar Hill Station:

Genesteld in de bergketen van de West-Ghats ligt het populaire heuvelstation Munnar. Op 1600 meter boven zeeniveau is Munnar in Kerala een goddelijke verblijfplaats, compleet met thee- en koffieplantages op de pluche groene berghelling, een verstrooiing van watervallen en zelfs wandelpaden voor de avonturiers. Eens een zomerresort van de vroegere Britse regering, biedt Munnar een perfecte setting voor vakantiegangers die willen genieten van de zalige bezienswaardigheden en koele mistige lucht van het prachtige berggebied.

Thekkady Wildlife Sanctuary:

Het Periyar National Park in Thekkady is de plek waar je moet zijn als je de natuur en dieren in het wild op zijn best wilt observeren. Dit natuurreservaat is de thuisbasis van de grote Indiase tijger, zwijnen, Nilgiri-langoeren, sambar, herten, bizons en kuddes wilde olifanten die de grootste aantrekkingskracht hebben als ze naar beneden komen om in het meer te drinken. De afdeling toerisme van Kerala biedt trekkings diep in de bossen die te voet of bovenop olifanten kunnen worden doorkruist.

Nationaal Park Stille Vallei:

Silent Valley, gelegen in de Nilgiri-heuvels in het Palakkad-district van Kerala, is de verblijfplaats van natuurlijke regenwouden met een uitgestrekt gebied van 236,74 vierkante km. De vallei is een natuurlijke habitat voor verschillende soorten vogels, dieren, planten en insecten, met name de bedreigde leeuwenstaartmakaak. De vallei begroet je met een stilte en rust die zijn naam eer aandoet.

Binnenwateren van Alleppey:

Een reis naar Kerala is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan de beroemde backwaters in Alappuzha, beter bekend als Alleppey. Een woonbootcruise op de rustige binnenwateren van deze beroemde toeristische bestemming zal je vullen met een kalmte en sereniteit die alleen kan worden ervaren in ‘Gods eigen land’.

Kumarakom Lake Resort:

Kumarakom, gelegen in het Kottayam-district van Kerala, is een plek waar schoonheid en pracht elkaar ontmoeten. Bedacht als het Venetië van het Oosten, is het een ontspannen toevluchtsoord met zijn met mangrove bedekte lagunes en een luxe resort aan de binnenwateren van Kerala dat een unieke ervaring biedt in buiten- en wateractiviteiten, variërend van vissen en varen tot een bezoek aan het platteland met huizen een klein vogelreservaat waar exclusieve vogelsoorten kunnen worden waargenomen.

Kerala’s Marine Drive:

Kerala's Marine Drive

Als je Kochi bezoekt, zou Marine Drive bovenaan je lijst moeten staan. Het is gebouwd met uitzicht op de binnenwateren en is een lokaal en toeristisch centrum met winkelcentra en fastfoodketens die de loopbrug uitlijnen. De loopbrug zelf is het middelpunt van de attractie waar een ontzagwekkend uitzicht op de opkomende en ondergaande zon in de verte kan worden bekeken van onder de Rainbow Bridge en de Chinese Fishing Net Bridge (hieronder afgebeeld)

Thrissur – De culturele hoofdstad van Kerala:

ThrissurPooram-Kuda

Thrissur is rijk aan spiritueel en cultureel erfgoed, waardoor het de culturele hoofdstad van Kerala is. Het is beroemd om zijn Vadakkumnathan-tempel en het grootste festival van allemaal, Thrissur Pooram. Een lust voor het oog op deze feestelijke dag zijn de honderd versierde olifanten aan weerszijden van de tempel.

Mattupatti-dam:

De omgeving van de Mattupatti-dam in het Idukki-district van Munnar is een populaire picknickplaats in de bergen van Kerala. Het biedt boot- en paardrijactiviteiten, afgezien van een adembenemend uitzicht op de rustgevende sfeer.