Ladakh is een van de tien provincies van Jammu en Kasjmir en beslaat ook het grootste gebied. Het wordt omringd door het Karakoram-gebergte in het noorden en de Himalaya in het zuiden, waardoor Leh Ladakh een van de beste toeristische plaatsen is. Ladakh strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 59.000 vierkante kilometer en bestaat uit twee administratieve districten, namelijk Leh en Kargil.

Beste toeristische plaatsen om te bezoeken in Leh Ladakh:

1. Basgo:

basgo_ladakh-toeristische-plaatsen

Basgo ligt 80 km ten westen van Leh. Het was vroeger de hoofdstad van lager Ladakh, het koninkrijk verenigd in Leh. Het Werelderfgoed was onlangs in het stof gevallen, maar met de hulp van UNESCO en het Basgo Welzijnscomité werd de plaats hersteld tot het oude erfgoedcomplex. Deze plek is een van de belangrijkste hoogtepunten van de Indusvallei.

2. Hemis-klooster:

hemis-klooster_ladakh-toeristische-plaatsen

Dit is een van de vele interessante toeristische bezienswaardigheden in Ladakh. Het Hemis klooster is het grootste klooster dat je in Ladakh tegenkomt. Het is het meest bekend om het enorme schilderij van Boeddha dat eens in de 11 jaar aan het publiek wordt getoond. Die tijd wordt het een echt drukke toeristenplaats, omdat mensen vliegen en hier van over de hele wereld komen om er een glimp van op te vangen.

3. Dras:

drassig

Drass ligt ongeveer 60 km ten westen van Kargil terwijl u op weg bent naar Srinagar. Het is een klein stadje in het centrum van de Drass-vallei. Drass is het eerste dorp na de Zoji La pas. Het dankt zijn bekendheid als de op één na koudste bewoonde plaats ter wereld vanwege extreme kou en sneeuwval tijdens de winters. Het is bekend dat de temperatuur in deze periode tot min 50 graden daalt.

4. Nubra-vallei:

nubra-valley_ladakh-toeristische-plaatsen

De Nubra-vallei is prachtig vanwege het schilderachtige uitzicht. Het brengt je terug naar een bijna vergeten ‘Shangri La’, ooit een belangrijke handelsroute die Oost-Tibet dicht bij Turkistan bracht via de Karakoram-pas. Deze vallei is nu beroemd voor toeristen, die hier komen en wat tijd van avontuur en plezier doorbrengen.

5. Pangong-meer:

pangong-meer

Pangong Lake ligt op een hoogte van 4242 meter, ten oosten van Leh. Het meer is het grootste in de Himalaya en strekt zich uit over zo’n 130 km lang en ongeveer 2 tot 6 km breed. India heeft slechts een kwart van het meer, terwijl de rest onder Tibet valt.

6. Korzok-dorp:

korzok-village_ladakh-toeristische-plaatsen

Het woord Korzok betekent het centrum van de berg of het centrum van het lichaam. Dit is echt een groot dorp in vergelijking met de rest in Ladakh. Het ligt rond het Tsomoririr-meer, een belangrijke toeristische plek voor de bezoekers van dit meer. Het dorp omvat ongeveer 45 huizen en ze bevinden zich allemaal ongeveer 40 meter boven het meer. Je krijgt misschien niet de beste faciliteiten, maar je zult een ander soort levensstijl zien en genieten van iets uit de doos.

7. Spituk-klooster:

spituk-klooster_ladakh-toeristische-plaatsen

Het Spituk-klooster ligt ongeveer 10 km langs de Kargil-weg van Leh. Het is gelegen op de heuveltop met uitzicht op de Indus. Het klooster is niet alleen beroemd om de gewaardeerde ‘thankhas’, maar ook om een ​​kamer met een standbeeld van kali, dat slechts één keer per jaar voor de mensen toegankelijk is. De kamer bevat ook de oude collectie gezichtsmaskers.

8. Samstanling Gompa:

samstanling-gompa_ladakh-toeristische-plaatsen

De Samtanling Gompa ligt in het relatief grote dorp Sumur. Het is een van de must-bezoeken van Ladakh en heeft een mooie verzameling afgoden en fresco’s en ook geschilderde en geborduurde rollen die bekend staan ​​als thangka’s. Sumur heeft u voorzien van eenvoudige vakantie-accommodaties. Breng een paar dagen door in dit genestelde dorp en ervaar wat rustige tijd.

9. Shey-paleis:

shey-palace_ladakh-toeristische-plaatsen

Shey Palace ligt op ongeveer 15 km afstand van Leh. Dit was de troon van de koning van Ladakh en het staat bekend om het drie verdiepingen tellende standbeeld van Shakyamuni Boeddha, het enige soort standbeeld dat in dit gebied wordt gevonden.

10. Stok Paleis en Museum:

stok-paleis-en-museum

Het Stokpaleis was gebouwd in de 19e eeuw nadat Ladakh verloren was gegaan aan Zorawar Singh. Het museum bewaart de koninklijke jurken, bedankjes, de troon waarop de koning zat, enz.

11. Leh:

leh_ladakh-toeristische-plaatsen

Leh is de hoofdstad van Ladakh en ligt in de Indus River Valley. Er zijn een aantal plaatsen om hier te bezoeken, waaronder het Leh-paleis, het Singee-paleis dat in de 17e eeuw werd gebouwd. De Shanti Stupa of Japanse Stupa ligt prachtig op de heuveltop boven Leh. Er is een museum dat is gebouwd door het Indiase leger met belangrijke informatie over de Kargil-oorlog. Leh geeft je ook de mogelijkheid om wat stadsleven door te brengen op deze afgelegen plek, binnen de stadsgebieden waar je kunt genieten van de ontwikkelde kant van Ladakh.

12. Tsomoriri-meer:

tsomoriri-meer_ladakh-toeristische-plaatsen

Het Tsomoirri-meer is ongeveer 28 km lang en 5 tot 8 km breed en ligt 240 km ten zuidoosten van Leh. Het water van het meer is ongeschikt om te drinken, ook al is het geen zoutwatermeer. Je kunt gaan wandelen rond het meer en ook wat rustige tijd doorbrengen met je vrienden en familie te midden van de rust.

13. Likir-klooster:

likir-klooster_ladakh-toeristische-plaatsen

Het Likir-klooster ligt op ongeveer 52 km van Leh en staat bekend om de Klu-Kkhjil (watergeesten) die in de 11e eeuw na Christus waren gesticht. Het was in de 15e eeuw opnieuw ingewijd aan een andere kloosterorde (de gele sekte). De vorige gompa werd verwoest in het vuur.

14. Diskit-dorp:

diskit-dorp

Het Diskit Village staat bekend om de abrikozenplantages. Het is een van de grotere dorpen in de regio en heeft een 350 jaar oude Diskit Gompa, het oudste en grootste klooster hier.

15. Thiksey-klooster:

thiksey-klooster

Het is bekend dat het Thiksey-klooster in de buurt van Leh de toeristen vol ontzag achterlaat met de prachtig gestileerde architecturale ontwerpen die ze vasthouden. Het klooster herbergt een standbeeld van Maitreya Boeddha met twee verdiepingen. De status is gezeten op de lotus en het klooster geeft ons een prachtig uitzicht over de vallei. Er worden ochtendgebeden gedaan voor de zonsopgang waaraan de toeristen mogen deelnemen. Er zijn veel handgeschreven en geschilderde boeken gewijd aan de godin Tara. Je zult waarschijnlijk ook kleine heiligdommen zien, waaronder Cham Sing, de beschermgod van Thiksey.