Deze kleine staat in Oost-India ligt tussen Nagaland, Mizoram, Assam en Birma. Mensen uit verschillende culturen wonen hier en spreken een aantal verschillende talen, allemaal van oorsprong Tibetaans of Birmaans. De hoofdstad van de staat, Imphal, wordt voornamelijk bewoond door de Meitei en ligt dicht bij de luchthaven. Imphal is de plaats met alle bazaars en moderne toeristische plaatsen. maar de ware schoonheid van deze staat ligt in de landelijke gebieden. Hier zijn enkele van de beste toeristische plekken om te bezoeken in Manipur.

1. Moirang:

moirang_manipur-toeristische-plaatsen

Moirang, beroemd om zijn rijke cultuur en interessante geschiedenis, ligt in het Bishnupur-district van Manipur. Dit kleine dorp viert verschillende Meitei-volksfestivals die een unieke ervaring zijn. De mensen van het dorp zijn aardig en gaan goed om met toeristen. Je kunt getuige zijn van uitzonderlijke shows van de dorpsdansers, verkleed als zigeuners in hun etnische kleding en het uitvoeren van de Khamba-Thoibi-dans. Het dorp heeft ook een museum van het Indiase nationale leger met een prachtig bronzen beeld van Netaji Subhash Chandra Bose.

2. Shaheed Minar:

shaheed-minar_manipur-toeristische-plaatsen

Gelegen in Bir Tikendrajit Park, dat in het hart van de stad Imphal ligt, wil deze Minar de herinneringen herdenken van de patriottische Meitei en tribale martelaren die grote vrijheidsstrijders waren en vrijwillig hun leven opofferden in de strijd tegen de Britten. Het gevoel van hun moed is nog steeds voelbaar in dit park dat nu een populaire toeristische bestemming is geworden.

3. Andró:

andro_manipur-toeristische-plaatsen

Andro is een ander klein dorp in de buurt van Imphal en een populair trefpunt van toeristen. Het dorp is berucht om zijn aardewerk en herbergt zelfs een museum over de geschiedenis van aardewerk, het Andro Gramshang Museum. Dit museum heeft een verscheidenheid aan traditionele potten uit deze regio, genaamd Pudond Makhong, Walom, Ngangkha en Yukhum. Het dorp zelf, hoewel klein, is mooi. U kunt hier een paar zeer goede foto’s krijgen. Als je wilt, kun je zelfs aardewerk proberen!

4. Kangla-fort:

kangla-fort_manipur-toeristische-plaatsen

‘Kangla’ in de Meitei-taal betekent droog land. Het fort, ook wel het paleis van Kangla genoemd, ligt langs de oevers van de rivier de Imphal die door de hoofdstad loopt. Dit fort is een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Manipur en herbergt verschillende belangrijke archeologische overblijfselen. Oorspronkelijk het koninklijk paleis van koning Pakhangba, stond het fort later onder de controle van Assam Rifles. Onlangs is het geopend voor het publiek.

5. Kakken:

kakching_manipur-toeristische-plaatsen

Kakching is de belangrijkste van de agrarische steden van Manipur. Toeristen worden aangetrokken tot dit kleine stadje door het grote aantal tempels dat het herbergt. De meest bekende hiervan zijn de Krishnachandra Mandir, Narasingha Mandir en Viswanath Mandir.

6. Manipur Zoölogische Tuin:

manipur-zoölogische-tuin_manipur-toeristische-plaatsen

Manipur heeft ook een dierentuin! Het ligt op ongeveer 8 km afstand van de stad Imphal. Dit zoölogisch park herbergt verschillende bedreigde soorten vogels en dieren. Het is een interessante plek om te bezoeken en een van de beste keuzes om je kinderen mee naar toe te nemen. Dit zijn de beste toeristische plaatsen in Manipur?

7. Khongjom:

khongjom_manipur-toeristische-plaatsen

Khongjom is een historisch belangrijke stad. Generaal-majoor Paona Brajabashi vocht samen met zijn opgebouwde troepen tegen de Britse soldaten in deze stad! Een gedenkteken ter ere van hun nagedachtenis is hier gebouwd. 23 april is uitgeroepen tot de Khongjom-dag in Manipur.

8. Imphal-vallei:

imphal-valley_manipur-toeristische-plaatsen

Dit is een kleine ovale vallei die wordt afgevoerd door een aantal rivieren, waaronder de rivier de Imphal, de Thoubal, de Iril, de Sekmai en de Khuga-rivier. Deze vallei lokt verschillende toeristen met zijn panoramische uitzichten en andere attracties zoals Palace of Kangla, Polo Ground en Manipur State Museum. De vallei heeft ook verschillende meren en moerassen binnen haar grenzen. Dit is de geweldige toeristische bestemming van Manipur om te bezoeken.

9. De Heer Krishna-tempel:

the-lord-krishna-temple_manipur-toeristische-plaatsen

Dit is een van de beroemdste tempels van Manipur. Het is gelegen langs de oevers van de rivier de Imphal bij Brahmpur Guru Aribam Leikai. Zoals duidelijk uit de naam blijkt, is de tempel opgedragen aan Heer Krishna. Het is een spectaculaire structuur met een aura van rust.